1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor'un 77. Avrupa sınavı
Trabzonspor'un 77. Avrupa sınavı

Trabzonspor'un 77. Avrupa sınavı

UEFA Intertoto Kupası 2. tur ilk maçında Arnavutluk temsilcisi FK Vllaznia takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor, kupada 77. randevusuna çıkıyor.

A+A-

Bu sezon Turkcell Süper Ligi'ni 4. sırada bitirerek Türkiye'yi Intertoto Kupası'nda temsil edecek olan Trabzonspor, 2. tur ilk maçında yarın Arnavutluk temsilcisi Vllaznia'yı evinde konuk edecek. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 19.00'da oynanacak karşılaşmayla birlikte Trabzonspor, Avrupa arenasında 77. kez sahaya çıkacak. Bugüne kadar oynadığı 76 maçta 29 galibiyet, 29 beraberlik elde eden Trabzonspor, 18 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavili ekip, bu maçlarda 101 gol atarken, kalesinde ise 115 gol gördü.

40 yıllık tarihinde 76 kez Avrupa arenasına çıkan Trabzonspor, bugüne kadar 21 ülkeden 38 takım ile karşılaştı. Avrupa'nın güçlü takımlarıyla eşleşen Bordo-mavili ekip, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1976-77 sezonunda Liverpool'u, 1983-84 sezonunda İnter'i yenme başarısı göstermişti. 1991-92 ve 1994-95 sezonunda UEFA Kupası'nda 3. tura kadar yükselmeyi başaran Trabzonspor, 1990-91 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda İspanyol devi Barcelona'yı mağlup etmeyi başarmıştı. Bordo-mavili Karadeniz temsilcisi, tarihinde ilk kez bir Arnavutluk takımı ile karşı karşıya gelecek.
Trabzonspor ilk kez 1999-2000 yılında 2. turdan itibaren katıldığı Intertoto Kupası'nda İtalya'nın Perugia takımı ile karşılaşmış, ilk maçı kendi sahasında 2-1 kaybetmişti. Bordo-mavili ekip, 2. maçta ise 3-0 hükmen galip gelerek yarı finale çıkmıştı. Yarı finalde Almanya'nın Hamburg takımı ile Hüseyin Avni Aker'de 2-2 berabere kalan Karadeniz temsilcisi, 2. maçta rakibine 4-1 mağlup olarak bu kupaya veda etmişti.
Öte yandan, Teknik Direktör Ziya Doğan'ın FK Vllaznia karşısında nasıl bir 11 ile sahaya çıkacağı ise merakla bekleniyor. Risp ve Musa Büyük sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Kaleci Tolga'nın da yarınki maçta oynamasının zor olduğu belirtildi. Kaslarında yumuşak doku zedelenmesi bulunan Tolga'nın sakatlığının ciddi olmadığı, ancak riske edilmeyeceği öğrenildi. Teknik Direktör Ziya Doğan'ın sakatlıkları geçen ancak kondisyon ve maç eksiği bulunan Erdinç ve Stepanov'a da Vllaznia maçında forma vermesi beklenmiyor.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'ın yarınki maça Ahmet Şahin, Ferhat, Tayfun, Çağdaş, Celaleddin, Mustafa Keçeli, Ayman, Serkan Balcı, Ceyhun, Ömer Rıza ve Ersen Martin muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.

Bu arada Trabzonspor'un Intertoto Kupası 2. turundaki rakibi Arnavutluk temsilcisi FK Vllaznia, Trabzon'a geldi.
Arnavutluk'tan İstanbul'a buradan da Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 06.30'da Trabzon'a inen FK Vllaznia kafilesini, havalimanında Trabzonspor Genel Menajeri Necmi Perekli ve dış ilişkiler yetkilisi Aysun Kabahasanoğlu karşıladı. Arnavutluk temsilcisi FK Vıllaznia'da teknik heyet ve 18 futbolcuyla birlikte 23 kişi yer aldı. Yorucu yolculuğun ardından sabahın erken saatlerinde Trabzon'a gelen kafile, kamp yapacağı Usta Park Otel'e hareket etti. Konuk ekip Vıllaznia, Trabzonspor ile oynayacağı maçın
son çalışmasını saat 19.00'da Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirerek maç saatini beklemeye başlayacak.
FK Vllaznia kafilesinde yönetici yer almazken, Arnavut temsilcisinin kulüp başkanı ve yöneticilerinin bu akşam Trabzon'a gelecekleri bildirildi. Maçın oynanacağı gün Trabzonspor tarafından UEFA Delegesi ve Vllaznia delegasyonuna Süleyman Restoran'da bir yemek verilecek. Konuk ekip oynanacak maçın ardından 9 Temmuz Pazartesi günü 02.00'de Trabzon'dan ayrılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum