1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor yarışı bırakmıyor
Trabzonspor yarışı bırakmıyor

Trabzonspor yarışı bırakmıyor

Sivas'ın yenilerek liderliği kaybettiği haftada Kocaelispor'u deplasmanda 3-1 yenen Trabzonspor, zirve ile aradaki puan farkını 3'e indirdi.

A+A-

Şampiyonluk yarışını geriden takip eden Trabzonspor, yeni hocası Ahmet Özen ile çıktığı ikinci maçta da Kocaelispor engelini 3-1'lik galibiyetle geçerek şansını son 3 haftaya taşımayı başardı. karadeniz ekibi, Sivas'ın da kaybetmesiyle zirvedeki ikiliye biraz daha yaklaştı.

Küme düymesi neredeyse kesinleşen Kocaelispor karşısında 23. dakikada Umut ile öne geçen Trabzonspor, 44'te Gökhan ile farkı ikiye çıkardı. İkinci yarının ilk dakikalarında Hamza farkı bire indirdi ama son dakikada Alanzinho ile bir gol daha bulan Trabzon maçı 3-1 kazanarak puanını 59'a çıkardı. Sivas'ın kaybetmesiyle kırmızı beyazlılarla arasındaki puan farkını 1'e indirdi ve en azından Şampiyonlar Ligi yolunda önemli bir fırsat yakaladı.

KOCAELİSPOR: 1 TRABZONSPOR: 3

STAT: İsmetpaşa
HAKEM: Deniz Çoban, Aleks Taşçıoğlu, Süleyman Özay

KOCAELİSPOR: Kılıçarslan, Mendez, Muhammet, Sadıgov, Hasan (Dk. 46 Hamza), Adem, Levent, Nsumbu, Akeem (Dk. 55 Serdar), Murat Hacıoğlu (Dk. 88 Nzeku), Taner
TEKNİK DİREKTÖR: Erhan Altun

TRABZONSPOR: Sylva, Ferhat, Tayfun, Egemen, Cale, Yattara, Colman (Dk. 68 Selçuk), Hüseyin, Serkan (Dk. 79 Alanzinho), Umut, Gökhan (Dk. 83 Giray)
TEKNİK DİREKTÖR: Ahmet Özen

GOLLER: Dk. 23 Umut, Dk. 44 Gökhan, Dk. 60 Hamza, Dk. 90 Alanzinho
SARI KART: Gökhan

İLK YARIDAN DAKİKALAR
6. dakikada Serkan'ın pasında topla buluşan Gökhan'ın, sol çaprazdan ceza alanına girdikten sonra çektiği şutta meşin yuvarlak az farkla kale direğinin üstünden auta gitti.
12. dakikada Hüseyin'in derinlemesine pasında uygun pozisyondaki Yattara, topu ayağından açınca kaleci Kılıçarslan meşin yuvarlağa hakim oldu.
14. dakikada Serkan'ın ortasında kaleye giden topu Kılıçarslan uzanarak son anda kornere çelmeyi başardı.
GOL... 23. dakikada Gökhan'ın sağdan ortasında ceza alanında uygun pozisyondaki Umut'un kafa vuruşunda top direkten döndü. Dönen topu göğsüyle düzelten Umut'un şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1.
30. dakikada Nsumbu'nun pasında ceza alanı içindeki Taner'in vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak oyun alanına döndü. Sonrasında Trabzonspor defans oyuncularının müdahale ettiği top kornere çıktı.
39. dakikada Yuttara'nın sağdan ortasında ceza alanında uygun pozisyondaki Umut'un kafa vuruşunda top auta gitti.
GOL... 44. dakikada Umut'un sağdan yerden pasında ceza alanında topla buluşan Gökhan'ın plase vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Kılıçarslan'ın solundan filelerle buluştu: 0-2.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
51. dakikada Yattara'nın pasında ceza alanında kaleyi karşıdan gören bir noktada topla buluşan Gökhan'un şutunda, kaleci Kılıçarslan meşin yuvarlağı kontrol etti.
56. dakikada Yattara'nın kullandığı köşe atışında ceza alanında iyi yükselen Umut'un kafa vuruşunda kaleye giden topu Levent kafasıyla uzaklaştırdı.
GOL... 61. dakikada Serdar'ın sağdan ortasında Hamza'nın kafa vuruşunda top filelere gitti: 1-2
69. dakikada Murat'ın ceza alanı dışı sol çaprazdan kullandığı faul atışında top direğin az farkla üstünden auta çıktı.
77. dakikada ceza alanına giren Umut, rakibiyle mücadelesinde yerde kalınca pozisyona penaltı olduğu gerekçesiyle itiraz etti. İtirazlarını sürdürmesi üzerine hakem Deniz Çoban Umut'a sarı kart gösterdi.
82. dakikada Alanzinho'nun pasıyla ceza alanına giren Gökhan'ın kaleci Kılıçarsan ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda Kılıçarslan iki hamlede topa sahip oldu.
85. dakikada orta alandan aldığı topla ceza alanına giren Alanzinho'nun kaleci Kılıçarslan ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta gitti.
GOL... 90+3. dakikada Umut'un pasıyla topla buluşan Alanzinho'nun ceza alanı dışı sol çaprazından yaptığı aşırtma vuruşta top filelere gitti: 1-3

MAÇTAN NOTLAR
Turkcell Süper Lig'de 30. hafta sonunda 56 puan toplayarak lider Sivasspor'un 4 puan gerisinde şampiyonluk hesapları yapan Trabzonspor ile 26 puan ile 17. sırada yer alan ve ligden düşmemek için mücadele eden Kocaelispor, İzmit İsmetpaşa Stadı'nda karşılaştı.

Her iki takımın taraftarları da karşılaşmaya ilgi gösterdi. 5 bin dolayındaki yeşil-siyahlı taraftar takımlarını destekledi. Kocaelispor taraftarları maraton tribününün çatısına ''Türkiye'ye bakan Kocaeli, bir Kocaelispor'a bakamadı'' yazılı pankartlar astı. Bir grup Kocaelispor taraftarı maç öncesi yönetimi istifaya çağırdı.

Bordo-mavili taraftarların kendilerine ayrılan 750 kişilik kontenjanın dışında kale arkası tribününü de doldurduğu görüldü.

Kalan tüm maçlarını kazanıp şampiyon olma ve şampiyonlar ligine katılma ümitlerini sürdürmek isteyen Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Kamerunlu savunma oyuncusu Rigobert Song dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Geçen hafta kadroda yer almayan Selçuk İnan'a ise yedek soyunduruldu.
Kocaelispor'da ise Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla süresiz kadro dışı bırakılan kaleci Serdar Kulbilge dışında cezalı ya da sakat oyuncu yok.

Trabzonspor geride kalan 30 haftada 16 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 56 puan ile 3. Kocaelispor 7 galibiyet, 18 mağlubiyet 26 puan ile 17. sırada yer aldı.

Kocaelispor ile Trabzonspor bu maçla birlikte ligde 40 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında bugüne kadar yapılan 39 maçta bordo-maivililer 19 maçtan galibiyetle ayrıldı, 11 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Trabzonspor'un rakip fileleri 57 kez havalandırırken kalesinde 40 gol gördü.
Turkcell Fair Play Ligi'nde 30. hafta kesin değerlendirme raporuna göre Trabzonspor 89 puan ile Gençlerbirliği'nin ardından ikinci, Kocaelispor 148 puan ile 11. sırada yer aldı.
Maç için 233 gazeteci ve naklen yayın ekibi akreditasyon yaptırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum