1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor irtifa kaybediyor!
Trabzonspor irtifa kaybediyor!

Trabzonspor irtifa kaybediyor!

Üst üste aldığı başarılı sonuçların ardından geçen hafta Galatasaraya yenilen Trabzonspor'da düşüş, evindeki Ankaragücü maçıyla devam etti.

A+A-

Trabzonspor, Turkcell Süper Ligi'nin 25. haftasında sahasında Ankaragücü'ne 1-0 mağlup olurken, Bordo-mavili taraftarlar maçtan sonra yönetime, teknik heyet ve futbolculara tepki göstererek Ziya Doğan'ın istifasını istedi.
STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Aytekin Durmaz xx, Serkan Ok xx, Cemal Bingül xx
TRABZONSPOR: Tolga x, Stepanov x, Ferhat x (Cem Demir dk.46 x), Erdinç x, Hüseyin x, Ayman x, Celaleddin x, Gökdeniz x, Yattara x (Ömer Rıza dk.65 x), Ceyhun x (Musampa dk.73 x), Ersen Martin x
YEDEKLER:Ahmet, Çağdaş, Mustafa Keçeli, Hasan Üçüncü
TEKNİK DİREKTÖR: Ziya Doğan
ANKARAGÜCÜ: Serkan xx, Emre xx, Sedat xx, Petkov xx, Abdurrahman xx, Aytekin xx, Devran xx, Bebbe xx (Yordanov dk. 88 ?), Mustafa Özkan xx (Yasin dk.77 x), Tita x (Burak dk. 46 x)
YEDEKLER: Can, Hakan, Murat, Da Silva
TEKNİK DİREKTÖR:Hikmet Karaman
GOL: Mustafa Özkan (dk.14)
SARI KARTLAR: Ayman, Erdinç (Trabzonspor) Petkov (Ankaragücü)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Tita'nın vuruşunda top kaleci Tolga'nın solundan az farkla auta çıktı.
14. dakikada Bebbe'nin pasında ceza sahası sağ çaprazında müsait durumda topla buluşan Mustafa Özkan, düzgün vuruşunda top kaleci Tolga'nın solunda ağlarla buluşturdu. 1-0
19. dakikada Hüseyin'in ceza sahası dışında düşürülmesiyle Trabzonspor serbest vuruş kazandı. Ceyhun'un vuruşunda top yandan az farkla dışarı çıktı. 35. dakikada Ayman'ın sağdan ceza sahası içine gönderdiği topa Ersen Martin'in kafa vuruşu üstten auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
72. dakikada Ceyhun'un kullandığı serbest vuruşta Hüseyin'in yaptığı kafa vuruşunda top az farla üstten auta çıktı.
83. dakikada Gökdeniz'in sol kanattan kullandığı korner atışında kalesi sahası içine düşen topa hiç bir Trabzonsporlu oyuncu müdahale edemeyince top kaleci Serkan'da kaldı.
90. dakikada Ömer Rıza'nın kullandığı korner atışında Ersen Martin'in kafa vuruşunda top kaleci Serkan'da kaldı.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak maçtan sonra açıklama yapmadan stattan ayrılırken, Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, kötü oynadıkları için maçtan mağlup ayrıldıklarını, ancak futbolda bu tür sonuçların olduğunu söyledi. Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas ise iyi konsantre olamadıklarını için maçı kaybettiklerini belirterek, maç sonunda taraftarın tepkisinin de haklı olduğunu kaydetti. Maçtan sonra rakip Ankaragücü'nü alkışladıkları için Bordo-mavili taraftarlara da teşekkür eden Kafkas, lige verilecek arada toparlanarak kaldıkları yerden devam edeceklerini dile getirdi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, konuk Ankaragücü'nün daha istekli, arzulu ve azimli bir futbol oynadığını ve maçı da kazandığını vurgulayarak, "Biz konsantre olamadık. Çok zor bir maç olacağını hafta içinde söylemiştim. Bu maçta şunu da gördük ki, çok forvetle oynamak maçı kazandırmıyor, golü getirmiyor. Çok az pozisyonun yaşandığı bir maç oldu. Bütün yük Ayman ve Hüseyin'in sırtına bindi. Yerinde değişiklikler yaptık ama olmadı. Eğer bugün kazanabilseydik çok şeyler değişecekti ve yukarı sıralara çıkacaktık ama olmadı" dedi.
Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise çok önemli bir 3 puan aldıklarını kaydederek, "İyi bir maç çıkardığımıza inanıyorum. Hem mücadele yönünden hem rakibimize boş alan bırakmama yönünden çok iyi oynadık. Trabzonspor ikinci yarıda baskılı gibi gözükse de daha şuurlu olabilirlerdi, daha iyi oynayabilirlerdi. Bizim için Trabzonspor deplasmanından 3 puanla ayrılmak çok önemliydi ve bunu başardık" diye konuştu.
Karaman, lige verilen aradan sonra içerde Galatasaray ile oynayacaklarını da belirterek, "Bu maç öncesi camiamıza çok iyi bir mesaj verdiğimize inanıyorum" dedi.
Trabzonsporlu futbolculardan Ömer Rıza, erken gol yedikleri için maçı kaybettiklerini ve çok üzgün olduklarını gelecekte haftalarda bunu telafi etmeye çalışacaklarını söyledi. Ceyhun Eriş ise, "Söylenecek bir şey yok. Üzgünüz. İlk yarı kötüydük ama ikinci yarıda baskılı oynadık. Golü bulamadık. Yapacak bir şey yok. Bu maça takılıp kalmayacağız" şeklinde konuştu.
Ayman da çok kötü oynadıklarını ve bundan sonra ilerleyen haftalara bakacaklarını dile getirdi.
Ankaragücülü futbolculardan Mustafa Özkan da çok iyi mücadele ederek haklı bir 3 puan aldıklarını dile getirerek bu maçta gol atmasının kendisi için de çok önemli olduğunu söyledi. Sarı-lacivertli takımın kaptanı Emre ise ligin çok zor geçtiğini, Trabzonspor maçının da bu zorlu maçlardan biri olduğunu ifade ederek, iyi mücadele ettiklerini ve hakkettikleri bir 3 puan elde ettiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız