1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor'un kamp raporu
Trabzonspor'un kamp raporu

Trabzonspor'un kamp raporu

Trabzonspor'un 11 gün süren Gerede kampında oyuncuların tek tek performansları. Hakan DEĞİRMENCİ'nin kamp değerlendirmesi:

A+A-

Süper Lig'de 2008-2009 sezonu öncesinde form durumu ve şansı en fazla merak edilen takım şüphesiz Trabzonspor.

Yeni yönetimi ve flaş transferleri ile 1992'deki bol yıldızlı günlerini hatırlatan takım sezona 1 aydan fazla bir zaman kala derbi maç havası estirmeyi başardı.

Trabzonspor'un Bolu-Gerede'deki sezon öncesi kampını izlemek için binlerce taraftar antrenman sahalarına akın etti.

Eskiler şeklinde niteleyebileceğimiz isimler genel olarak vasatı aşamazken yenilerin kamptaki yüksek performansı herkesi sevindirdi.

Ceyhun Gülselam'ın istikrarlı ve güven veren oyunu, Rigober Song'un savunma uzmanlığı, Selçuk İnan'ın hergün daha bir estetik kazanan teknik yeteneği, her iki ayağı ile de futbolun şiirini yazan Gustavo Colman'ın artıları, Dardanel'den geldiğinde adını sanını kimsenin bilmediği, ama kampa ulaşabilenleri hayran bırakmayı başaran genç İsmail Özveren'in özverili mücadelesi, Oftaş'ta çıkardığı başarılı maçlardan çok daha kaliteli çiftkalelere imza atan Giray'ın dinamizmi, Onur Kıvrak'ın biyonik ölçüde kıvrak kurtarışları, Sami ve Fatih'in inanılmaz enerjisi, Gökhan ve Umut'un mükemmel sinerjisi olumlu puanlarımızdı.
Kampın en zayıfları Ferhat Çökmüş-Hüseyin Çimşir, en iyileri ise başta Selçuk olmak üzere Colman ve Sami ikilisiydi.

Yıldız olarak gelenleri bile işlerine inanılmaz bir ciddiyet ve amatör bir ruhla sarılmış gördük.
Takımın en büyük artısı, içindeki tüm oyuncuların TRABZONSPORLU olması oldu!..

Biz 80'li sezonlardan beri bu kadar hırçın, inançlı, samimi ve savaşan bir takım izlememiştik. Hazırlık maçlarında siz de tanık olacaksınız…

KAMPTA KİM NE GÖSTERDİ?
Tolga Zengin: Kampa geç katıldı. Hastalanmasına rağmen açığını erken kapattı. Milli takımla yaşadığı Avrupa üçüncülüğünün morali ile göze girmeyi başardı. Trabzon'da ve Almanya'da daha iyi olacak.
Yakup Bugun: Takım içindeki rakipleri dişli, zorlu ve çok formda. Bu sezon kadroya girmesi imkansız gibi.
Recep Onur Kıvrak: Takımın en iyilerinden biri. Şu anda resmi maç olsa kale için düşünülecek ilk hazır isim.
Egemen Korkmaz: Aklı hala Bursa'da. Teksas grubu timsahlar onu geriyor. Form durumu yüksek. Adaptasyon eksiği var.
Tayfun Cora: Yine en çok çalışan isimlerden biri oldu. Talihsiz bir sakatlık yaşadı. Toparlanıyor.
Serkan Balcı: Kendini kampa adapte edemedi. Herkes kadar çalışmasına karşın kilo veremedi. Forma şansı az.
Remzi Giray Kaçar: Yeniler içinde iyilerin iyilerinden biri. Her rakip ondan çekinir. Ersun Yanal onu keserse çok önemli bahanelere ihtiyacı olacak. Çünkü taraftarı çok etkiledi.
Rigober Song: Trabzonspor'un savunmadaki nokta transferi. Takımın gizli kaptanı. Gençlerin ağabeyi. Bir dünya markası olmasına karşın en disiplinli çalışan isimlerden biri.
Ferhat Çökmüş: Gerede'den zayıf karne ile dönen birkaç oyuncu arasına girmeyi başardı.
İsmail Özeren: Canını dişine takarak çalışıyor. Tıpkı final maçındaymış gibi idman yapıyor. Sesini duyan olmadı, inanılmaz müdafaa yapıyor. Defansın neresine koyarsan koy ölümüne savunuyor.
Hrvoje Cale: Yoğun antrenman programını kaldıramayan yabancı. Trabzonspor'un hızına da yabancı kaldı. Türkiye'de işi çok zor. Düzeyini yükseltmezse devre arasını geçemez.
Buğra Erdoğan: İyi niyetiyle çalıştı, çabaladı, ahlaklı kişiliği ile göze girdi. Ama çok yol alması lazım.
Ceyhun Gülselam: Onun gibi gurbetçiler geleceğin A milli takımını oluşturacak. 1.92'lik boyla rakibe basıyor, oyunu takip ediyor, alan daraltıyor, pas ve şut çıkarıyor. Onu kesmek de zor.
Hüseyin Çimşir: Kaptanlığı tartışılıyor. Kampta beklenen performansı sergileyemedi. Kalitesi ile birlikte temposu da yükselen takım içinde giderek daha da zorlanıyor.
Gustavo Colman: Arjantin'den Belçika'ya, oradan da Trabzon'a geldi. Bunca yol tepen genç bir insan ancak onun kadar uyumlu olabilir. Futbolu bir harika. Ayaklarına çok hakim. 11'i garanti.
Selçuk İnan: Ersun Yanal'ın prensi. Anlamsız hiçbir hareketi yok. Yaptığı herşey takıma fayda, değer ve güç kazandırıyor. Gücünü artırdı, pas ve şut kabiliyetini geliştirdi. Trabzonspor ondan çok şey alacak. İyilerimiz çok ama bu kampın yıldızı Selçuk'tur.
Adnan Güngör: Sempatik, iyimser, esprili ve uyumlu. Ne var ki Şampiyonlar Ligi adayı bir takımda forma giyebilmek için bundan çok daha fazlasına ihtiyacı var. Bu sezon 18'e girmesi bile daha zor görünüyor.
Sami Büyüktopaç: Topla birlikte topaç gibi dönüyor. Hep ileriye oynayan, inanılmaz hareketli, oyunu isabetli ve pozitif yönlendiren bir futbol zekası var. Kampın en çok sivrilenlerinden biri. Gençlerin de en iyisi.
Fatih Altundağ: Kendisinden beklenenden fazlasını vermeyi başardı. Çocuksu yapısına amatör kimliğini ve saygısını ekledi. Çok iyi çalıştı. Göze girmeyi başardı.
Eren Görür: Beklenen patlamayı gerçekleştiremedi. Ama önünde zaman var. Karadenizspor'a kaydırılması sözkonusu.
Abdülaziz Solmaz: Kısa zamanda Süper Lig futbolcusu oldu. Şansını çok iyi kullanıyor.
Barış Memiş: Kampa kötü başlayanlardan biriydi. Bir ara Yattara'ya uyarak tehdit gibi uyarılar aldı. Karadenizspor'un kapısından döndü. Şimdi iyiye gidiyor. Takımın ona da ihtiyacı var. Çünkü solda açık var.
İbrahima Yattara: Az çalışan ama çok sevilen bir yıldız. Taraftarın vazgeçemediği bir isim. Formasını garanti gördüğü için ağır işlere katılmıyor. Yine de rakipler en çok ondan korkuyor.
Ergin Keleş: Umulan aşamayı yapamayan, ama ümit bağlanan genç isim. Geçen sezondan daha olumlu sinyaller veriyor. Takımda kalmayı başarırsa yol alabilir.
Umut Bulut: İyi başladı, vasta indi, kamp sonunda notu zayıfa düştü. Gökhan'la iyi anlaşıyor olması büyük avantaj. Fakat bir golcü olduğunu unutmamalı. Daha bencil, sert ve şutör olmalı.
Gökhan Ünal: Trabzonspor'un yeni sezonda A milli takıma vereceği birinci isim. Rakip defansların ve kalecilerin korkulu rüyası. Duyarlı ve radikal biri. Takımda sorunu olmazsa kral olur.
________________ Hakan DEĞİRMENCİ __________________

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız