1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor'un Zafer'i tamam
Trabzonspor'un Zafer'i tamam

Trabzonspor'un Zafer'i tamam

TS, Zafer Yelen için Hansa Rostock ile her konuda anlaştı. Bunun üzerine iki yıldız oyuncudan da ‘şimdilik’ kaydıyla vazgeçildiği bildirildi

A+A-

Trabzonspor'un uzun süredir renklerine katmak istediği Hansa Rostock'un gurbetçi orta saha oyuncusu Zafer Yelen için yapılan çalışmalar nihayet sonuçlandı.

Üç gün önce Alman kulübü Hansa Rostock'un yöneticileriyle masaya oturan fakat fiyatın yeniden yükseltilmesiyle çılgına dönüp masadan kalkan Mali Sayman Mahmut Aksu'nun son iki günlük görüşmeleri sonuç verdi.

Önceki gün Alman yöneticileriyle ve menajerle bir görüşme yapıldı. Fiyatta anlaşmaya varıldı. Zafer Yelen için Trabzonspor'un 800 bin Euro verilmesi karara bağlandı. Ancak ödeme planı konusunda yaşanan anlaşmazlık hala daha sürüyordu.
Bunun üzerine son görüşmenin dün yapılması kararı alındı. Asbaşkan Hayrettin Hacisalihoğlu ve Mali Sayman Mahmut Aksu'nun dünkü görüşmelerinde kesin bir sonuca varıldığı belirtildi. Bu haber, yöneticiler arasında rahatlamaya neden oldu.

Ödemeler Sorunu da Çözüldü
Hansa Rostock 800 bin Euroluk bonservis bedelinin iki ay içinde yapılmasını talep etti. Ve iki taksit istedi. Trabzonspor kurmayları önce ödemeyi bir yıla yaymak istedi ama daha sonra bunu altı aylı sınırlandırmaya razı oldu.
Son olarak devreye Başkan Sadri Şener girdi ve, “Bu iş çok uzadı. Artık bitirelim” diyince 400 bin Euro'su peşin olmak üzere, kalanı 3 taksit olarak Hansa Rostock ile kesin mutabakata varıldı.

Trabzonspor kurmayları bu gelişmeden sonra Zafer Yelen'le görüşerek kendisine bir program yapmasını istediler. Genç futbolcunun bir aksilik çıkmaması halinde en geç yarın akşam Gerede'deki kampa katılması bekleniyor.
Zafer'in imza töreninin ise 17 Temmuz tarihinde bitecek olan kamptan sonra Trabzon'da yapılması fikri ağırlık kazandı. Bu gelişmeler, hem taraftarda, hem de Zafer Yelen'de büyük bir sevinç yarattı ve herkes derin bir nefes aldı.

Kalou-Djamba, Zafer'e Takıldı
Trabzonspor Yönetimi, Zafer Yelen'in transferinin olmama ihtimaline karşılık gündeminde tuttuğu Fildişi Sahilli Benaventure Kalou ve Kamerunlu Eric Djamba Djamba transferlerini de 'şimdilik' kaydıyla rafa kaldırdı.

Zafer Yelen'de sürekli bir sıkıntı yaşanırken, Bordo-Mavili yöneticiler de el altından Kalou ve Djamba için nabız yokladı. İki futbolcunun da bonservislerinin elinde olması nedeniyle, fiyat konusunda da yüksek uçtular, Djamba'nın yıllık 1 milyon 800 bin Euro talep ettiği ifade edildi.
Bu rakam kabul edilmedi. Kalou'nun da 2 milyon Euro'dan kapıyı açması da işin olumsuza gitmesine neden oldu.

Zafer transferinin kesinleşmesi sonucu bu futbolcuların menajerlerine, “Onları bu fiyatlarla almamız söz konusu değil” dendi. Ancak, hazırlık döneminde sorun yaşanması halinde iki futbolcunun yeniden gündeme alınabileceğine işaret edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız