1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor Konya'yı 1-0'la geçti
Trabzonspor Konya'yı 1-0'la geçti

Trabzonspor Konya'yı 1-0'la geçti

Trabzonspor, Konyaspor ile oynanan mücadeleden 1-0 galip ayrıldı. Bordo Mavililerin tek golünü 68.dakikada Gökdeniz kaydetti.

A+A-

Stad: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bünyamin Gezer, Erdinç Sezertam, Mustafa Sönmez, Suat Arslanboğa
Trabzonspor: Tolga, Ferhat, Erdinç, Celaleddin, Tayfun, Hüseyin(dk.64 Ceyhun), Gökdeniz, Ayman, Yattara, Ömer Rıza(dk.46 Hasan), Ergin(dk.46 Mustafa)
Yedekler: Ahmet, Tolga Seyhan, Mustafa, Ceyhun, Hasan, Yusuf, Risp
Konyaspor: Özden, Ömer, El Saka, Erkan, Batista, Washington(dk.69 Murat), Da Silva, Mustafa, Erman(dk.79 Sabin), Veysel, Neca
Yedekler: Oğuzhan, Burak, Murat, Mohammed, Sedat, Sabin, Ahmet
Sarı Kartlar: dk.9 Ömer, dk.22 Erkan, dk.44 Özden, dk.82 Neca (Konyaspor), dk.16 Gökdeniz, dk.63 Hüseyin, dk.80 Ayman(Trabzonspor)
İLK YARI:
Dk : 12 , Ömer Rıza’nın önünü boşaltarak ceza alanı ön çizgisinden yaptığı sert vuruş az farkla auta çıktı.
Dk : 20 , Ceza alanına yapılan ortada Ergin’in kafa vuruşu rakip kaleci Özden de kaldı.
Dk : 26 , Washington’un uzaktan sert vuruşunu kaleci Tolga güzel bir kurtarışla kontrol etti.
Dk : 28 , Rakip ceza alanında yaşanan karambol sonucu top Erginin önünde kaldı, vuruşu rakibe çarparak kornere çıktı. Kornerden gelen topu rakip defans uzaklaştırdı.
Dk : 34 , Batista'nın uzaktan sert vuruşunu Tolga çok iyi şekilde uzanarak kornere çeldi.
Dk : 44 , Yattara'nın sol çaprazdan yaptığı vuruşu Özden çelerek kornere attı.
Dk : 45 , Yattara’nın ortasında Gökdeniz’in müsait pozisyonda kafa vuruşu üstten auta çıktı.

İKİNCİ YARI:

Dk : 54 , Erkan’ın uzaktan sert vuruşunu Tolga sektirdi, ancak ikinci hamlede topa sahip oldu.
Dk : 58 , Rakip sahada paslaşmalar sonucu Hasan ceza sahası ön çizgisinde topla buluştu, önündeki boşluğu değerlendirmek isteyen Hasan’ın vuruşu istediği gibi olmayınca top üstten auta çıktı.
Dk : 65 , Yattara’nın pasında topa gelişine vuran Gökdeniz’in şutu rakip kalecinin üzerine gitti ve kaleci zorlanmadan topu kontrol etti.
Dk : 68 Trabzonspor, kendi yarı alanından hızlı çıktığı pozisyonda Gökdeniz topla ceza alanı sağ çaprazından içeri girdi, dar açıdan yaptığı vuruş kaleci Özden’in altından geçerek filelerle buluştu. 1-0

Dk : 78 , Gelen yan topta çıkarak topa sahip olmak isteyen kaleci Tolga topu elinden kaçırdı, kaleye giden topu defans oyuncuları kornere attı.
Dk : 85 , Murat Hacıoğlu’nun ceza alanı ön çizgisinden gelişine sert vuruşu farklı biçimde auta çıktı.
Dk : 90+1 , Yaşanan karambolde Konyaspor takımı gole çok yaklaştı ancak Erkan ın vuruşu farklı biçimde auta çıktı.

Trabzonspor Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Konyaspor karşısında alınan galibiyetle hem saha içi hem de saha dışı baskı ve stresten kurtulmayı ümit ettiklerini söyledi. Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, maçın ardından yaptığı açıklamada, son 3 haftadır hem saha sonuçları, hem de saha dışında yaşanan olaylardan camianın ve futbol takımının olumsuz etkilendiğini kaydetti. Konyaspor karşısına hem ligdeki hedeften kopmamak hem de camianın tekrar bütünlüğünü sağlamak açısında galip gelmek isteğiyle çıktıklarını belirten Sayitoğlu, "Oyun süresince hep sıkıntılı ve stresli bir oyun izledik. Gökdeniz son noktada golü yaparak 1-0 galip gelmemize vesile oldu. Herkese hayırlı uğurlu olsun. İnşallah üzerimizdeki bu yoğun baskı ve stresi, gerek saha içinde gerek saha dışındaki olayları da atlatmış oluruz" dedi.

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise, oyundan çok galibiyetin kendileri için önemli olduğunu dile getirerek, "Alacağımız kötü bir sonuç üst sıralardaki takımlarla aramızdaki puan farkının açılmasını sağlardı. Çok stresli ve gergin bir maç oldu ama oyuncularım kazandı. İlk yarıda çok daha atak bir takım sahaya sürdük ama etkili olamadık. İkinci yarı fizik gücü daha yüksek, ileride basan bir takım sahaya sürdük ama orada da çözüm üretemedik. Ceyhun'u sahaya sürdükten sonra pas yüzdemiz yükseldi.

 

Topu ayağımızda tutmayı başardık. Bir forvet zafiyetimiz vardı. Gökdeniz ve Yattara'nın getireceği toplarla gol bulmayı denedik. Her şeyi denedik, olmadı. Ama sonuçta kazanmak önemliydi ve kazandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

 

Konyaspor Teknik Direktörü Ünal Karaman da ilk müsabakasından mağlubiyetle ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Konyaspor takımının çok kaliteli ve yetenekli oyunculardan oluştuğunu kaydeden Karaman, "Bu içinde bulunduğumuz durumdan en kısa sürede uzaklaşıp arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmaya gayret edeceğiz. Trabzonspor karşısında pozisyon adına oyun üstünlüğü adına takımımı daha önde görüyorum. Talihsiz bir gol yedik. Bu mağlubiyet bizim direncimizi asla kıramayacak. Futbol adına biz mağlubiyeti hak etmedik" diye konuştu.

 

Trabzonspor'un tek golünü kaydeden Gökdeniz Karadeniz, 3 haftadır galip gelemedikleri için stresli olduklarını belirterek, "Çok hırslı bir mücadele verdik. 3 haftadır galip gelemiyorduk, bunun vermiş olduğu bir stres vardı. Golü attığım için mutluyum" derken, İbrahim Yattara ve Ceyhun da sahadan galip ayrıldıklarnı için mutlu olduklarını ve artık ilerleyen haftalara bakacaklarını söyledi.

 

Konyasporlu Murat Hacıoğlu ise, şanssız bir gol yediklerini dile getirerek, ilerleyen haftalarda üzerlerindeki şanssızlığı kırmak istediklerini ifade etti.

















HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız