1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor yarıştan çekildi
Trabzonspor yarıştan çekildi

Trabzonspor yarıştan çekildi

Sezonun final maçı niteliğindeki karşılaşmada deplasmanda lider Sivas'a 3-0 yenilen Trabzonspor, yarıştan koptu.

A+A-

Ligde haftanın en önemli maçında lider Sivaspor, takipçilerinden Trabzonspor karşısında mükemmel bir futbol oynadı, rakibini sahadan sildi ve 3-0'lık çok net bir skorla "Şampiyonluğun en güçlü adayıyım" dedi !..

Sivasspor 90 dakika üstün oynadığı maça fırtına gibi girdi. 6. dakikada Hayrettin'in sol kanattan kale alanı içerisine yaptığı sert ortada, Musa Aydın bomboş durumda dokunarak topu filelerle buluşturdu: 1-0

Trabzonspor erken yediği golle şoka girerken, Sivasspor 14 dakika sonra farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan kazanılan taç atışını hiç vakit kaybeden kullanan Mehmet Yıldız, rakip savunma yerini almadan Murat Erdoğan'ı gördü. Murat'ın aktardığı topu kontrol eden Sezer, kaleciyle karşı karşıya olmasına rağmen sağındaki Abdurrahman'a pas verdi, Abdurrahman da yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0

İkinci yarı başlarken herkesin aklında "Trabzonspor toparlanıp maça ortak olur mu?" sorusu vardı ama yanıtı 2 dakikada ortaya çıktı. 47. dakikada ceza sahası ön çizgisinde topu kontrol eden Mehmet Yıldız gerilerden gelen Hayrettin'i gördü. Hayrettin'in şutunda top yerden seke seke giderken, Sylva topun auta çıkacağını sanıp bıraktı. Bu hata Trabzonspor için maçın sonu oldu: 3-0

Sivasspor bu galibiyetle hem Trabzonspor ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkartıp bordo mavili rakibini yarışın dışına itti. Hem de heyecanla puan kaybetmesini bekleyen diğer rakiplerine göz dağı verdi. Çünkü sahada sadece 3-0 kazanan bir Sivasspor yoktu. Dev bir rakibi sahadan silen bir Sivasspor vardı...

EVİNDE BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR!
Ligde bu sezon evinde yaptığı maçlarda yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, Trabzonspor'u da 3-0 yenerek iç sahadaki yenilmezlik serisini sürdürdü. Bu sezon sahasında Bursaspor, Fenerbahçe, Ankaragücü, Denizlispor, Konyaspor, Gaziantepspor, Hacettepe, Galatasaray, Kocaelispor, Eskişehirspor ve Antalyaspor'u yenip, Kayserispor, Ankaraspor ve Beşiktaş ile berabere kalan Sivasspor, şampiyonluk yarışı açısından büyük önem taşıyan maçta Trabzonspor'u, Musa, Abdurrahman ve Hayrettin'in golleriyle 3-0 mağlup ederek iç sahadaki galibiyet serisine bir yenisi ekledi.

Trabzonspor'u yenerek bu sezon iç sahadaki 12. galibiyetine imza atan Sivasspor, evindeki 14 maçlık yenilmezlik serisini de 15 karşılaşmaya taşıdı. Bu sezon ligde sahasında Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yenip, Beşiktaş ile berabere kalan Sivasspor, diğer büyük takım olan Trabzonspor'u da yenmeyi başararak ligde bu sezonu evinde büyük takımlara yenilmeyerek kapadı.

Sivasspor, kalan 5 haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği ile iç sahada yapacağı 2 maçta da yenilmediği takdirde, sezonu sahasında yenilgi yüzü görmeden tamamlayan tek takım olarak kayıtlara geçecek. Sahasında en son geçen sezonun 33. haftasında 4 Mayıs 2008'de Galatasaray'a 5-3 yenilen Sivasspor, evinde tam 356 gündür yenilgi yüzü görmüyor.


SİVASSPOR-TRABZONSPOR: 3-0
STAT: 4 Eylül
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Selçuk Kaya

SİVASSPOR: Petkovic, Abdurrahman, Diallo, Bilica, Hayrettin, Musa (Dk. 84 Faruk), İbrahim, Sezer (Dk. 79 Kamanan), Murat Erdoğan, Tum, Mehmet Yıldız
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun

TRABZONSPOR: Sylva, Serkan (Dk 51 Tayfun), Song, Egemen, Cale, Hüseyin, Selçuk, Colman, Alanzinho (Dk. 27 Umut Bulut), Yattara, Gökhan
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

SARI KARTLAR: İbrahim Dağaşan (Sivasspor) / Serkan Balcı (Trabzonspor)

GOLLER: Dk. 6 Musa Aydın, Dk. 20 Abdurrahman; Dk. 47 Hayrettin

İLK YARIDAN DAKİKALAR
Maça, her iki takım da karşılıklı ataklarla başladı. Sivasspor, Mehmet Yıldız, Tum ve Musa ile rakip kalede gol ararken, konuk ekip Trabzonspor Gökhan Ünal, Alanzinho ve Yattara ile etkili olmaya çalıştı.

Maçın ilk 20 dakikasında Musa ve Abdurrahman ile 2 gol bulan Sivasspor, devre arasında soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Gol 6. dakikada Sivasspor'un golü geldi. Hayrettin'in sol kanattan kale alanı içerisine yaptığı sert ortada, Musa Aydın ayağıyla dokunarak topu filelerle buluşturdu: 1-0

16. dakikada, Selçuk'un sağ kanattan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içerisinde Egemen'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.

Gol 20. dakikada sol kanattan kazanılan taç atışını Mehmet Yıldız, rakip savunma yerini almadan Murat Erdoğan'a doğru kullandı. Murat'ın aktardığı topu kontrol eden Sezer, meşin yuvarlağı Abdurrahman'a gönderdi. Abdurrahman, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Sivasspor'un golü sonrası, Sivassporlu taraftarlar ''Şampiyon'' tezahüratları yaparak tribünlerde güzel görüntüler oluşturdu.

23. dakikada topla ceza alanında buluşan Gökhan Ünal, bir anda çapraz pozisyonda kaleci Petkoviç ile karşı karşıya kaldı. Gökhan'ın ayağının içiyle yaptığı vuruşta, Petkoviç topu kontrol etti.

41. dakikada Egemen'in ceza sahasına uzun gönderdiği topta, Sivassporlu futbolcular bir an durakladı. Kale alanında topu kontrol eden Umut, dengesini kaybedip yerde kalınca vuruşunu yapamadı. Petkoviç boşta kalan topu çıkarak kontrol etti.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
Gol 47. dakikada Sivasspor, Hayrettin Yerliya'nın attığı golle farkı 3'e çıkardı. Ceza alanı içerisinde bulunan Mehmet Yıldız, topu ceza alanının sol çaprazında bekleyen Hayrettin'e doğru çıkardı. Ceza alanı çizgisi üzerinden topun gelişine şık bir vuruş yapan Hayrettin, meşin yuvarlağı uzak köşe direğinin dibinden kaleci Sylva'nın bakışları arasında filelerle buluşturdu: 3-0! Sivasspor'un 3'üncü golü sonrası Sivassporlu futbolseverler büyük coşku yaşayarak ''Şampiyon'', tezahüratları yaptı.

50. dakikada topla ceza alanına hareketlenen Tum, meşin yuvarlağı ceza alanı içerisindeki Mehmet'e aktardı. Mehmet'in yerden uzak köşe direğine doğru vuruşunda kaleci Sylva, son anda uzanarak parmaklarının ucuyla meşin yuvarlağı kornere çeldi.

66. dakikada Yattara'nın ceza alanı dışından yerden sert vuruşunda, kaleci Petkoviç topu kontrol etti.

77. dakikada Trabzonspor sağ kanattan Selçuk İnan ile serbest atış kullandı. Kale alanındaki Egemen, kafayla topu köşeden filelerle buluşturdu. Ancak pozisyon öncesinde yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırınca, ağlara giden top gol olarak değer kazanmadı.

86. dakikada Umut'un ceza alanı dışından sert vuruşunda, Bilica'ya çarpan meşin yuvarlağı Petkoviç kolay bir şekilde kontrol etti.

87. dakikada Abdurrahman'ın sağ kanattan orta-şut karışımı vuruşunda, havalanan top üst direkten oyun alanına geri döndü.

90+2. dakikada ceza alanı dışında uygun pozisyonda topla buluşan Mehmet'in sert vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.

90+3. dakikada sol kanatta çapraz pozisyonda topla buluşan Kamanan'ın sert vuruşunda, kaleci Sylva topu iki hamlede kontrol etti.

Maç, Sivasspor'un 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. Maçın bitiş düdüğünün ardından Sivassporlu taraftarlar, ''Bu sene şampiyon Anadolu'dan'' ve ''İşte taraftar, işte şampiyon'' tezahüratları yaptı. Futbolcular, saha ortasında bir araya gelerek mehter marşları eşliğinde oynadı. Stat hopörlörlerinden ''Sivas'ın yollarına'' türküsü çalındı. Tribünleri tek tek selamlayan futbolcular, ''Şampiyon Sivas'' şeklinde bağırdı. Bu arada, Trabzonsporlu Serkan Balcı, devre arası soyunma odasına giderken maçın hakemi Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Ayrıca, devre arasında stat hopörlörlerinden Sivasspor ile ilgili şampiyonluk marşları ile mehter marşları seslendirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum