1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'un üstündeki karabulutlar!
Trabzon'un üstündeki karabulutlar!

Trabzon'un üstündeki karabulutlar!

Trabzon, Türkiye gündemine değişik konularla gelirken kendi içinde bir ayrıntı gürültüye geliyor adeta. Kentin üstündeki bu karabulutlar neyin nesi?

A+A-

Büyükşehirlerin korkulu rüyası hava kirliliği, Trabzon’u da her geçen yıl daha fazla tehdit eder hale geldi. Hafta sonu şehri kuşbakışı gören Boztepe’den çekilen fotoğraflarda kentin o emsalsiz görünümü ortadan kaybolmuş, kirliliğin oluşturduğu sis bulutunun içinde adeta yok olmuştu. Sürekli artan nüfus, kontrol eksikliği, kullanılan yakıtlardaki kalitesizlik gibi unsurlar Boztepe’den izlenmesine doyulamayan Trabzon’u da işte sonunda bu hale getirmişti. Bu kirlilikte kuşkusuz Trabzon’un tek organize fabrikası olan Çimento’nun da; kalorisi düşük, kükürdü yüksek yakıt kullanan kurum ve sitelerin etkisi de azımsanamayacak düzeyde ‘katkısı’ vardı.
(Fotoğraf: Mahmut Bünyamin AYGÜN)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız