1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor'un ölüsü de Fener'e kafa tuttu!
Trabzonspor'un ölüsü de Fener'e kafa tuttu!

Trabzonspor'un ölüsü de Fener'e kafa tuttu!

Ligde 5 maçtır galip gelemeyen ve zirve yarışında geri düşen Trabzonspor, 10 kişi kalmasına rağmen Fenerbahçe ile dişe diş mücadele verdi.

A+A-

Geçen sezon şampiyonluk yarışında averajla Trabzonspor'a üstünlük sağlayarak şampiyon olan, ancak şike operasyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyen Fenerbahçe, kendisi yerine Şampiyonlar Ligi'ne katılan rakibi karşısında Kadıköy'de taraftarının desteğiyle 3 puan almak için maça çıktı.

İlk dakikalarda rakip kalede önemli bir gol pozisyonunu yakalayamayan sarı-lacivertliler, Selçuk Şahin ve Emre Belözoğlu'nun uzaktan attığı şutlarla kaleyi yokladı.

23. dakikada kaleciyle sağ çaprazda karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü bulamayan Mehmet Topuz, 1 dakika sonra kornerden gelen topu güzel bir kafa vuruşuyla ağlarla buluşturdu. Golden sonra gol pozisyonu üretemeyen sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.



Ligde 5 maçtır galip gelemeyen ve zirve yarışında geri düşen Trabzonspor ise Fenerbahçe karşısında kötü gidişine son vermek için sahaya çıktı. İlk dakikada yakaladığı pozisyondan sonra 19. dakikada Burak Yılmaz ile önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremeyen bordo-mavililer, 24. dakikada Mehmet Topuz'un golüne engel olamadı. Kontratağa dayalı futboluyla dikkat çeken Trabzonspor ilk yarıda kalan dakikalarda rakip kalede etkili olamayınca devreye mağlup girdi.

İkinci yarıya iki takım da aynı 11'lerle çıktı. Fenerbahçe'nin farkı 2'ye çıkarmanın, Trabzonspor'un ise beraberliği yakalamanın hesaplarını yaptığı dakikalarda bir kırılma anı yaşandı. 54. dakikada Gökhan Gönül orta yuvarlaktan karşı yarı sahaya geçti. O sırada Aykut kayarak müdahale etmek istedi. Gökhan Gönül yerde kaldı ve maçın hakemi Cüneyt Çakır, Aykut'u 2. sarı kartla oyundan attı. Ancak ilginç olan Gökhan Gönül'ün oraya gidip Çakır'a birşeyler anlatmaya çalışmasıydı. Ancak muhtemelen "Bana dokunmadı" diyen Gökhan Gönül'ün bu hareketi, Çakır'ın kararını değiştirmedi.

Bordo mavililerin 10 kişi kalması oyunun görüntüsünü çok değiştirmedi. Hatta bordo mavililer geriye kalan süre azaldıkça rakip kaleye daha kalabalık gitmeye başladı. Ancak her iki ekipde de forvetlerin etkisizlik günüydü adeta. Rakip ceza sahası içi hatta çevresinde bir türlü etkili olamayan iki takım oyuncuları yakaladıkları az sayıda pozisyonda da kalecileri geçemediler.

Böylece haftalardır merakla beklenen ve günlerdir olaylı geçeceğinden korkulan mücadelede korkulan olmadı, olaysız ve kavgasız geçen 90 dakikanın sonunda Fenerbahçe 1-0'lık galibiyetle şampiyonluk yarışına kayıpsız devam etti. Trabzonspor ise ligdeki galibiyet hasretini 6. maça taşıdı.
 

FENERBAHÇE-TRABZONSPOR: 1-0
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Cüneyt Çakır

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz (Dk. 65 Dia), Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu (Dk. 86 Caner), Stoch, Alex, Semih (Dk. 71 Baroni)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

TRABZONSPOR: Tolga, Cech, Giray, Glowacki, Celutska, Colman (Dk. 65 Adrian), Alanzinho, Serkan (Dk. 75 Henrique), Aykut, Halil, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GOL: Dk. 24 Mehmet Topuz

SARI KARTLAR: Dk. 25 Gökhan Gönül, Dk. 36 ve 55 Aykut, Dk. 75 Serdar, Dk. 84 Tolga, Dk. 86 Giray, Dk. 88 Selçuk
KIRMIZI KART: Dk. 55 Aykut


İLK YARIDAN DAKİKALAR
1. dakikada sağdan Alanzinho'nun ortasında ceza alanı içinde Burak Yılmaz ile birlikte topa yükselen Gökhan Gönül'ün ters kafa vuruşunda, kaleye doğru giden topu kaleci Volkan Demirel tokatlayarak, üstten kornere attı.

10. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Alex'in ceza alanına gönderdiği topu Yobo kafayla alta pasa gönderdi. Ancak Semih'ten önce savunmada Giray, kafa vuruşuyla topu kornere göndererek, tehlikeyi önledi.

17. dakikada savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanı dışında kontrol eden Selçuk Şahin'in sert şutunda, kaleci Tolga Zengin iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

19. dakikada Colman'ın soldan kullandığı korner atışında, ön direkte Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda, kaleci Volkan Demirel topu çift elle tokatlayarak üstten kornere gönderdi.

20. dakikada Emre Belözoğlu'nun ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta çıktı.

23. dakikada Stoch'un pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topuz'un, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vuruşunda, köşeyi iyi kapatan kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı kornere çeldi.

GOL: 24. dakikada Alex'in sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Mehmet Topuz, kafayla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

26. dakikada Colman'ın ceza alanı dışından sol taraftan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Giray Kaçar'ın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

38. dakikada ceza alanı dışından Stoch'un vuruşunda, kaleci Tolga Zengin üzerine gelen topu kontrol etti.

İlk yarıda kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum