1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor taraftarları da yürüdü!
Trabzonspor taraftarları da yürüdü!

Trabzonspor taraftarları da yürüdü!

İstanbul'da Fenerbahçe taraftarının yaptığı yürüyüşe karşılık olarak Trabzonspor Taraftar Derneği de Trabzon'da yürüyüş gerçekleştirdi.

A+A-

Çok sayıda taraftar flamalar eşliğinde slogan atarak Uzusokak'tan Atatürk Alanı önünde kadar kortej eşliğinde yürürken burada bir basın açıklaması yapıldı. Yürüyüş sırasında "Metris" şarkısı eşliğinde tempo tutan taraftarlar Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Futbol Federasyonu aleyhinde slogan attı.

Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı Bekir Kodalak yaşanan şike ve teşvik olayları ile ilgili olarak Trabzonspor'un mağdur edildiğini belirterek Futbol Federasyonu eleştirdi.

Trabzonspor'un 2010-2011 sezonu lig şampiyonluğunun artık tescillenmesi gerektiğini belirten Kodalak, "Elimizden şikeyle, teşvikle alınan 2010-2011 lig şampiyonluğunun, UEFA'nın yaptığı gibi gerçek sahibine hemen teslim edilmelidir "dedi.

Taraftarlar olarak Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Yönetim Kurulu'nun arkasında olduklarını ifade eden Kodalak, "3 Temmuz sabahı başlayan Türk futbolunda şike ve bahis olayları ile ilgili soruşturma neticesinde tüm Türkiye ve bizler 82 puanla neden şampiyon olamadığımızı ibretle öğrenmiş olduk. Her puanında emek alın teri olan 82 puanımızın ve 27 yıllık özlemimiz olan şampiyonluğumuzun nasıl gasp edildiğine şahit olduk. Bu olaylar sonrasında Türk futbolunun şike ve teşvik yapanları ile bunları yapanların takımlarını kurtarmak için nasıl katledildiğine şahit oluyoruz. Ama artık yeter. Türk futbolu tek bir takımdan ibaret değildir. Türk futbolunun bir takım ve birkaç yandaş medya yazarı ile katledilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Ne yaparsa yapsınlar artık mızrak çuvala sığmıyor. Sürekli taktik geliştiriyorlar ama hiç biri işe yaramıyor. Son olarak 58 maddenin kaldırılması olayı da geri tepti. Yeni taktikleri olan Futbol Federasyonunun Genel Kurulunu toplayıp Fenerbahçe'yi kurtarma planı geri tepecektir. Artık Fenerbahçelilerinde birçoğunun kabullendiği bu olayı kimse örtbas edemeyecektir. Futbol Federasyonu derhal istifa edip seçimli genel kurul yapıp Türk futbolunu cesaretle karar alabilecek bu kaostan kurtaracak başkan ve yönetim kurulları seçmelidir. Federasyon başkanı üzerindeki formayı çıkartıp Ay-yıldızlı formayı giyecek biri olmalıdır. Son olarak bizler Trabzonsporlular olarak diyoruz ki, elimizden şikeyle, teşvikle alınan 2010-2011 lig şampiyonluğu UEFA'nın yaptığı gibi gerçek sahibine
hemen teslim edilmelidir. Şampiyonluğun ruhu zaten bu alandadır. Geriye kalan tenekesini de hemen istiyoruz. Başkanımıza ve yöneticilerimize ceza vermekten başka işi olmayan futbol federasyonunu istifaya davet ediyoruz. Başkan ve yöneticilerimizin arkasında dimdik durduğumuzu tüm Türk spor kamuoyuna huzurlarınızda ilan ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından taraftarlar müzik eşliğinde kolbastı oynarken daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

trabzonspor1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız