1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor’da adaylar netleşti
Trabzonspor’da adaylar netleşti

Trabzonspor’da adaylar netleşti

16 Aralık’ta gerçekleştirmesi gereken genel kurulu 10 Şubat’a ertelemek zorunda kalan Trabzonspor’da kongreye iki adayın girmesi bekleniyor.

A+A-

HACI YILDIZ ÇEKİLDİ
Genel kurul öncesi Hacı Yıldız, başkan adaylığından çekildi. Antalya'da düzenlenen suç örgütü operasyonu kapsamında İstanbul'da gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Hacı Yıldız'ın, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı'na bir dilekçe göndererek adaylıktan çekildiği bildirdiği belirtildi. Yıldız'ın bu kararıyla aday sayısı 2'ye düşmüş oldu. Genel kurul öncesi şu anda Sadri Şener ile İbrahim Hacıosmanoğlu'nun adaylıkları bulunuyor. Daha önce aday olmayacağını açıklayan başkan Nuri Albayrak'ı ikna etmeye çalışan yönetim kurulu üyelerinin ve farklı çevrelerin henüz bir sonuç alamadığı, Albayrak"ın yeniden adaylığa kamuoyu baskısı nedeniyle soğuk baktığı bilgisine ulaşıldı.

HACIOSMANOĞLU GÜRLEDİ:
Özak"ın olduğu yerde yoğum!
Trabzonspor"un 9-10 Şubat"ta yapmayı planladığı genel kurul öncesi bugün bir basın toplantısı düzenleyen başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, sert açıklamalarda bulundu. Başkan adayı, ''Kongrenin önünü tıkayan kişi, bizzat Bayındırlık ve İskan Bakanımız Sayın Faruk Özak"tır” diye konuştu.

İki adaydan biri olan Hacıosmanoğlu, “Özak, benim rakibim olan Sadri Şener"in listesini hazırlamakla kalmamış, benim oluşturduğum listeye de müdahale etmeye kalkışmıştır. Şener"in adaylıktan çekilmesi, Özak"ın ise kendi işine bakması gerekmektedir” dedi.

15 KİŞİLİK LİSTEM VAR
10 Şubat'ta Trabzonspor'un başkanı seçilmesi halinde, Trabzonspor'a yürüyerek ve kibirle değil, camianın birleşmesi adına tevazu anlayışı içinde, koşarak hizmet edeceği sözünü veren Hacıosmanoğlu, “'Yönetim kurulu listemizde, müdahalelere rağmen bizimle birlikte hareket etmek isteyen kentin sağduyulu insanları, bürokratları mevcuttur. Sayın bakan Faruk Özak, asbaşkan olarak düşündüğümüz Ali Kemal Başaran'ı vazgeçirse dahi biz onu listeye yazacağız. Başka bir asbaşkan belirlemeyeceğiz. İsmini çıkarırsa kendisi çıkaracak. 15 kişilik listeyi divan kuruluna sunacağım” dedi. Hacıosmanoğlu, “10 Şubat'ta Trabzonspor'un başkanı seçilirsem, Trabzonspor'a gurur ve kibirle değil, camianın birleşmesi adına koşarak hizmet edeceğim. Trabzonspor başkanının kişilerin, mevki ve makamların değil bütün Trabzon camiasının başkanı olabilme yolunu ve yöntemini seçmesini temenni ediyorum'' diye konuştu.

SADRİ ŞENER ÇEKİLMELİ
Başkan adaylarından Sadri Şener'i yola çıkaran ve listesini oluşturan kişinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak olduğunu ve bunu kentteki herkesin bildiğini iddia eden Hacıosmanoğlu, ''Sayın Şener'in, Trabzonspor başkan adayı olarak, rakibinin yönetim kurulu listelerine, onu yola çıkaran insanın müdahalesinden rahatsızlık duyup şu an itibariyle başkan adaylığından çekilmesi gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu. Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un hedeflerini taşıyacak projelerinin bulunduğunu ve bunu kamuoyuyla kısa süre içinde paylaşacağını da kaydetti. Hacıosmanoğlu, Özak"a çağrıda bulunurken “Gözünü aç, arkadaşlarına bak. Konyalı, Kayserili, Bursalı bakanlar kenti şehirlerine statlar yaptırıyorlar. Takımlarını kalkındırıyorlar. Siz ise bizim kongremize müdahale edip ertelettiriyorsunuz. Müdahil oluyorsunuz. Taraf tutabilirsiniz. Bunu da anlarız, ancak bizim listemize karışıp "Onunla birlikte olmayın" demek en büyük haksızlıktır. Bu saatten sonra Sayın Özak"ın olduğu hiçbir yerde olmam. Davetine gitmem” dedi. (Hakan DEĞİRMENCİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız