1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor'a Barcelona modeli
Trabzonspor'a Barcelona modeli

Trabzonspor'a Barcelona modeli

Trabzonspor, Teknik Direktör Şenol Güneş'i takımın başına getirememesinin ardından farklı arayışlar ve bazı modeller üzerinde durmaya başladı.

A+A-

Teknik Direktörlük kariyeri olmamasına rağmen, FC Barcelona'nın B Takımını 1 yıl çalıştırdıktan sonra La Liga'da Barcelona'yı şampiyon yapan, İspanya Kral Kupası'nı kaldıran, ardından da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna uzanan Josep Guardiola'nın yaptıklarını tartışan yönetim aynı modeli Ahmet Özen'le uygulanıp, uygulanamayacağını düşünüyor.

Josep Guardiola, futbol bıraktıktan sonra 21 Haziran 2007'de FC Barcelona B'nin başına geçti. 2007-2008'de Frank Rijkaard'ın kötü bir performans sergilemesiyle FC Barcelona Başkanı Juan Laporta tarafından 8 Mayıs 2008'de FC Barcelona'nın başına getirildi. Yeni takımıyla 2 yıllık sözleşme imzaladı. Aynı sezonda Guardiola takımı Barcelona La Liga Şampiyonu, İspanya Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşıyan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti.

13 yaşında girdiği Barcelona'nın alt yapısında basamakları tek tek çıkan Guardiola'nun teknik direktörlük kariyeri Barcelona ile sınırlı. Daha önce herhangi takımda teknik adamlık kariyeri olmamasına rağmen Dünya'nın en önemli kulübünün başına getirilme cesareti gösterilen Guardiola, kendisine güvenenleri mahcup etmedi. İspanya'da hiç bir teknik adamın başaramadığı, La Liga, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu 38 yaşındaki genç teknik adam Josep Guardiola başardı.

Sezona teknik direktör Ersun Yanal ile başlayan ancak alınan Sivasspor mağlubiyeti sonrası Bordo-mavili kulüple Yanal'ın yolları ayrıldıktan sonra ligini bitimine 5 hafta kala takımın başına getirilen Ahmet Özen, Bordo-mavili takımı son haftaya kadar şampiyonluk yarışı içinde tutmayı başararak dikkatleri üzerine çekti. Trabzonspor, Akçaabat Sebatspor ve Bafraspor'da forma giyen genç teknik adam futbolculuk kariyeri sonrası Meydangücü, Gümüşhane Doğanspor, Mobella takımlarının yanı sora Trabzonspor A Takımı başında daha önce bir maçta teknik adam olarak görev aldı. Ahmet Özen Trabzonspor PAF Takımı ile birlikte 1997-98 sezonunda Türkiye ikinciliği, 1999-2000 sezonunda Türkiye üçüncülüğü, 2003-04 ve 2004-05 sezonunda Türkiye Şampiyonluğu ve 2006-2007 sezonunda Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Bordo-mavili kulübün PAF Takımı başında iyi bir kariyere sahip olan Özen, teknik direktör Ersun Yanal'ın takımdan ayrılmasından sonra bordo-mavili takımın başında çıktığı 5 karşılaşmada 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı. Özen döneminde Trabzonspor mahkum futbol değil rakibi boğan futbol oynaması ile de beğeni kazanmıştı.

Bordo-mavili takımın alt yapısında başarılı bir performans sergilediği gözüken Ahmet Özen'in A Takımda yer aldığı dönem içinde de başarılı oldu. Teknik Direktörlük diploması bulunmayan genç teknik adamın Trabzonspor'un başına getirebilecek cesaret ortamının camiada oluşması halinde, yönetimin buna sıcak bakabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız