1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor bu defa kaybetti
Trabzonspor bu defa kaybetti

Trabzonspor bu defa kaybetti

4. hazırlık maçında Wolfsburg’la oynayan Trabzonspor, 3-0 Mağlup duruma düşmesine rağmen ikinci yarıda iki gol buldu fakat yeterli olmadı.

A+A-

Trabzonspor Almanya kampındaki dördüncü hazırlık maçını yine Bundesliga'nın güçlü ekiplerinden olan Wolfsburg'la oynadı.

Bremen maçındaki futboluyla alkış alan Bordo-Mavililer'den yine aynı performansı bekleyen taraftarlar bu kez hayal kırıklığı yaşadılar.

Bremen karşısında müthiş bir performans ortaya koyan Trabzonspor, Wolfsburg müsabakasının ilk yarısında istediği oyunu sahaya yansıtamadı.

STAD: Günther Volker
HAKEMLER: Holga Henchel (**), Herman Andress (**), Rim Hossain (**)
WOLFSBURG: Birnaliç (**) (Dk.46 Lens **), Zordaviç Misimovic (**), Alvim (**), Lotsa (**), Dzeko (***), Hasatiç (**), Santana (**), Madlung Krynowek (***), Riether (**), Grafiç (**) (Dk.46 Mahir (***), Marcelihno (***)
TRABZONSPOR: Tolga (**) (Dk.46 Onur *), Tayfun (**) (Dk.56 Ferhat *), Song (**) (Dk.81 İsmail), Egemen (**), Cale (**) (Dk.46 Giray *), Ceyhun (**) (Dk.46 Hüseyin *), Serkan, Selçuk (**) (Dk.66 Adnan *), Yattara (**) (Dk.66 Barış ***), Gökhan (*), Umut Bulut (**) (Dk.70 Ergin **)
GOLLER: Dk. 40 Dzeko, Dk.57 Kryznowek, Dk.61 Misimovic, Dk. (Wolfsburg), Dk.70 Umut (Pen), Dk.80 Ergin (Trabzonspor)

Bordo-Mavililer ilk yarıda Gökhan'ın pasında Ceyhun, Cale'nin pasında Umut'un şutlarından ve Yattara'nın pasında Egemen'in kafa vuruşundan sonuç alamadı.

40. Dakikada Soldan gelen ortaya Egemen ters kafa vuruşu yapınca kaleci Tolga'yı aşan top Riether Dzeko'nun önüne düştü. Bu oyuncunun vuruşu ağlarla buluşunca ilk yarıyı Trabzonspor 1-0 geride kapattı.

Barış Hareket Getirdi
İkinci yarıda da Alman ekibinin üstünlüğü vardı.
56. dakikada Krzynowek'in sert vuruşunu ikinci yarıda Tolga'nın yerine oyuna giren Onur direk dibinden çıkardı. Bir dakika sonra ise aynı oyuncu bu kez ceza sahasına girmeden soldan vurdu. Onur önünde seken topa parmaklarının ucuyla mücadele etti ancak topun ağlara gitmesini engelleyemedi (0-2). Dakika 61 Misimoviç'in attığı gol ile Trabzonspor 3-0 mağlup duruma düştü. 69. Dakikada Barış ceza sahasına girince savunma oyuncuları tarafından yere indirildi. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Umut skoru 3-1'e taşıdı. 80. Dakikada Gökhan Ünal Serkan'a çıkardı, Serkan savunmanın arkasına bıraktı. Ergin topu boş ağlarla buluşturdu (3-2). Bu gol aynı zamanda maçın skorunu belirledi.

YANAL: TAKIM OYUNUNDA EKSİKLERİMİZ VAR
İyi yolda olduklarını belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takım oyunu süresini artırmak zorunda olduklarını söyledi

Wolfsburg'a 3-2 mağlup oldukları karşılaşmanın değerlendirmesini yapan Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, “İlk golü bulan taraf daha şanslıydı. Birinci golü biz atsaydık, biz kazanırdık. Eksik oyuncularımız var. Daha iyi olacağız” dedi.

Werder Bremen müsabakasında olduğu gibi bu maçın sonucunun da takımların güçleri hakkında gereken bilgileri vermeyeceğini dile getiren Yanal, “İki gün arayla Bundesliga'nın iki güçlü takımına karşı oynadık. Wolfsburg önünde ilk golü yiyinceye kadar tamamen üstündük. Oyun kontrolümüzde gidiyordu fakat hatalı bir gol sonrasında, özellikle bu maçla birlikte üzerine yük binen oyuncularımızın oyundan düşmeleriyle ikinci yarıya da gol yiyerek başladık. Bir anda 3 farklı skorla geriye düştük. Sevindirici olan sonradan oyuna katılan oyuncularımızın oyunu bırakmayıp maça asılmaları ve skoru 3-2 ye getirmeleri, hatta beraberliği ve galibiyeti yakalayacak pozisyonları üretmeleriydi” yorumunu yaptı.

Bu tablonun oyuncuların yoğun dönemdeki arzularının üst düzeyde olduğunu gösterdiğine işaret eden Ersun Yanal, “Takımın bu yoğun dönemdeki oyun disiplininin zaman zaman kaybolması, oyuncuların müsabaka içerisinde birlikte oynama disiplininden uzaklaşmaları gibi konuların sebebi olarak müsabakaya ağırlığını koyacak futbolcuların birbirlerini iyi tanımamalarını gösterebiliriz. Yeni bir takımız. Daha dinlenmiş oynadığımız karşılaşmalarda bu türlü problemleri yaşamayacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Takımda sayısal anlamda her bölgenin oyuncusuna sahip olduklarını kaydeden Yanal, sözlerini şöyle tamamladı: “Aramıza katılan genç ve yetenekli oyuncuların şu andaki nitelikleri bakımından takıma katkılarına hedefler ve sonuç anlamında baktığımızda zamana ihtiyaçları olduğunu söylememiz gerekiyor. Daha çok çalışıp bir an önce bu açığı kapatmaları şart. Trabzonspor beklentileri yüksek bir takım ve bu beklentilere cevap verebilmek, ortama çabuk alışıp bir an önce verimli olmak için zamana ihtiyaçları var. Burada 2 maçımız kaldı. Takımımızın oyun performansına katkıda bulunacak her pozisyonu değerlendirerek lige hazır girmek istiyoruz. Her şeye rağmen yoğun geçen antrenman ve maç programı içerisinde oyuncularımızın katılımlarından memnunuz. Onların bu tür yorgunluklarla başa çıkarak müsabaka oynamaları ve hiçbir problemle karşılaşmamaları bizi sevindiriyor. Önümüzdeki iki maçta Colman ve Sylva, daha sonra da Isaac aramıza katılacak. Onların da gelişiyle hem rekabeti artırmış hem de alacağımız sonuçlara güçlü bir takımla biraz daha yaklaşmış oluruz. Zaman zaman takım oyununu oynasak da bu süreyi uzatmak en büyük amacımız”
_______________ Hakan DEĞİRMENCİ __________

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız