1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor bu defa da kaybetti
Trabzonspor bu defa da kaybetti

Trabzonspor bu defa da kaybetti

Trabzonspor Almanya kampındaki altıncı hazırlık maçında Eintracht Braunschweig’e 2-0 mağlup oldu.

A+A-

HAKEMLER Stefan Schemghawwaugen , Togran Helyviç, Andreas Schanfield
TRABZONSPOR: Slyva, Tayfun, Song, Egemen, Cale, Serkan, Ceyhun, Colman, Yatara, Umut , Gökhan
BRAUNSCHWEİG: Haurh, Beinkmann, Hern, Schaumda, Wellagar, Dommeniling, Ramazan Yıldız, Fatih Yılmaz, Ornhedbu, Rodrigues, Nastase
32. dakikada gelişen Eintracht Braunschweig kontratağında Onuegbu takımını 1-0 öne geçirdi.
34. dakikada yine Onuegbu farkı ikiye çıkardı.
Trabzonspor'un oyundan düştüğü iki dakika içinde kalesinde 2 gol buldu.
Maçta bu dakikadan sonra gol olmayınca ilk yarı Trabzonspor'un 2-0 mağlubiyetiyle sonuçlandı.

Trabzonspor ikinci yarıda Sylva'nın yerine Yakup, Cale'nin yerine Giray, Ceyhun'un yerine Hüseyin, Umut'un yerine de Barış oyuna dahil oldu.
Yanal 57. dakikada Tayfun yerini Buğra'yı oyuna soktu.
62. dakikada Colman'ın yerine Ergin oyuna girdi.
79. dakikada Song'un yerine Ferhat, Serkan'ın yerine Adnan oyuna girdi.
Müsabaka Eintracht Braunschweig takımının 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Teknik Direktör Ersun Yanal, E.Braunschweig maçının ardından yaptığı değerlendirme, yoğun antrenman temposunun etkilerinin hissedildiği bir müsabaka oynadıklarını belirterek oyuncuların ayaklarıyla beyinleri ve oyun mantığının eşitlenmediği bir organizasyonla sahada yer aldıklarını söyledi.

Ersun Yanal şunları söyledi: “Her açıdan bakıldığında oyunun oynanması için gerekli olan enerjinin ve coşkunun en alt seviyede olduğu bir karşılaşmaydı. Beyinler düşünse de ayaklar buna uyum sağlamadılar. Disiplinli ve oyunumuzu bozmaya oynayan, her alanda birebir mücadeleyi ön plana alan rakibimizle boğuşmak, bu direncin kırılması için kora kor karşılık vermek gerekiyordu. Ancak kamp yoğunluğunun ve bitkinliğinin eksikliğini net olarak hissettik. Buna rağmen dayanarak müsabakaya asılmalıydık ama oyuncularımız bu yorgunluğa dayanamayınca sonuç böyle oluştu”

Hazırlık maçlarıyla ilgili takımın galip geldiğinde de yenildiğinde de aynı ifadeyi kullandığını kaydeden Yanal, “Trabzonspor'un gerçek gücü bu değil. Oyuncularımızın bu yoğunluktan çıkıp gerçek mücadele içerisine girdiklerinde asla performansları bu olmayacaktır. Onlara kesinlikle güveniyorum. Bir çok oyuncunun son enerji değerlerini de kullandığı bu karşılaşmanın ardından A.Bielefeld ile kampımızın son maçını oynayıp artık müsabaka dönemine gireceğiz. Takımın içerisindeki sosyal uyumluluğun ve ahengin ligde önemli etki yapacağını düşünüyorum” dedi.

Futbolcuların performanslarını üst düzeyde zorladıklarının da altını çizen Yanal, “Oyuncularımızın yapılan tüm çalışmalarda son derece iyi bir katılımla bütün enerjilerini harcadıkları ortada. Önemli olan bu zorlamaları kaldırıp her birinin kuvvetlerinin ve dayanıklılıklarının üst düzeye çıkarılmasıydı. Bu konuda yaptığımız bütün çalışmaların karşılığını ligde alacağız. Bu müsabakalar hem kondisyon gelişimi hem de karşılaştığımız sonuçların sonunda alacağımız duygusal tepkilerin bir öğretisi olarak tamamlandı” yorumunu yaptı.

Oyuncuların yüksek katılımıyla giden kampın son maçına kadar gelindiğini hatırlatan Teknik Direktör Yanal, sözlerini, “Az sayıda problem yaşayan ve herkesin katılımının olduğu bir kampın faydalarını her alanda hissettirebilecek bir son yaşayacağımızı düşünüyorum. Bu da lige yansıyacaktır. Sahada istediklerini yapamayan oyuncularımızın kazandıkları dayanıklılığı ligde rakiplerine karşı hissettirecekleri kesindir. Müsabakaların sonuçlarından çok oyuncularımıza etki edecek kazanımları düşünüyoruz. Bu da dayanıklılık ve mücadelenin üst düzeye çıkarılmasıdır. Bu konuda takımımızın potansiyelinin yükseldiğini düşünüyorum” şeklinde tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız