1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor coştu bir kere
Trabzonspor coştu bir kere

Trabzonspor coştu bir kere

Trazbzonspor çıkışını devam ettiriyor. Bordo mavili ekip Konya deplasmanında da galip ayrılırken 3 puanı 2-1'lık skorla elde etti.

A+A-

Turkcell Super Ligi'nin 23. haftasında, Konyaspor ile Trabzonspor arasında Konya Atatürk Stadı'nda oynanan maç Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.
STAT: Atatürk
HAKEMLER: Süleyman Abay xx, Bülent Gökçü x, Erdem Bıyık xx
KONYASPOR: Özden xx, Erkan x (Eder dk. 73 x), Ömer xx, El Saka xx, Da Silva x, Sedat x (Muhammet Abdullah dk. 60 x), Mustafa Er x, Erman Ergin x (Eren dk. 35 x), Erman Özgür xx, Neca xx, Tayfun x
YEDEKLER: Oğuzhan, Sabin, Ozan, Uğur
TEKNİK DİREKTÖR: Nurullah Sağlam
TRABZONSPOR: Tolga xx, Musa xx, Stepanov xx, Erdinç xx, Celaleddin xx, Gökdeniz xx, Ayman xx, Ferhat xx (Hasan dk. 81 ?), Ceyhun xx (Musampa dk. 76 x), Mustafa Keçeli xx (Çağdaş dk. 85 ?), Umut xx
YEDEKLER: Jefferson, Ufukhan, Ömer Rıza, Cem
TEKNİK DİREKTÖR: Ziya Doğan
GOLLER: Ferhat (dk. 10), Gökdeniz (dk. 41), Ömer (dk. 90)
KIRMIZI KART: Musampa (dk. 90)
SARI KARTLAR: Ferhat, Stepanov, Erdinç (Trabzonspor), Ömer, Neca, Tayfun (Konyaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
10. dakikada Gökdeniz'in sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada kafalardan seken topa gelişine sert vuran Ferhat'ın şutunda top ağlarla buluştu. 0-1
16. dakikada Ceyhun'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda defanstan seken topa ceza sahası dışından vuran Ayman'ın şutunu kaleci Özden güçlükle kornere çeldi.
38. dakikada Neca'nın yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta top az farkla auta çıktı.
41. dakikada sol kanattan Umut'un Konyaspor ceza sahasına yerden verdiği pasta Gökdeniz, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-2
45. dakikada Gökdeniz'in Konyaspor defansı arkasına attığı pasta Umut kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Özden topu çeldi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
60. dakikada Neca'nın kullandığı serbest vuruşta, arka direkte Tayfun'un indirdiği topa vuran El Saka, meşin yuvarlağı auta attı.
67. dakikada sol kanattan Da Silva'nın kullandığı köşe vuruşunda, Trabzonspor defansından seken topa Neca gelişine sert vurdu. Savunmadaki Ayman, topu kafasıyla çıkararak tehlikeyi uzaklaştırdı.
84. dakikada sağ kanattan Musampa'nın ortasına Umut'un vuruşunda kaleci Özden topu kornere çeldi.
90. dakikada sol kanattan Da Silva'nın kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Ömer'in kafa vuruşunda top ağlara gitti. 1-2

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, oyunun başlarında kendi hatalarından dolayı bir gol yediklerini ifade ederek, "Biz gol atmaya çalışırken Trabzonspor hızlı çıkarak gol buldu. Bu pozisyonları hafta içi idmanlarda çalışmıştık. Fakat bunu sahaya yansıtamadık. Özellikle ikinci yarıya galip geleceğimize inanarak çıktık. Bu yönde çok pozisyonlar bulduk ama şans bizim yanımızda değildi. Maçın sonunda gol bulduk. Attığımız golü biraz daha erken bulabilseydik sahadan galip ayrılabilirdik" dedi.
Hakem Süleyman Abay'ın da performansını değerlendiren Nurullah Sağlam, "Maç sonrasında koridorda hakeme 'Ferhat öz oğlun olsa ancak bu kadar oyunda tutabilirdin' dedim. Çünkü Ferhat ilk gördüğü sarı karttan sonra 4 faul yaptı. Bana göre bunların 4'ü de sarı karttı. Bu kadar uzun süre Ferhat'ı oyunda tutmasına anlam veremedim" şeklinde konuştu.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise, maçın zor geçeceğini bildiklerini belirterek, "Zor geçen karşılaşmanın ilk yarısında farkı yakalayabilirdik. İkinci yarı zeminin çok sert olmasından iki takım da pas yapamadı. Biz kendi açımızdan topu yere indiremedik. Topu yere indirdiğimizde ise son pasları iyi kullanamadık. Bunu yapabilseydik skor çok daha farklı olurdu. Son yarım saatte rakibimiz baskılı oynadı. Fakat galibiyeti hakeden taraf bizdik. Artık bu maçı unuttuk. Önümüzde Galatasaray maçı var. Bizim hedefimiz Galatasaray'ı deplasmanda yenerek üst sıralara tırmanmak" diye konuştu.
Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ise, maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ve Trabzonspor'u tebrik ettiklerini belirtti.
Konyaspor'un tecrübeli defans oyuncusu Ömer Gündostu da, sahada çok şansız olduklarını ifade ederek "Bizim için çok şansız bir maç oldu. Özellikle ikinci yarıda iyi oynayan taraf bizdik. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu maçı unutarak önümüzdeki maçlara hazırlanmalıyız" dedi.
Trabzonspor'un savunma oyuncusu Stepanov ise, zor bir maç oynadıklarını belirterek, "Maç sonrası takım olarak çok sevindik. Önümüzde zorlu Galatasaray maçı var. Burada aldığımız 3 puan bu yüzden çok değerli. Son dakikalarda kalemizde golü gördük. Biraz panikledik fakat sahadan galip ayrıldığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum