1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. TS'nin Almanya kampı sürüyor
TS'nin Almanya kampı sürüyor

TS'nin Almanya kampı sürüyor

Trabzonspor Almanya'da sürdürdüğü yeni sezon hazırlıklarına yapılan 2 antrenmanla devam etti. Hakan DEĞİRMENCİ Almanya'dan bildiriyor.

A+A-

Schneverdingen Hotel Heide Treff'de kamp yapan Trabzonspor bugün fizik ve taktik ağırlıklı iki çalışma gerçekleştirdi.

Antrenmanların ilk 30 dakikalık bölümünde oyuncuların fiziksel kapasitelerini artırıcı bir program uygulayan Teknik Direktör Ersun Yanal, ikinci bölümde oynatmayı planladığı taktikle ilgili tam saha uygulama gerçekleştirdi.

Bu bölümde futbolcuların son derece istekli oldukları dikkatlerden kaçmadı. Kendilerine özel kuvvet programı uygulanan Colman, Buğra, Fatih ve Yakup takımdan ayrı çalıştılar.

Akşam antrenmanının ardından oyuncular dinlenme havuzunda yorgunluk attılar.



Trabzonspor Almanya kampındaki ilk maçını Türkiye saati ile 20.00'de Bundesliga 2 takımlarından VFL Osnabrück'le yapacak. Nienburg kentinde oynanacak karşılaşmada Teknik Direktör Ersun Yanal taktik çalışmalarda oyunculardan istediklerini bu müsabakada görme fırsatı bulacak.

KAMPTAN ÇOK ÖZEL NOTLAR

Yattara sakatlandı

Trabzonspor'un ilk hazırlık maçını yapacağı günün sabah idmanında Yattara bileğine aldığı darbe ile sakatlanarak taktik çiftkaleyi yarıda bıraktı. Gineli yıldız, ortasaha mücadelesinde B takım formasını giyen Barış Memiş'in ayak darbesi ile sağ ayak bileğinden sakatlanarak acılar içinde yerde kaldı. Bağırarak kıvranmaya başlayan Yattara'ya ilk müdahaleyi doktor ve fizyoterapist yaptı. Ardından Yattara kenara geldi ve idmana devam edemedi. Bunun üzerine Ersun Yanal da taktik çiftkaleyi yarıda kesti ve idmanı bitirdi.

ANTRENMANDA GERİLİM
Bordo mavili takımın yıldızı Gineli Yattara idmanda sakatlanınca sahaya gerilim hakim oldu. Bir anda basın mensuplarını hedef almaya başlayan yardımcı teknik heyet akılalmaz bir üslupla gazetecileri taciz etmeye başlayarak “Neden çektiniz, niye görüntü alıyorsunuz” tavrı ortaya koydu. Büyük tepki çeken bu hareketler basın mensuplarını şaşkına çevirdi. Daha sonra yardımcı antrenör Kemal Özdeş “Çekin çekin, son çekimleriniz olacak” dedi. Gazeteciler ise “Futbolcu sakatlanınca çekmeyelim mi?” diye sordu. 
 
Defans su canavarı
Trabzonspor'un Almanya kampının üçüncü gününde bordo mavili oyuncuların su ve sıvı tüketim oranları alındı. Teknik direktör Ersun Yanal bazı oyuncuların aşırı kilo verirken bazılarının kilo verememesi ve yorgun düşmesi üzerine herkesin tüketeceği enerji içeceklerini ve suları numaraladı. Bugün maçtan önce yapılan taktik idmanda ideal 11 son kez denenirken oyuncuların içtikleri suların üzerlerine numara ve isim yazıldı. Suyunu içen, ismini yazdırdı. Böylece kimin ne kadar su tükettiği iki litrelik petlerle ölçülmüş oldu. En fazla suyu defans oyuncuları içti.

Kandil gününde helal et menüsü
Bordo mavililer bugün Scheneverdingen'deki Trabzonlularla bağlantı kurarak otele helal et getirtti. Trabzonsporlular ilk iki günde tavuk, makarna, pilav, salata ve meyve ağırlıklı yerken kandil gününe denk gelen üçüncü günde İslami usullerle kesilmiş kırmızı et temin edildi. Trabzonspor için özel kesilen Hollanda Hollstein ineğinin etiyle kulüp aşçısı Hakan Katipoğlu güzel yemekler yaptı. Katipoğlu ayrıca son yemeği de erkenden Nienburg'a giderek burada hazırladı. Bordo mavililer maç yemeğini statta yedi.

BU DOSTLUK BİZİ ŞAMPİYON YAPAR
Trabzonspor'da yıllardır görülmemiş bir arkadaşlık ve samimiyet ortamı var
Arkadaşlık ilişkilerinin mükemmel boyutlarda olduğu Trabzonspor'da gurbet kampı, oyuncuları daha da yakınlaştırdı. Bordo mavili genç futbolcular birbirlerinin her sorunu ile ilgileniyor, büyük-küçük herkes birbirine saygı ve sevgi ile yaklaşıyor. İdman öncelerinde sahada sohbet edip şakalar yapan oyuncular çalışmaların sonunda da birbirlerine takılarak adeta kolej havası estiriyorlar. Takımda çok iyi dost olanlar var. Bunlara Selçuk-Gökhan, Hüseyin-Tolga, Fatih-Sami, Ergin- Cale, Ferhat-Ceyhun ikilileri örnek olarak gösterilebilir. Fakat takımın genelinde, belki Efsane Trabzonspor'dan bugüne gelinceye kadar görülmemiş bir birliktelik örneği ve samimiyet göze çarpıyor. Ersun Yanal'ın basına söylediği “Bu mükemmel sinerjiyi çok güçlü enerjiye dönüştürerek Trabzonspor'a yıllarca hizmet edebilecek bir kadroya sahibiz” sözü de işte bu güvenden, yani takımdaki içtenlikten geliyor.

Colman'ın isyanı
“Arkadaşlarımdan ciddi sakatlıklar geçirenler oldu, ama hepsi iyileşti. Benimki küçük bir sakatlık gibi başladı, şimdi maçlar başlarken takıma katılamıyorum.”

Gerede'de takımın en iyilerinden biri olarak ön plana çıkmasına ve taraftarları coşturmasına karşın Trabzon'da sol bacak arka adalesinde sertleşme meydana geldiği için Almanya kampında arkadaşlarına katılamayan Arjantinli Gustawo Colman son derece moralsiz günler geçiriyor. Doktor nezaretinde topsuz koşulara çıkan Colman, otelde havuz olmadığı için içeride istediği gibi güçlendirme yapamıyor. Colman, lige daha uzun bir süre olduğunu, ancak hazırlık maçlarına en başından yetişmeyi çok istediğini belirterek, “Çok kötü bir dönemde sakatlık geçirdim. Çok talihsizim. Arkadaşlarım arasında benden daha ağır sakatlık geçirenler oldu. Ama buraya gelene kadar düzeldiler. Benim sakatlığım geçmedi. İnşallah W.Bremen maçına kadar iyileşirim. Buradaki Trabzonspor taraftarlarının beni sahada görmek istediklerini iyi biliyorum” diye konuştu.

ABDÜLAZİZ CEZADAN NASIL YIRTTI?

Pazarspor'dan Trabzonspor'a gelen ve şu ana kadar şansını iyi kullanan genç oyuncu, takım arkadaşlarının sohbeti uzatması sayesinde cezadan kurtuldu… Peki bu nasıl oldu?

Trabzonspor'un kamp yerinin aşırı ağaçlıklı bir bölgede bulunması nedeniyle idmana gelen oyuncular bazen yollarını kaybedebiliyor. İlk günde yaşanan yolu şaşırma olayları kampın 3. gününde hale devam ediyor. Schneverdingen'deki Heide Treff Hotel'in 4 muazzam sahası var. Fakat hepsine ayrı yollardan gidiliyor. Bu sahalara ulaşmak için otelden 5 dakika yürümek lazım. Mesafe küçük, ama bir sahadan diğerini görmek imkansız gibi. Bunun için de bazı oyuncular halen hem yolları hem sahaları karıştırbiliyor. Bu konuda son kurban da Pazaspor'dan gelen ve yıldızı kısa sürede yükselen Abdülaziz Solmaz oldu. Abdülaziz sahanın yolunu kaybedince önce farklı bir yere gitti, ardından doğru sahayı buldu. İdmanın 10 dakikalık bir sohbetten sonra başlaması ise genç oyuncunun şansıydı.
______________ Hakan DEĞİRMENCİ _____________

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız