1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TRSM Hastaları Rizeli sanatkârlar ile buluştu
TRSM Hastaları Rizeli sanatkârlar ile buluştu

TRSM Hastaları Rizeli sanatkârlar ile buluştu

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda Rize Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar, Rizeli sanatkârlar ile buluştu.

A+A-

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezince takip edilen hastalar, sosyalleştirme ve rehabilitasyon faaliyetleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Katkılarıyla, Beşiktaş Rizeliler Derneği, Ebruli Sanat ve Yaşam Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Rizeli sanatkarlar klasik sanatlarda Rize’de buluşuyor’ projesi programına katıldı.

hast7-003.jpg

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 2 – 5 Aralık tarihleri arasında düzenlenen organizasyona katılan hastalar, sergi alanını gezerek sanat eserlerini inceledi.

hast6-005.jpg

Hastalar, Rizeli sanatkârlar tarafından icra edilen ebru, hat ve tezhip sanatlarını gözlemlediler. Hastalar daha sonra usta sanatkarlar ile birlikte klasik sanatların atölye çalışmalarına katılarak eğlenceli vakit geçirdi.
Etkinliğe dair değerlendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, ‘‘Sanat ile ilgilenmek, stres ile başa çıkabilmede bir nevi terapi niteliğindedir. Hastalarımız ile beraber sanat etkinliklerine katılarak hem kendi becerilerini keşfetmelerini hem de özgüven kazanarak sosyalleşme eğilimlerini yükseltmeyi amaçlamaktayız.’’ dedi..

hast5-005.jpg

Tepe, bu örnek organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen sivil toplum kuruluşlarını takdir ettiğini belirterek, kendilerini misafir eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu ile Ebruli Sanat ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cerrahoğlu’na, Beşiktaş Rizeliler Derneği Ahmet Koç’a da teşekkürlerini iletti.

hast4-008.jpg

hast3-009.jpg

hast2-012.jpg

hast1-017.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız