1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor fırtınası devam ediyor
Trabzonspor fırtınası devam ediyor

Trabzonspor fırtınası devam ediyor

Trabzonspor, 2. yarıyla birlikte gerçek kimliğine kavuştu, içerde dışarda kazanmaya başladı...

A+A-

Karadeniz Fırtınası Olimpiyat'ta esmeye devam ediyor. İBB ile ligde bu statta oynadığı 5. maçını da kazanan Trabzonspor, şampiyonluk yarışı 'bensiz olmaz' dedi! Gol makinesi Burak ile üç puana uzanan bordo mavililer, peşpeşe 3. galibiyetini elde etti. 

Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni deplasmanda 2-0 mağlup etti. Fırtına'yı galibiyeti 80. ve 90. dakikalarda Burak getirdi.

Trabzonspor zorlu maç öncesi önemli eksikler vardı. Trabzonspor'un 18 kişilik kadrosunda, milli takım kampına giden Zokora, kart cezalısı Serkan ve sakatlıkları bulunan Volkan Şen, Vittek ve Tayfun ile Jebrin, kaleci Onur, Piotr Brozek ve Pawel Brozek yer almadı.  Şenol Güneş yeni transferlerden Olcan Adın'a ilk 11'de şans tanıdı. Evinde Trabzonspor ile oynadığı 4 maçı da kaybeden İBB'de kırmızı kart cezalısı Webo forma giymedi. Arif Erdem Galatasaray maçında gol atan Visca'yı yedek bıraktı, yeni transfer Tom Silva'yı 11'de sahaya sürdü.

Bu arada futbolda yürütülen şike soruşturmasında dün mahkemenin seyir yasaklarını kaldırdığı Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve asbaşkanı Nevzat Şakar protokol tribününden karşılaşmayı takip etti. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve yardımcısı Okan Buruk da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Olimpiyat Stadı'nda ilk yarıda akılda tek pozisyon Burak'ın ceza sahası önünden vurduğu direkten auta giden şuttu. Öte yandan Trabzonspor cephesi maçın başında Zayatte ile Halil'in pozisyonunda penaltı bekledi.

İkinci yarıda Şenol Güneş Alanzinho kozunu oynadı. Brezilyalı 55. dakikada oyuna girdikten bir kaç dakika sonra İBB kalesini yokladı, top direğin dibinden auta çıktı. Karadeniz Fırtınası hücumda çoğalmakta güçlük çekti. Pozisyon açısından neredeyse sıfır geçen maçın son 15 dakikalık diliminde Şenol Güneş Henrique'yi de sahaya sürdü.

80. dakikada sahneye Trabzonspor'un kahramanı Burak Yılmaz sahneye çıktı. Olcan'ın başlattığı atak Burak, Henrique'yi gördü, Brezilyalı oyuncundan tekrar pası alan Burak Yılmaz ağları gördü. Başarılı oyuncunun bu gol 18. golü oldu.

Uzatma anlarından Burak ile bir gol daha bulan Trabzonspor, maçı 2-0 kazandı.

Böylece peşpeşe 3. galibiyetini alan Trabzonspor, 30 puana yükseldi. Galibiyet hasreti 7 maça çıkan İstanbul B.B. ise 24 puanda kaldı.

İBB-TRABZONSPOR
STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEM: Bülent Yıldırım

İBB: Oğuzhan, Cihan(Dk. 65 Zeki), Metin Depe, Zayatte, Ekrem, Mahmut, Holmen, Efe, Metin Akan(Dk. 76 İbrahim), Doka, Tom Silva(Dk. 55 Visca)
TEKNİK DİREKTÖR: Arif Erdem

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki(Dk. 19 Mustafa Yumlu), Cech, Olcan, Aykut, Colman, Adrian(Dk. 56 Alanzinho), Halil(Dk. 74 Henrique), Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

SARI KARTLAR: Dk. 21 Metin Depe, Dk. 38 Tom, Dk. 57 Mahmut, Dk. 64 Kamil Zayatte, Dk. 68 Zeki, Dk. 90 Burak
GOLLER: Dk. 80 ve 90 Burak

İLK YARIDAN DAKİKALAR
9. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Metin Akan ceza sahası önünde kaleye sert vurdu ancak top yandan auta çıktı.

24. dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışından Halil Altıntop çok sert vurdu. Kaleci Oğuzhan Bahadır'ın çeldiği topu savunma uzaklaştırdı.

32. dakikada Adrian'ın sağdan kullandığı korner atışında, Burak Yılmaz'ın ceza alanından yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

35. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Olcan Adın'ın pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Burak Yılmaz'ın sert vuruşunda kale direğinin sağ köşesine çarpan top auta çıktı.

42. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sol çaprazdan serbest atış kazandı. Doka'nın uzak direğe gönderdiği top, Tolga Zengin'in müdahalesiyle kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
51. dakikada Doka'nın uzaktan sert şutunda top kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

58. dakikada Burak'ın önüne indirdiği topla hareketlenen Alanzinho, ceza alanı önüne kadar getirip yaptığı vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla yandan auta çıktı.

62. dakikada Burak Yılmaz'ın ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta top, kaleci Oğuzhan Bahadır'ın müdahalesiyle kornere gitti.

GOL 80. dakikada Trabzonspor golü buldu. Olcan'la başlayan atakta ceza sahasına giren Henrique, topu Burak Yılmaz'a aktardı. Yerden bir vuruş yapan Burak Yılmaz, topu ağlarla buluşturdu: 0-1

84. dakikada Alanzinho'nun derinlemesine pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, kaleci Oğuzhan Bahadır'dan sıyrılamayınca, Trabzonspor mutlak bir golden oldu.

90. dakikada Trabzonspor mutlak bir golden daha oldu. Tolga Zengin'in kaleci vuruşuyla gönderdiği top Zayatte'den sekip Henrique'nin önüne düştü. Ceza alanına giren Henrique'nin vuruşunda topu kaleci Oğuzhan Bahadır son anda kornere çeldi.

GOL 90 5. dakikada Burak Yılmaz takımının ve kendisinin ikinci golünü attı. Colman'ın pasıyla topla buluşan Burak Yılmaz, Zayatte'den sıyrılıp kaleci ile karşı karşıya kaldı. İyi bir vuruş yapan Burak Yılmaz, topu köşeden ağlarla buluşturdu: 2-0

Golün ardından karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, Trabzonspor'un 2-0'lık galibiyetini ilan eden bitiş düdüğünü çaldı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız