1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'un Guinness'lik rekoru
Trabzon'un Guinness'lik rekoru

Trabzon'un Guinness'lik rekoru

Trabzon Genç Müzisyenler Derneği üyesi 5 müzisyen, daha önce 48 saat ile Macaristan'a ait olan 'Dünyanın En Uzun Grup Konseri' rekorunu kırmayı başardı.

A+A-

Trabzon Genç Müzisyenler Derneği üyesi 5 müzisyen, daha önce 48 saat ile Macaristan'a ait olan 'Dünyanın En Uzun Grup Konseri' rekorunu kırmayı başardı. Aralıksız 48 saat 18 dakika sahnede kalan grup üyeleri, "Gayemiz Türk gençliğini dünyaya tanıtmaktır” açıklamasını yaptı. Uzun soluklu konser sonunda grubun solisti Alkan Coşkun kısa süreli bir fenalık geçirdi.

Trabzon Genç Müzisyenler Derneği üyesi 5 müzisyen, 48 saat ile Macaristan'a ait olan 'dünyanın en uzun grup konseri' rekorunu 48 saat 18 dakikayla kırdı

İKİ GÜN KONSER!
Trabzon Genç Müzisyenler Derneği üyesi 5 müzisyen, 48 saat ile Macaristan'a ait olan 'dünyanın en uzun grup konseri' rekorunu 48 saat 18 dakikayla kırdı. Müzisyenler şimdi de bu rekoru tescil ettirerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor. Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi belediye parkında sahne kuran Alkan Coşkun, Ömer Ural, Serdar Öztürk, Alper Tuncer ve Erhan Bizel adlı müzisyenler, dünyanın en uzun grup konseri rekorunu kırmak için halkın desteğiyle büyük bir performans sergiledi. İki gün iki gece konser veren gençler yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle bitkin düştü. 48 saat ile Macaristan'a ait dünyanın en uzun gurup konseri rekorunu 18 dakika farkla 48 dakika 18 dakikayla kırmayı başaran gençler, "Gayemiz Türk gençliğini dünyaya tanıtmak" diyor.

BİTKİN DÜŞTÜLER
Belirlenen zamanlarda ara vererek ihtiyaçlarını gideren müzisyenler, yemek ihtiyaçlarını ekipte yer alan arkadaşları sayesinde sahnede giderirken, aşırı yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle bitkin düşünce arkadaşlarından masaj yardımı aldı. Verilen aralarda kendilerini sahne arkasındaki çimlerin üzerine atan müzisyenler, bir süre dinlendikten sonra yeniden sahneye çıkarak çalışmalarını sürdürdü.
Trabzon Genç Müzisyenler Derneği Başkanı Ceyhun Alemdağ, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istediklerini belirterek bunu başarmaları durumunda büyük bir mutluluk duyacaklarını söyledi. Amaçlarının Türk gençliğini dünyaya tanıtmak olduğunu anlatan Alemdağ, "Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyoruz. Dünyanın en uzun gurup konserini kırmak için 48 saati aşan bir maraton gerçekleştirdik. Macaristan'a ait 48 saatlik rekoru biz 48 saat 18 dakika ile kırarak yeni bir rekora imza attık. Konser sırasında rahatsızlık geçiren arkadaşlar oldu ancak doktor kontrolünde bu arkadaşlarımız da sahnede üstün bir performans sergiledi" diye konuştu.

YİNE DE ENDİŞE VAR
Guinness'ten kendilerine gelen talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini dile getiren Alemdağ, sözlerine şöyle devam etti: "İnşallah bir yerde kural hatası yapmamışızdır. Çünkü bütün arkadaşlarım uykusuzluk nedeniyle çok yorgundu. İnşallah Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanırız. En büyük amacımız Türk gençliğini ve Trabzon gençliğini tanıtmak. Gençliğe daha çok önem verilmesine dikkat çekmek istiyoruz." Gurubun diğer elemanları ise uykusuzluğun vücuttaki metabolizmayı bozduğunu, akıl ve bilinç dengesinin kaybolmasına yol açtığını belirtirken, halkın desteğiyle Macaristan'a ait rekoru kırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum