1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor'da gergin kongre
Trabzonspor'da gergin kongre

Trabzonspor'da gergin kongre

Trabzonspor'da bugün yapılan Olağanüstü Genel Kurul gergin geçti.

A+A-

Olağanüstü Genel Kurul'da 4. maddenin oylaması sırasında tartışmalar yaşanırken, 4. maddenin geri çekilmesi ile kongreye son verildi.

Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi'nde yapılan kongrenin açılış konuşmasını yapan Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, kongrenin açılması için yeterli çoğunluğun oluştuğunu belirterek kongrenin Trabzonspor'a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Genel Kurul Divan Başkanlığı'na Özer Atalay seçilirken, daha sonra kongrenin en önemli maddesi olan 4. madde ile ilgili konuşmalara geçildi. Trabzonspor eski Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş, geçen yıl istenilen başarının yakalanamadığını ve bu yılda lige yeni
çıkmış 2 takıma mağlup olunduğunu kaydederek, "89 trilyonluk borcun 120 trilyon olduğu ifade ediliyor. Bu kent bu borç altından kalkamaz, yarınlarda gelecek olan yönetimlerin önünün kesemeyiz. Trabzonspor'un geleceği için ben 4. madde konusunda ret oyumu kullanacağım" dedi.

Trabzonspor eski Divan Kurulu Başkanı Nizamettin Algan ise yönetime destek vererek "Trabzonspor büyüme yolunda adım atmalıdır anlayışı ile konuları gündemde tazeliyoruz. Ekonomik sorunlar yönetimleri en çok yoran konular olmuştur. Trabzonspor'un ekonomik gücü gelirleri olmadığı için giderleri artmaktadır. Gelir kaynaklarını artırmak için 4. madde sayılan 5-6 kalem gelir getirecek konuları kullanma hakkını almış, 10 yıldan fazla kullanmak için bizim onlara yetki vermemiz lazım. Yönetim Kurulu'na bu yetkiyi vermeliyiz. Trabzonspor'da devamlık esastır, bir yönetim gider diğeri gelir. Trabzonspor ekonomik gücüne bir şeyler daha katmalıyız. Trabzonspor'a bu yetkiyi vermekte bence bir sakınca yok" diye konuştu.
23185
4. maddenin görüşülmesi sırasında gerginlikler yaşanırken, delegeler kulüp başkanı Sadri Şener'e ve yönetim kuruluna tepki gösterdiler. Maddenin oylanması için kulüp çalışanlarının dışarı çıkarılması beklenirken, kulüp çalışanlarının dışarı çıkmaması nedeniyle oylamaya bir süre geçilemedi. Bu arada, salonda tartışmalar yaşanırken, tartışmaların ardından oylamaya geçildi. Hasan Yener, bu sırada 4. maddenin geri çekildiğini açıklarken, 4. maddenin geri çekilmesiyle kongreye son verildi.

Olağanüstü Genel Kurul'da tartışmalara ve gerginliklere yol açan 4. madde ise şu: "Kulüp tarafından devir alınan veya alınacak olan, Trabzonspor Kulübü Derneği'ne tahsis edilmiş Trabzon Yat Limanı, Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş'ye tahsis edilmiş Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yol tarafındaki boş alan, Trabzonspor Kulübü Derneği'ne tahsis edilmiş İstanbul Kartal Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri, Trabzonspor Kulübü Derneği'ne tahsis edilecek Trabzon Belediyesi'nden devir alınacak olan Yenimahalle Sahil Dolgu Alanı ve Trabzonspor Kulübü Derneği'ne tahsis edilmiş Trabzon İl Özel İdaresinden devir alınan Düzköy Yaylakent Tesisleri diye nitelendiren yerlerde Trabzonspor Kulübü'ne gelir getirici yatırımlar yapmak ve yaptırmak üzere Trabzonspor Kulübü Derneği Tüzüğünün 89. maddesi gereğince, kulübümüz lehine irtifak veya intifa hakkı devri, rehin ve teminat gösterilmesi ve 10 yıldan daha uzun süreli kiraya verilmesi dahil, buna bağlı ve benzeri ticari sözleşmeler ve akitlerin yapılması için gerekli işlemlerin yasal, hukuksal ve her türlü iş ve işlemlerini yapmak üzere Trabzonspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu'na yetki verilmesinin görüşülüp kararlaştırılması."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız