1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'un çöpünü kim çözmüş?
Trabzon'un çöpünü kim çözmüş?

Trabzon'un çöpünü kim çözmüş?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Belediyesi’nin ‘Çöp sorununu biz çözdük’ yaklaşımında olmasını eleştirdi ve bakın ne dedi...

A+A-

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Belediyesi'nin 'Çöp sorununu biz çözdük' yaklaşımında olmasını eleştirdi ve şehrin çöp sorununun çözümünde iktidarın hizmetlerini kimsenin inkar edemeyeceğini söyledi.
Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Muhammet Balta, partisinin hizmetlerini anlattı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AK Parti'nin siyaset anlayışının temelini insana hizmet düşüncesinin oluşturduğunu vurgulayan Balta, bu düşüncenin AK Parti'yi milletin partisi haline getirdiğini kaydetti.
Ülkenin kalkınması için sosyal, ekonomik ve kültürel sermayeyi harekete geçirmeye çalıştıklarını dile getiren Balta, bunun yolunun da demokratik katılımın önünü açmak ve bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmaktan geçtiğini ifade etti.
Trabzon'un en fazla yatırımı AK Parti iktidarında aldığını belirten Muhammet Balta, “Patentleri bizde olan KÖY-DES ve BEL-DES projelerini geliştirdik ve son derece başarılı neticeler aldık. Bir önceki yıl rakamları baz alındığında bu iki projeye 4,5 katrilyon lira para aktarılmıştır. Bu projelerin uygulama sonuçlarını herkes yakından görüyor. Sonuçlar ortada. Hizmetlerimizin kendileri konuşuyor” dedi.
Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Muhammet Balta, kısa bir süre önce müfettiş raporu ile Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden ikinci kez alınarak Maçka Devlet Hastanesi'ne atanan Atilla Yılmaz'ın, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin düzenledikleri rapor doğrultusunda ve kamu yararı gözetilerek görevinden alındığını söyledi. Yılmaz'ın yine Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir hastanede görevlendirildiğini hatırlatan Balta, yapılan tayinde siyasi bir yön bulunmadığını vurgulayarak birilerinin konuyu farklı mecralara çekerek kamuoyu oluşturmaya çalıştığını ve rant peşinde olduklarını savundu.
Trabzon Belediyesi'nin çöp sorununun çözümünü sahiplenmesiyle ilgili soruyu ise Muhammet Balta şu şekilde cevaplandırdı: “Bizim icraatlarımız söze ya da fotoğrafa ihtiyaç duymayan hizmetler olarak halkımızın huzurundadır. Moloz'daki çöp sorunu gerçekten de Trabzon Belediyesi'nin çözmesi gereken bir sorun olarak ortada duruyordu. Ancak AK Parti iktidarının adalet anlayışı, ilimizin böylesine önemli bir sorununa duyarsız kalamazdı ve öyle de olmuş, Türkiye Katı Atık Yönetim Projesi çerçevesinde 'Düzenli Katı Atık Depolama Sahası' çalışmaları hızla hayata geçirilerek çöp sorunu çözüme kavuşturulmuştur. Sade Trabzon'un değil, Rize'nin de toplam sayısı 51'i bulan ilçe ve belde belediyeleri AK Parti iktidarının çöp sorununu, böylesine modern bir projeyle çözüme kavuşturmasına minnettardır. Diğer taraftan çöp dökülen alan civarını da kapsayan merkezi hükümet yatırımı olan karayolu düzenlemesinin, buradaki çöp hareketinin sonlandırılmasına yaptığı katkıyı da inkar etmemek gerekir. Trabzon Belediyesi'nin şehrin çöpünü yönetmeliğine uygun olarak bertaraf edemediği, katı atık yakma ve kompost tesisinin bulunmadığı resmi raporlarla sabitken ve Moloz'daki çöp dökülen saha resmi literatürde vahşi depolama alanı olarak tanımlanmışken belediye yönetiminin 'çöp sorununu biz çözdük' iddiasıyla ortaya çıkması, parsa topladığını düşünen şovmen siyasi figürlere yaraşır bir yaklaşımdır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız