1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor'un zirve inadı devam ediyor
Trabzonspor'un zirve inadı devam ediyor

Trabzonspor'un zirve inadı devam ediyor

Spor Toto Süper Lig'de 2. yarının ilk maçında Manisaspor'u konuk eden Trabzonspor maçtan 2-1 galip ayrıldı.

A+A-

İlk devrenin son maçında Orduspor'u farklı devirerek ikinci devreye umutlu giren Karadeniz Fırtınası, ikinci yarıya da hızlı başladı. Bordo mavililer, ligin dişli ekiplerinden Manisaspor'u 2-1'le geçerek yoluna devam etti.

Maçın yıldızı ise bir gol ve bir asistle oynayan Burak Yılmaz'dı.

Maça çok hızlı giren Trabzonspor, ilk dakikalarda ünvanına yakışır şekilde fırtına gibi esti. Halil ve Burak önderliğinde Manisa kalesini bunaltan Trabzon, ilk bölümlerdeki baskısında golü bulamadı. Kontra ataklarla etkili olmaya çalışan Tarzanlar ise Isaac ve Simpson'la gol aradı. Ancak hızlı başlayan maçta beklenen gol, devrenin sonlarında geldi. 40. dakikada sol kanattan hızla ceza sahasına giren Burak'ın yerden pasında, topu tamamlayan Halil, Trabzonspor'u soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

Trabzonspor 2. yarıya da hızlı başladı. Önce 49'da Burak'ın vuruşunda kaleci lker gole izin vermedi. Ardından bir dakika sonra bu kez Celutska'nın vuruşunda top yan direkten geri geldi.

İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kuran Manisaspor, daha sonra skorda da dengeyi yakaladı. 64. dakikada Simpson'un yoktan var ettiği pozisyonda, Kanadalı yıldızın pasında topu boş kaleye gönderen Isaac, tabelayı 1-1'e getirdi.

Golden 1 dakika yine golle burun buruna gelen Isaac, bu kez topu ayağından açında top Tolga'da kaldı. Bu dakikalarda rüzgarın yönü değişirken Manisaspor, üst üste net fırsatlar yakaladı. Ancak 82. dakikada sahneye çıkan Burak Yılmaz, Hüseyin'den nefis sıyrıldı ve topu ağlara gönderdi. Öte yandan Burak bu golle gol sayısını da 17'ye çıkardı.

Manisaspor'un kalan dakikalardaki çabaları yeterli olmayınca karşılaşma Trabzon'un 2-1'lik üstünlüğüyle geçildi.

Bu sonuçla Trabzonspor 27 puana yükselirken, Manisaspor 24 puanda kaldı.

TRABZONSPOR: 2 - MANİSASPOR: 1
STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEM: Hüseyin Göçek

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Serkan (Dk. 78 Ferhat), Zokora (Dk. 73 Pawel), Aykut, Adrian, Halil, Volkan (Dk. 73 Colman), Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

MANİSASPOR: İlker, Akaminko, Hüseyin Tok, Dixon, Klukowski, Ahmet İlhan (Dk. 60 Murat erdoğan), Bekir, Nizamettin, Yiğit Gökoğlan, Simpson, Isaac
TEKNİK DİREKTÖR: Kemal Özdeş

SARI KARTLAR: Nizamettin, Dixon, Klukowski (Manisaspor), Volkan Şen (Trabzonspor)

GOLLER: Dk. 40 Halili Altıntop, Dk. 64 Isaac, Dk. 82 Burak

İLK YARIDAN DAKİKALAR
4. dakikada Adrian'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde oluşan karambolde Celustka'nın yakın mesafeden vurduğu şutta, top az farkla üsten auta gitti.

15. dakikada Adrian'ın soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Giray'ın kafa vuruşunda, top üsten auta gitti.

18. dakikada Adrian'ın sağdan ortasında, savunmanın uzaklaştırmak istediği topa ceza alanı içindeki Volkan gelişine sert vurdu ancak meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

25. dakikada soldan ceza alanı son çizgisine inen Burak Yılmaz, geriye doğru uygun durumdaki Volkan'a topu aktardı. Bu futbolcunun yerden şutunda, top direğin az farkla yanından auta gitti.

32. dakikada Ahmet İlhan'ın ceza alanı dışından şutunda, top kaleci Tolga'da kaldı.

GOL 40. dakikada orta sahadaki Serkan'ın pasında Hüseyin'den sıyrılan Burak, sağdan ceza alanı son çizgisine inerek topu altı pas çizgisi üzerindeki Halil'e çıkardı. Bu futbolcu da yerden gelişine bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
50. dakikada ceza alanı içinde Volkan'ın pasında, Burak'ın kaleye gönderdiği topu son anda kaleci İlker üsten kornere çelmeyi başardı.

51. dakikada Adrian'ın kullandığı korner atışı sonrasında son olarak Halil önünde kalan topu yanındaki Celustka'ya aktardı. Bu futbolcunun yerden şutunda top yan direkten oyun alanına döndü. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

GOL 64. dakikada Manisaspor, beraberliği yakaladı. Bu dakikada rakiplerinden sıyrılarak soldan ceza alanına giren Simpson'un vuruşunda top Isaac'ın önünde kaldı. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı ayağıyla dokunarak boş filelere gönderdi: 1-1

66. dakikada Manisaspor, beraberlik golünü atan Isaac ile mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Bu dakikada Murat Erdoğan'ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşarak ceza alanına giren Isaac, topu kaleye vurmak yerine ayağından açınca kaleci Tolga meşin yuvarlağın sahibi oldu.

71. dakikada Klukowski'nin soldan ortasında, altı pas içinde Murat Erdoğan'ın ayağıyla vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

76. dakikada Manisaspor, bir önemli fırsatı daha değerlendiremedi. Bu dakikada Murat Erdoğan'ın pasında savunmanın arkasında topla buluşarak ceza alanına giren Simpson'un kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, top Tolga'nın ayağına çarparak uzaklaştı.

GOL 82. dakikada Trabzonspor, tekrar öne geçti. Bu dakikada Colman'ın uzun pasında Hüseyin'den sıyrılan Burak, topu yerden bir vuruşla filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız