1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzon'un ilk sınavı nasıl geçti?
Trabzon'un ilk sınavı nasıl geçti?

Trabzon'un ilk sınavı nasıl geçti?

Hakan DEĞİRMENCİ, Trabzonspor'un Almanya'daki ilk hazırlık maçında ortaya koyduğu futbol ve oyuncuların performanslarını tek tek değerlendirdi.

A+A-

Trabzon'da skor değil, aşırı agresif futbol endişe uyandırıyor.

Yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabını Almanya'da sürdüren Trabzonspor, seri hazırlık maçlarının ilkinde ikinci lig takımı Osnabruck karşısında bekleneni veremedi ve Nienburg'da oynanan karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikte ayrıldı.


Bordo mavili takım tutuk göründüğü maçta ortaalanda ve savunmanın solunda önemli açıklar verdi. Gergin olduğu gözlenen oyuncular kırmızı karta yaklaştı.

Üst üste sarı kart gören Trabzonsporlu futbolculardan özellikle Selçuk ve Song kırmızı kart görmek üzereyken devreye ortahakem girdi ve Ersun Yanal'ı uyararak “Eğer ihraç edersem resmi maçta ceza alabilirler. Oyuncularınızı uyarın, yoksa kırmızı kart çıkaracağım” dedi.

Trabzonspor 35. dakikada Lars'ın golü ile geri düştüğü maçın 54. dakikasında Gökhan Ünal ile eşitliği sağladı.
İkinci yarı daha derli toplu görünen Karadeniz ekibi yine de aşırı agresif ve sert futbolu ile ilk sınavdan olumlu puan alamadı. Karşılaşma sonunda görüşlerini açıklayan Egemen “Daha iyi olacağız, bunun sözünü verebiliriz” derken Gökhan Ünal da “Tempomuz iyi değil. İnşallah ileriki maçlarda oyun tempomuzu artırıp sahaya yansıtabiliriz” yorumunu yaptı.

Rigober Song ise aşırı sert oyun için “Daha da agresif olmamız lazım” dedi.
Trabzonspor'un sert futbolu, teknik heyeti ve taraftarları da endişelendirdi.

Kim, nasıl oynadı?
Hiç kimse Trabzonspor'un beklenen oyunu ortaya koyduğunu söyleyemez. Rakip Osnabruck bile olsa ciddi oynamak, her şeyi düşünüp hesaplamak şart. Trabzonspor sert, agresif ve karakterli oynamalı. Ama bu kadar sinirle olmaz. Olamaz. Daha lig başlamadan ceza almamız işten bile değildi. Forma hırsı ve kazanma azmi yüzünden Osnabruck maçında kırmızı kartın eşiğinden döndük. Hem de defalarca!.. Arkadaşlık, dayanışma ve gerilimli anlarda birbirine sahip çıkma duygusu muazzam. Yine de buna hiç meydan vermemek galiba en iyisi.

Takım genel olarak antrenmanlardaki kıvraklığı, tempoyu ve uyumu yakalayamadı. İlk maçlarda böyle şeyler yaşanır. Daha ciddi karşılaşmalar olacak. Onlarda da aynı sıkıntılarla karşılaşırsak elbette kritiklerimiz fark edebilir. Bir Werder Bremen, defans kurgumuzdaki problemleri affetmeyeceği gibi biz de yazarken bu gibi gedikleri saklamayacağız. Solda sorun yaşarız demiştik; maalesef öyle oldu. Cale çok aksadı. Önü de boştu. Yattara zaman zaman buraya gelince sol taraf rahatladı. Yanal Sami'yi burada şu ana kadar hiç düşünmedi. Galiba transfer istiyor.


RECEP ONUR KIVRAK: Aşırı konstantre başladı. Rakibin akınlarında doğru yerdeydi. Hata yapmadı. Ama defansla uyum sorunu yaşadığını gördük.

TAYFUN CORA: Ofansif yönü, Yattara'nın sola geçtiği anlarda iyiydi. Kademede o da Song'la pek anlaşamadı. Sırıtan hatası yoktu.

REMZİ GİRAY KAÇAR: Takımın ilk özel sınavındaki en iyi isimlerden biriydi. Takımın vasata çıkamadığı ilk yarıda bile kusursuz oynadı.

(DK. 46 EGEMEN KORKMAZ): Yarım devre oynadı. Defansı iyi toparladı. Antrenmanlardakinden daha güvenli bir görüntü vermeyi başardı.

HRWOJE CALE: Trabzonspor'da uyumu, takibi, mücadelesi, isabetli pasları ve geri dönüşleri ile en hazırlıksız isim olarak öne çıktı. Toparlanması lazım.

(DK 66 İSMAİL ÖZEREN): Ersun Yanal onu sürekli defansın sol tarafında oynatmayı planlıyor. Ortada rakibi çok. Solda Cale'yi kesebilir. Maçta iyiydi.

HÜSEYİN ÇİMŞİR: Takımın defans organizasyonu ve ortasahası ile koordinasyonu bozuk olunca iyi şeyler gösteremedi. Formunu bulamıyor.

(DK 46. CEYHUN GÜLSELAM): Yarı devrede çıkarabileceği oyunun en iyisini çıkarmayı başardı. Hem top kesti, hem iyi paslar kullandı. Ümit veriyor.

SELÇUK İNAN: Takımın merkezi. Gözbebeği. Hem topa sert bir oyuncu, hem de çok başarılı paslar uzatıyor. Oyunu iyi okuyor ve çok akılcı yönlendiriyor.

SERKAN BALCI: Geçen sezondan kalan bir handikabı var. Son sezonda iyi maçlar çıkaramadı. Şimdi de rakibi fazla. Dün vasattı. Ama yükselebilir.

İBRAHİMA YATTARA: Sabah sakatlandığı için kriz oldu. İdman yarıda kesildi, akşam maça çıktı. Ama gayet etkiliydi. Golün pasını o verdi.

(DK. 66 BARIŞ MEMİŞ): Kendine aşırı güveni var. Bu yüzden topla fazla oynuyor. Bazen akınları kesebiliyor. İyi yolda. Daha seri olsa süper olacak.

UMUT BULUT: Çalışkan, yırtıcı, sprinter, devamlılık gösteren futbol kimliğiyle bir adım önde. Kaleyi daha çok düşünmesi ve yoklaması şart.

(DK. 69 ERGİN KELEŞ): Gideceğini düşündüğü için midir, yoksa kimseyi rakip görmemekten mi, enteresan bir rahatlığı var. İleriye ve dik oynamalı.

GÖKHAN ÜNAL: Tartışmasız bir marka. Selçuk ile uyumu iyi. Umut ve Yattara ile daha yakın oynamalı. Son vuruşları klas. İsterse çok gol atar.
           __________ Hakan DEĞİRMENCİ __________

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız