1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor kupada da kaybetti
Trabzonspor kupada da kaybetti

Trabzonspor kupada da kaybetti

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda Galatasaray, evinde konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

A+A-

2009 yılının son maçı, beklenenden yüksek bir tempoda başladı. İki takım da bir çok pozisyona girerken mükemmel goller ve sergilenen birbirinden şık hareketler, izleyenlere futbol ziyafeti yaşattı!..  

Karşılıklı ataklar ve pozisyonlarla başlayan maçta iki takım da bir çok net gol pozisyonu yakaladı. Kaleciler Onur ve Aykut'un ön plana çıktığı mücadelede eşitliği bozan gol ilk yarının son dakikalarında geldi. 40. dakikada Arda'nın sağ kanattan nefis ortasına uçarak kafayı vuran Caner, şık bir golle takımını 1-0 öne geçirdi.
 
İlk yarı bu skorla geçilirken ikinci yarıda da tempo hiç düşmedi. İlk golün asistini yapan Arda, bu kez de kendi başına sahneye çıktı. Dakikalar 47'yi gösterdiğinde sağ çaprazda topla buluşan Arda, dar açıdan şık bir vuruşla Onur'u avladı ve farkı ikiye çıkardı. Ancak pes etmeye niyaeti olmayan Trabzonspor, çok geçmeden aradığı golü Song'la buldu. 54. dakikada Selçuk'un ortasında Kamerunlu savunmacı boşta kalınca arka direkte buluştuğu topu ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi.
 
Ancak futbol ziyafeti bunlarla sınırlı kalmadı. Galatasaray, özellikle Arda ve Caner'le, Trabzonspor ise Alanzinho, Gökhan ve Selçuk'la nefes kesen pozisyonlar yakaladı. Buna rağmen 90 dakika sonunda başka olmadı ve 2009 yılının son maçı Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Öte yandan Aslan bu maça yüzde yüz yerli kadroyla çıktı.
 
Sarı kırmızlı ekip, böylece Türkiye Kupası'na 3 puanla başladı.


GALATASARAY: 2 - TRABZONSPOR: 1
    
STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Bahattin Duran, Alpaslan Dedeş
  
GALATASARAY: Aykut, Sabri (Dk. 82 Linderoth), Servet, Emre Aşık, Caner, Alparslan (Dk. 75 Berkin), Aydın (Dk. 90 Çetin), Barış, Mustafa, Ayhan, Arda

TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard
 
TRABZONSPOR: Onur, Ömer (Dk. 46 Umut Bulut), Song (Dk. 83 Tjikuzu), Giray, Cale, Selçuk, Ceyhun, Serkan, Gabric (Dk. 64 Engin Baytar), Alanzinho, Gökhan
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş
 
GOLLER: Dk. 40 Caner, Dk. 47 Arda, Dk. 54 Song
 
SARI KARTLAR: Caner (Galatasaray), Selçuk (Trabzonspor)
 
İLK YARIDAN DAKİKALAR
4. dakikada Selçuk'un ara pasıyla Galatasaray defansının arkasına sarkan Alanzinho'nun sol çaprazdan vuruşunda, kaleci Aykut topu çeldi, daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
 
17. dakikada Arda'nın uzun pasıyla sol çaprazda hareketlenen Caner'in, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üsten az farkla auta çıktı.
 
31. dakikada Arda'nın önüne bıraktığı topa Mustafa, ceza sahasına girmeden sert vurdu, meşin yuvarlak üsten auta gitti.
 
GOL. 40. dakikada Caner, Galatasaray'ı öne geçiren golü kaydetti. Barış'ın pasıyla sağ kanattan hareketlenen Arda'nın ortaladığı topa, arka direkte adeta uçarak kafa vuruşu yapan Caner, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
 
İlk yarı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğünde sonuçlandı.
 
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46. dakikada sağdan Selçuk'un kullandığı köşe atışında, ceza sahası içinde iyi yükselen Umut kafayı vurdu, top kaleci Aykut'un ellerinde kaldı.
 
GOL. 47. dakikada Galatasaray, Trabzonspor karşısında Arda'nın golüyle skoru 2-0 yaptı. Sağdan Sabri'nin ortaladığı topa ön direkte plase bir vuruş yapan Arda, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0
 
51. dakikada ceza sahası dışından Cale'nin yaptığı sert vuruşta, kaleci Aykut parmaklarıyla topu kornere çeldi.
 
GOL. 54. dakikada Trabzonspor, Song'un golüyle farkı azalttı. Sağ kanattan Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta, kimsenin dokunamadığı topa arka direkte ayak koyan Song, fileleri havalandırdı: 2-1
 
57. dakikada sağdan Galatasaray ceza sahasına giren Gabric'in yerden gönderdiği topu kornere çelen Servet, önemli bir tehlikeyi önledi.
 
59. dakikada ceza sahası dışından Aydın'ın yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak üsten az farkla auta gitti.
 
69. dakikada Trabzonspor, Galatasaray kalesine önemli fırsatları değerlendiremedi. Kaleciyle karşı karşı kalan Engin'in vuruşu Aykut'tan dönerken, pozisyonu takip eden Engin'in ikinci şutunda ise meşin yuvarlağı çizgi üzerinden Sabri kafayla çıkardı. Daha sonra ceza sahası dışından Cale'nin sert şutunda ise Aykut bu kez meşin yuvarlağın sahibi oldu.
 
90. dakikada Caner'in uzun pasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Arda, topu ayağından fazla açınca açısını kaybetti ve vuruşunda meşin yuvarlak Onur'dan döndü.
 
Galatasaray, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR:

YERLİ GALATASARAY
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Ziraat Türkiye Kupası (B) grubunda yaptıkları Trabzonspor maçında, sahaya tamamen yerli oyuncuları sürdü.

İzinli olan Leo Franco, Kewell ve Elano'nun yanı sıra, sakatlıkları nedeniyle Nonda ve Keita da ülkelerine gidince, sarı-kırmızılılar, Türk oyuncularla maça başladı. Rijkaard, yabancı oyunculardan Linderoth'u yedek soyundururken, A2 takımından Berkin Kamil Arslan, Emre Çolak, Sinan Osmanoğlu ve Çetin Güngör'ü de 18 kişilik maç kadrosuna dahil etti.

Rijkaard, forvette Aydın ve Arda'yı oynatırken, Sturm Graz karşısında oynattığı genç futbolcu Alparslan'a, Trabzonspor karşısında da forma verdi.

Sakatlığı bulunan Mehmet, Hakan ve Uğur ise kadroda yer almadı.

TRABZONSPOR TAM KADRO ÇIKTI
Galatasaray'ın aksine, Trabzonspor zorlu maça tam kadro çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş, Galatasaray karşısına tam kadro çıkarak, maçı ciddiye aldığını gösterdi.

SABRİ YAKLAŞIK 1 AY SONRA SAHALARA DÖNDÜ
Bursaspor ile oynanan lig maçında sakatlanan Sabri, yaklaşık 1 ay sonra sahalara döndü. Tecrübeli oyuncu, Bursaspor maçında 90 dakika sahada kalmasına rağmen, karşılaşma sonrasında sakatlığı anlaşılmış ve 1 ay kadroya girememişti.

SERVET SEREMONİYİ KAÇIRDI
Galatasaray'ın tecrübeli savunma oyuncusu Servet, maç öncesinde yapılan seremoniyi kaçırdı. Servet, İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından oyuncuların birbirleriyle tokalaşması sonrasında, soyunma odasından sahaya koşarak geldi.

TARAFTAR İLGİSİ AZ
Galatasaraylı taraftarlar, hafta içi geç saatte oynanan maça fazla ilgi göstermedi. Taraftarlar, karşılaşmanın şifresiz olarak yayınlanmasının da etkisiyle tribünleri doldurmadı. Özellikle yeni açık ve kapalı tribünlerde büyük boşluklar dikkat çekti.

TRABZONSPORLU TARAFTARLAR DUA OKUDU
Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçe maçını izledikten sonra Ankara'ya dönüş yolunda trafik kazası geçirip vefat eden 4 taraftar için tribünde dua okudu.

Vefat edenlerin isimlerini tek tek okuyan taraftarlar, daha sonra ''Burada'' diyerek yitirdikleri arkadaşlarını andı. Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçe maçının hakemleri aleyhine tezahüratlarını bu maçta da sürdürdüler. Bu arada, iki takım taraftarları, Fenerbahçe aleyhine birlikte tezahürat yaptı.
25984
Şenol Güneş: "Daha çok işimiz var"
Ziraat Türkiye Kupası'ndaki ilk maçında Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, takımının oynadığı futboldan memnun olmadığını belirterek "Hem skordan hem oyundan memnun değilim. Trabzonspor olarak bundan daha iyi olmak zorundayız" dedi.

Büyük maçlarda yaşadıkları zorluklara dikkat çeken Güneş "Bu maçta kontrollü bir oyunda rakibe verdiğimiz bir pozisyon gol oldu. Trabzonspor olarak bize yakışan futbol bunun üzerinde olmalıydı. Hem Fenerbahçe maçı, hem de bu maç gösterdi ki daha çok işimiz var." dedi.

Oyuncularının yeteneklerini bildiğini söyleyen tecrübeli teknik adam "Oyuncularımın daha iyi oynayabileceğini düşünüyorum. Kabiliyeletlerini daha iyi gösterebilirlerdi. Bu bakımdan eksik kaldık. Çok çalışmamız gerekiyor. Sahada duruşumuz ve tempomuz şu an için yeterli değil" diye konuştu.
Fotoğraflar

















HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız