1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor beraberlikle başladı
Trabzonspor beraberlikle başladı

Trabzonspor beraberlikle başladı

Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Kayserispor'u konuk eden Trabzonspor, rakibiyle golsüz berabere kaldı.

A+A-

STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Vedat Yüksel xx, Adil Sinem xx, Mustafa Sönmez xx
TRABZONSPOR: Tolga xxx, Musa xx, Risp xx, Çağdaş xx, Murat x (Musampa dk. 46 xx), Hüseyin xx, Ayman xx, Mustafa xx, Gökdeniz xx, Umut xx, Ersen Martin x (Yattara dk. 46 xx)
YEDEKLER: Jefferson, Ufukhan, Celaleddin, Ferhat, Enis
TEKNİK DİREKTÖR: Ziya Doğan
KAYSERİSPOR: Ivankov xx, Uğur xx, Aydın xx, Mendez xx, Tayfun xx, Johnson x (Kamber dk. 19 x), Mehmet Topuz xx Kemal xx, Ragıp xx, İlhan x (Özgürcan dk. 69 xx), Gökhan xx (Erdal dk. 90 ?)
YEDEKLER: Hamdi, Ali, Iglesias, Emrah
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
SARI KARTLAR: Ragıp, Tayfun (Kayserispor), Musa, Hüseyin, Yattara (Trabzonspor)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
19. dakikada Gökhan'ın pasıyla buluşan İlhan, ceza sahasına girer girmez vurdu. Top az farkla yandan auta çıktı.
27. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Ayman'ın ceza sahasına ortasında iyi yükselen Ersen Martin'in kafa vuruşunda top kaleci Ivankov'da kaldı.
32. dakikada Musa'nın sağ kanattan ceza sahasına yerden gönderdiği topa Gökdeniz'in vuruşu üstten auta çıktı.
44. dakikada ceza sahasında Gökdeniz'in kafasından seken topa Umut Bulut'un kafa vuruşu üstten auta çıktı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
65. dakikada Yattara sol çaprazdan topu kale sahası içine gönderdi. Müsait pozisyondaki Umut'un kötü vuruşunda top boş kale yerine auta çıktı.
77. dakikada Kayserispor'un kullandığı kornerde ceza sahasında oluşan karambolde Tayfun'un vuruşunu kaleci Tolga, kornere çeldi.
79. dakikada Risp'in ceza sahasında Özgürcan'ı düşürmesi sonucu karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Gökhan'ın vuruşunda kaleci Tolga, iki hamlede topa sahip oldu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, maç sonrası yaptığı açıklamada, ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istediklerini, ancak yaptıkları hesabın tutmadığını söyledi. Bu maçtan alınacak 3 puanla takım olarak güven kazanmayı amaçladıklarını kaydeden Doğan, "Ama olmadı, hesaplarımız tutmadı. Çok kolay sarı kart görüyoruz. Hakemler çok kolay kart çıkartıyor. Pozisyonlarla ilgili yorum yaparsam, şu anda maçtan çıkmış bir teknik direktör duygusuyla hareket ederiz, yanılabiliriz. Onun için pozisyonları seyredeceğiz. Son 25 dakikalık bölümde pozisyonlar da bulduk, ama gol atmakta sıkıntı çektik. Gol noktalarından sıkıntılarımız ortaya çıktı. En kısa süre içinde onu da çözüp iyi bir Trabzonspor izlettirmek istiyoruz" diye konuştu.
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, ikinci yarının ilk karşılaşmasını oynadıklarını ifade ederek, "Trabzonspor kadrosuna iyi takviyeler yapmış, seyircisinin desteğini tam anlamıyla arkasına alan bir takım hüviyetinde oynadı. Trabzonspor karşısında amacımız, bizi mutlu edecek, 2. yarının bundan sonraki haftalarına biraz daha umutla bakacak sonucu almaktı ve mücadeleyi göstermekti. Bir kafa şutunun dışında 90 dakika rakibine hiç pozisyon vermeyen, sahada oyunun başlangıcından bitiş düdüğüne kadar çok iyi mücadele eden ve maçı kazanmak içinde pozisyonlar bulan oyuncu grubumuzu tebrik ediyorum. Üst düzey mücadele verdiler ve kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Değerlendiremediğimiz bir penaltı pozisyonu var. Futbolun içinde olan şeyler bunlar. 1 puan bizi mutlu etmedi, ama deplasmanda Trabzonspor gibi bir takımdan alınmış 1 puan gelecek adına bizi umutlandırdı. Puandan ziyade oyun anlayışı bizi mutlu etti. Artık bu maçı geride bıraktık. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Galatasaray maçında burada kaybettiğimiz puanları telafi etmek istiyoruz" dedi.
Kayserispor adına verdiği penaltı kararı ile bordo-mavili tribünlerin ve futbolcuların tepkisini çeken hakem Vedat Yüksel ise, maç sonrası stat çıkışında yaptığı açıklamada, "Biz sahada gördüklerimizi çaldık. Kararlarımızı sahada verdik. Teknik konularda yorum yapmak istemiyorum. Trabzon'a gelirken bir ön yargı ile gelmiyoruz. Trabzon bizim güzide bir ilimiz ve bir ön yargı olamaz" ifadelerini kullandı.
FUTBOLCULAR MAÇI DEĞERLENDİRDİ
Sezon başında Trabzonspor'dan Kayserspor'a kiralanan ve eski takımına karşı forma giyen defans oyuncusu Tayfun Cora, Hüseyin Avni Aker Stadı'na çok değişik duygularla çıktığını belirterek, "12 yıl Trabzonspor'da oynadım. Bu yıl kiralık olarak Kayserispor'un formasını giyiyorum. Ama sahaya çıkınca profesyonel bir oyuncu gibi davranmalıyız. Takım olarak iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Galip gelebilirdik, ama olmadı. Önümüzdeki haftalara bakacağız. Trabzonspor'un bir değişikliğe ihtiyacı var. İyi bir hava yakalamaları lazım. Bunu yakalarlarsa çok başarılı olurlar" diye konuştu.
Trabzonspor'un kalecisi Tolga Zengin ise, ligin 2. yarısına galibiyetle başlamak istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını kaydederek "2. yarıya iyi başlamak istiyorduk ama olmadı. Takım olarak iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Ben penaltı kurtarmışsam bunu takım sağlamıştır. Galibiyetleri ve mağlubiyetleri takım olarak alıyoruz. Penaltı pozisyonu için yorum yapmak istemiyorum" dedi.
Bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Umut Bulut da, gol yollarında sıkıntı çektiklerini ifade ederek, "Kayserispor maçını alarak lige iyi bir başlangıç yapmak istiyorduk ama olmadı.Taraftarlarımızın yüzünü güldürmek istiyorduk ama bunu başaramadık. Karşılaşmanın hakeminin verdiği kararlar bana göre tartışılacak kararlar. Umarın bundan sonraki haftalarda seri galibiyetler alarak çıkışa geçeriz" diye konuştu.
BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİN AÇIKLAMALARI
Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur ise, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Kayserispor, Trabzonspor karşısında da bu ligin en iyi takımlarından biri olduğunu gösterdi. İnşallah bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Galatasaray maçından galibiyet bekliyorum. Oyuncularımız sahada iyi mücadele ettiler. Karşılaşmanın hakemi Vedat Yüksel bana göre iyi bir maç yönetti. Her insanın hata yaptığı gibi hakemler de hata yapabilir. Bizler de hakemler hata yaptığı zaman sinirlenebiliyoruz. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Yöneticiler olarak bizlerin de biraz kendimizi değiştirmenin zamanı geldiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"Suçlu arayıp da suçu hakemlere yüklemeyelim" diyen Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu da, geçen hafta oynanan Fortis Türkiye Kupası maçının hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nu hatırlatarak, "Herkes Kuddusi Müftüoğlu için 'Haluk Ulusoy'un evladı' diyordu. 'Haluk Ulusoy Trabzon'u koruyor. Trabzonspor onu seçti' diyorlardı. Baktığınız zamanda bu kaosu oluşturanlar herhalde bundan sonraki haftalarda bunun hesabını kamuoyuna verecekler. Çünkü buraya gelen hakem kardeşlerimizin hepsi psikolojik baskı altında geliyor. 'Acaba lehte karar versem nasıl söyleyecekler, aleyhte karar versem nasıl söyleyecekler' diye. Rahat bir psikoloji ile buraya gelmiyorlar. Bunun sorumlusu herhalde bu koas ortamını oluşturanlardır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum