1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor'da Van Gaal sesleri
Trabzonspor'da Van Gaal sesleri

Trabzonspor'da Van Gaal sesleri

Ersun Yanal'ın istifasıyla Trabzonspor yönetimi, önceliği; gittiği takımları şaha kaldıran Hollandalı Louis Van Gaal’a verdi

A+A-

Louis Van Gaal'la anlaşmaya varılması halinde yardımcısı Şota Arveladze olacak. O olmazsa Gerets, Leekens, Halilhodziç, Şenol Güneş, Tolunay Kafkas, Hami Mandıralı masaya yatırılacak.

Trabzonspor'da Ersun Yanal'ın istifasıyla boşalan teknik direktörlük için senaryolar konuşulurken, ilk plana Teknik Direktör Louis Van Gaal geldi.

Ajax'ın altyapısında başladığı görevini A takımda sayısız şampiyonlukla taçlandıran Van Gaal, Barcelona'yı da en kötü günlerinde alıp, İspanya'da zirveye çıkarmıştı.

Hollanda A Milli Takımını bir dönem çalıştıran Louis Van Gaal, 3 yıldır AZ 67 Alkmaar'ı çalıştırıyor..

3 sezon önce sıradan bir ekip olarak aldığı Alkmaar'ı önce UEFA kupasına, geçen sezon da Şampiyonlar Ligine taşıyan Van Gaal, bu sezon da en yakın rakibine 12 puan fark atarak şampiyon yaptı.

Gittiği takımları adeta şaha kaldırmasıyla tanınan Van Gaal'ın ikna edilmesi için eski futbolcu Şota Arveladze aracı olarak kullanılıyor.
Şota da şu anda Van Gaal'ın yardımcılığı görevini üstlendiği için bu ismi ikna etmesinin kolay olduğuna işaret edildi.

Geniş Yetki, Uzun Sözleşme
Van Gaal'ın ikna edilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağına işaret edildi. Ünlü teknik adama futbolun tümünün teslim edilmesi ve 5 yıllık bir program yapılması gündemde bulunuyor.

Van Gaal'e, “Trabzon'a gel, burası bir futbol tarlası ama nasıl işleneceği konusunda uygun yolu bulamıyoruz. Bu madeni senin işlemeni ve 5 yıl içinde Trabzonspor'u, Avrupa'nın büyükleri arasına sokmanı istiyoruz. Yardımcılığını da Şota Arveladze yapsın” teklifinin iletildiği dile getirildi.

Şota'nın da bu ünlü ismi ikna etmek için yoğun çaba harcadığı vurgulandı. Hollandalı teknik adamın, AZ 67 Alkmaar ile bir yıllık daha sözleşmesi bulunması sıkıntı olarak kabul ediliyor. Louis Van Gaal'ın gelişi sağlanamazsa Eric Gerets, Georges Leekens, Vahid Halilhodziç, Christoph Daum, Mircia Lucescu diğer yabancı adaylar olarak ön planda tutuluyor.

Tolunay-Hami formülü de var
Yerli teknik adam konusunda ise Özkan Sümer'in Futbol A.Ş'nin başına getirilip, Tolunay Kafkas, Hami Mandıralı gibi isimlerden birinin takımın başına geçirilmesi de planlanıyor.

Bunun yanında Güney Kore'de çalışan Şenol Güneş'in Futbol A.Ş'nin başında görevlendirilerek yine Hami Mandarılı ya da Tolunay Kafkas'tan birine takımın teslim edilmesi de gündemde yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın ise aracılar vasıtasıyla takımın başına geçmek istediği kaydedilirken, yönetim bu isme sıcak bakmıyor.

Trabzonspor yönetiminin, yabancı teknik adam alınması halinde yanına mutlaka takımı gelecekte çalıştırabilecek Trabzon kökenli yardımcı verilecek.
Özkan Sümer ise teknik Koordinatörlük görevini sürdürürken, yabancı teknik adama kulübün vizyon ve misyonunu da anlatacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum