1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor belgeseli çekecek
Trabzonspor belgeseli çekecek

Trabzonspor belgeseli çekecek

60. Cannes Film Festivali'nde 'Yaşamın Kıyısında' isimli filmle en iyi senaryo ödülünü kazanan Fatih Akın, koyu bir Trabzonspor fanatiği olduğunu söyledi.

A+A-

60. Cannes Film Festivali'nde 'Yaşamın Kıyısında' isimli filmle en iyi senaryo ödülünü kazanan Fatih Akın, koyu bir Trabzonspor fanatiği olduğunu belirterek, Bordo-mavili takımın şampiyon olması halinde Trabzonspor Belgeseli çekeceğini söyledi.
Ünlü yönetmen Fatih Akın, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı ve Almanya Federal Meclisi Türk-Alman Parlamenterler Grubu Başkan Yardımcısı Claudia Roth ile birlikte geldiği memleketi Trabzon'da kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Sırasıyla Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü ve Boztepe'yi gezen ve Trabzon'u kuşbakışı seyreden Akın ve Roth, vatandaşlarla da sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

 Gezi sırasında kendilerini takip eden basın mensuplarıyla yaptığı sohbette koyu bir Trabzonspor fanatiği olduğunu söyleyen Akın, Bordo-mavililerin uzun zamandır şampiyon olamadığını, buna rağmen takımına olan sevgisinin hiç azalmadığını kaydetti.
Alman Parlamenter Roth ise, Türkiye'de Beşiktaş'ı tuttuğunu ve bir zamanlar Siyah-beyazlı formayı giyen İlhan Mansız'a hayran olduğunu dile getirdi. Akın ve Roth daha sonra Bordo-mavi forma ile basın mensuplarına poz verdi.
Yoğun iş temposu sebebiyle Trabzonspor'u yakından takip edemediğini, ancak gelişmeler hakkında özellikle babasından bilgi aldığını belirten ünlü yönetmen Akın, "Trabzonspor'un 5 yıl içinde şampiyonluk kupasını kaldıracağına inanıyorum. Geçen yıl iyi başlamıştık. Şampiyonluk için çok umutluydum, ama nedense olmadı. Trabzonspor'da işler kötü gitti. İnşallah bu sezon önce İntertoto Kupası'nda başarılı olup, oradan da UEFA Kupası'na katılırız. Çünkü Trabzonspor uluslararası arenada olması gereken bir takım" ifadelerini kullandı.
Futbolun kendi mesleğiyle benzerlikler gösterdiğini vurgulayan Akın, "Başarılı olmak için önce bir fikrin olması gerekir. İnanç olması lazım. Bir hevesin, bir heyecanın olması lazım. Soğuk kanlılığımızı korumanız lazım. Bunlar olur ise başarının geleceğine inanıyorum" diye konuştu.
Fenerbahçe'nin transfer ettiği Brezilyalı Roberto Carlos'un yaşlı olduğunu kaydeden Akın, "Carlos'un Türkiye'de başarılı olacağına inanmıyorum. Carlos bana göre bir moruk, yaşlı bir oyuncu. Fenerbahçe'de başarılı olamaz. İsmi ve tecrübesi olabilir ama burası Türkiye. En son izlediğimiz Dünya Kupası maçlarında bir varlığını göremedik" dedi.
Trabzonspor'un da isim yapmış, tecrübeli oyunculara ihtiyaç duyabileceğini, ancak altyapıya gereken önemin verilmesinin daha öncelikli olduğunu belirten Akın, "Trabzonspor'un altyapısından da Carlos gibi oyuncular çıkabilir. Temiz süt emmiş, yeni bir Maradona buradan çıkabilir. Buna inanıyorum" diye konuşurken, Almanya'da top koşturan çok yetenekli Türk futbolcular bulunduğunu ve Trabzonspor'un bu oyuncular üzerinde de durması gerektiğini söyledi.
Cannes Film Festivali'nde ödül aldığı filmde Trabzon'daki Şener Tesisleri'nde bulunan TS Clup mağazasında geçen ufak bir bölümün de yer aldığını hatırlatan Fatih Akın, "Trabzon'a her gelişimde eşime ve çocuğuma Trabzonspor ile ilgili forma ve hediyeler alırım. Kendi evimde bu sevgiyi yaşatırım. Trabzonspor 24 yıldır şampiyon olamıyor. Gerçek sevgi özlemden kaynaklanan bir hadisedir. Gençlik şampiyonluk gelmiyor diye bunalabilir. 'Trabzonspor neden şampiyon olamıyor?' diye kızabilir. Ama insan sevdiğini
bırakmaz. Trabzonspor'u bırakanlar ise gerçek Trabzonsporlular değildir. Gerçekten takımını seven, iyi zamanda da, kötü zamanda da sabırla destekleyendir. 25-30 sene geçmiş olabilir. Biz yeter ki temiz futbolumuzu oynayalım, eninde sonunda şampiyonluk kupası bizim olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız