1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. TS şampiyonluk kadrosu kurmadı
TS şampiyonluk kadrosu kurmadı

TS şampiyonluk kadrosu kurmadı

Trabzonspor onusal başkanı M.Ali Yılmaz'dan ilginç çıkış: "Trabzonspor şampiyonluk için kadro kurmadı!"

A+A-

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası finallerinde gruptan çıkacağını belirterek, Trabzonspor'un şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmadığını söyledi.


"TRABZONSPOR ŞAMPİYONLUK İÇİN KADRO KURMADI"
Trabzonspor'un transfer çalışmalarını değerlendiren Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, "Ben esas itibariyle coşkuya çok önem veriyorum. Bütünleşmek, coşku ve barışıklık, sevgi bağlarının oluşması; bu tamamen başka bir doğuştur, başka bir büyüklüktür. Futbolcuların yapabilecekleri bellidir. O coşkunun, o büyüklüğün her alanda yansıtılabilir olmuş olması o vizyonun oluşması, o güçlülüğü yönetimin ve diğerlerinin göstermiş olması bana göre Trabzonspor'un yolunu açar gibi görünüyor. Yeni kurulan kadro çok iyi
oyunculardan seçilmiş olabilir. Çoğunda ben aynı kanaatte değilim. Çünkü biz 4. takım olma ihtiyacından değiliz, biz 1. takım olmak istiyoruz. Bu yapılan transferlerle birincilik olur mu olmaz mı bilemiyorum ama gördüğüm kaderiyle şampiyonluk için kurulan bir kadro değil. Gelişirse, tutarsa, yani Nasrettin Hoca'nın gölü mayalaması gibi. Trabzonspor'un Gökdenizlere, Fatihlere, bir de karizmaya, vizyona ve güce ihtiyacı var. Yeni yönetimin bunu sağlayabilmesi konusunda kuşkularım var. İyi niyetliler ancak
kulübe direkt maddi anlamda katkı yapacak arkadaşlarımız çok fazla yok. Rakiplerimiz olan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile aramızda fark oldukça açıldı. Trabzonspor taraftarı öyle alışmadı tabii. Büyüklüğe, güvene ve babayiğitliğe alıştılar. Ancak son 7-8 senedir biraz boynu büyük ve üzgünler. İnşallah yönetim yapacağı icraatlarla büyük başarılara imza atarlar ve bizleri yanıltırlar"
şeklinde konuştu.

Trabzon Havalimanı'nın genişleyecek olması nedeniyle adını taşıyan Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin yıkılacak olmasını değerlendiren Yılmaz, "Söz konusu tesislerin arazisini 1982 yılında benim başkanlığım döneminde aldık. Daha sonra 1.5 senede tesisleri inşa ettik. Ve o zamana kadar yapılan en güzel tesistir ve kıskanılmıştır. Orda pist yapmak için yaklaşık 40 metre derinliğinde dolgu yapmak lazım. Denize dayanıklı 40 metre dolgu yapmanın maliyeti çok yüksektir. İki tane, üç tane havalimanı parası tutar.
Bu havalimansel futbola, Türk hakemliğinin gelişiminden modern tesisleı şehrin dışında başka bir yere sıfırdan yapılabilir"
dedi.

Eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye güvendiğini ve gruptan çıkacağına inandığını belirtti.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i ve futbolcuları çok hırslı ve azimli gördüğünü ifade eden Mehmet Ali Yılmaz, "Gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Çünkü hazırlık maçlarını izledim. Çok tempolu, çok hırslı ve kazanma isteği olan bir ekibimiz var. Ancak ondan sonrasının ne olacağını konuşmak için erken. Ama futbolcuların bu hırsının ve azminin sonuçsuz kalmayacağına inanıyorum" dedi.

Yılmaz, milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün kadrodan çıkarılması ile ilgili olarak ise, "Kadroya alınmayan oyuncular da iyi oyuncularımız. Ancak kadrodan çıkarılmalarında başka etkenler var mı bilemiyoruz. Futbolcunun ahlaklısı, hocasını dinleyeni, dediğini yapanı ve grup içerisinde ahenk oluşturabileni istiyoruz. Çünkü disiplinin ve otoritenin sağlanması özellikle milli formayı giyen oyuncular için çok önemli. Sanıyorum Fatih Terim bunlara dikkat etmiş ve kendini de riske ederek bir karar almış. Haksız olabileceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni statüsünü değerlendiren Mehmet Ali Yılmaz, "Kulüplere verilen yeni kontenjanın sayısı değil demokrasisi önemlidir. TFF genel kullarında kulüplerin temsilcileri kendi iradeleri ile adayları değerlendiremiyor. Kulübün başkanının istediğini yapıyor. Dolayısıyla o gene bir kişi oluyor. Amaç Futbol Federasyonu'nun genel kurulunun genişletilip çok sesli olmasını temin etmektir. Tartışan, konuşan bir genel kurula ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum