1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. TS, 2. HES'ten istediğini alamadı
TS, 2. HES'ten istediğini alamadı

TS, 2. HES'ten istediğini alamadı

Daha önce Uzungöl HES ihalesini kazanan ve yıllık 12 milyon TL dolayında gelir bekleyen Trabzonspor, talip olduğu ikinci HES Projesinde beklediğini bulamadı.

A+A-

Uzungöl Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi (Uzungöl HES) ihalesini daha önce kazanan ve bu projeden yıllık 12 milyon TL dolayında gelir bekleyen Trabzonspor, talip olduğu ikinci HES Projesinde beklediğini bulamadı.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, kulüp bünyesinde yer alan Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim Şirketi ile talip olunan Ballıca Regülatörü ve HES Projesi ihalesinin gerçekleştirildiği ve verilen teklifin DSİ Genel Müdürlüğü'nce kabul edildiği bildirildi.

Bordo-Mavi Enerji Şirketi'yle talip olunan Ballıca Regülatörü ve HES Projesi'nin Trabzon'un Of İlçesi Solaklı Çayı üzerinde 8 MW'lik kurulu gücü, 40.00 GWh toplam yıllık enerjisiyle 2008 yılı fiyatlarıyla 17 milyon Amerikan Doları tahmini keşif tutarı bulunan bir proje olduğu kaydedildi.

Bir regülatör, 2460 metre tünel, 2 adet tribün ve santral binasından oluşacak olan projenin EPDK fiyatlarıyla yıllık getirisi 4, piyasa fiyatlarıyla 6 milyon TL olarak planlandığı belirtildi. Ancak ihalede yaşanan kırım nedeniyle beklenen yıllık gelir 3 milyon TL'ye indi.

Yoğun çekişme yaşanan ihaleye Gürsu Temiz Enerji, SBK Enerji, Sertepe Enerji ve Bordo-Mavi Enerji şirketleri katıldı. Bordo-Mavi Enerji yüzde 35'e varan indirimle ihaleyi kazandı. Böylece yıllık 4 milyon TL olarak beklenen gelirin 3 milyon TL'ye ineceği belirtildi. Trabzonspor yönetiminin bu ihaleye yeteri kadar özen göstermediği kaydedildi.

Trabzonspor, bölge takımlarından Giresunspor ile ortak kurduğu şirketle Göçen Regülatörleri ve HES Projesi ihalesine de talip olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız