1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. TS'nin rakibi Juventus'u yenmiş
TS'nin rakibi Juventus'u yenmiş

TS'nin rakibi Juventus'u yenmiş

Trabzonspor’un İnter Toto Kupası 3. turunda karşılaşacağı Romanya’nın Otelul Galati Takımı kolay lokma değil.

A+A-

Trabzonspor’un İnter Toto Kupası 3. turunda karşılaşacağı Romanya’nın Otelul Galati Takımı, Bosna Hersek’in Slavija Sarajevo ekibini 0-0, 3-0’lık sonuçlarla eledi. 1964 yılında ülkenin Galati Kenti’nde kurulan Kırmızı-Beyazlı ekibin Başkanı Marius Stan, teknik direktörü Petre Grigoraş. Otelul’un ligde ve kupada henüz şampiyonluğu bulunmuyor. Ligde geçen sezon 5. olan Otelul’un en büyük başarısı 4.’lük. Avrupa’daki en büyük başarısı ise, 1988 yılında UEFA Kupası’nda sahasında Juventus’a karşı 1-0 galip gelmesi... Maçlarını 14 bin kapasiteli Otelul Galati Stadı’nda oynayan ekibin kadrosu genç oyunculardan kurulu. Takımda 8 yabancı futbolcu bulunuyor. Kırmızı-Beyazlı Takım, bu sezon 3 yeni yıldızı kadrosuna kattı. Mısırlı milli kaleci İsmail Konko, Bulgaristan Milli Takımı’nın değişmez ismi defansta Jivko Jelev ve Estonyalı orta saha oyuncusu Eduard Ratniko. Muhtemel 11’i: Gribauskas, Giurgiu, Sarghi, S. Ilie, Semeghin, Szekely, Paraschiv, Kim, Labukas, Jula, D. Stan.
Romanya’nın sıradan ekiplerinden olan Otelul Galati son yıllarda büyük bir yükseliş içerisinde. Yıldız oyunculardan kurulu değil ama takım oyunu oynuyorlar. Kadrosunu bölgesel liglerden aldığı ve altyapısından gelen genç yeteneklerden oluşturuyor. Yani özkaynaklarını kullanan bir kulüp. Genç teknik direktör Petre Grigoras takımına ayrı bir dinamizm kazandırıyor. Ülkenin önde gelen üç antrenöründen biri olan Grigoras’ı Romanya’nın en popüler kulübü Steaua Bükreş de göreve getirmeye çalışmıştı. Kulüp, Mittal isimli demir taşımacılığı yapan güçlü bir firma tarafından destekleniyor. Dünyaca ünlü Hintli bir işadamının sahip olduğu Mittal’ın desteğiyle maddi açıdan rahatlar.
Galati’nin en büyük özelliği evinde çok iyi oynaması. Otelul sahasında yaptığı maçlarda Steaua ve Dinama Bükreş gibi iki deve karşı sürekli üstünlük sağlıyor. O.Galati’yi Türkiye Süper Ligi’nden Gençlerbirliği veya Vestel Manisa’ya benzetebiliriz. Henüz bir Avrupa başarısı bulunmuyor. Trabzonspor kesinlikle kadro ve yabancı futbolcular açısından daha kaliteli bir ekip. Ancak Bordo-Mavililer ilk maçta çok zorlanacaktır. Zaten buradan avantajlı bir skorla dönerlerse UEFA vizesini alırlar. Ancak bu karşılaşma Trabzon için olduğu kadar Otelul açısından çok önemli. Forvet Szekely takımın en tehlikelisi. Güney Koreli Kim Gil bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle dinamo gibi çalışır. Stan tecrübeli, Semeghin ise defansın önemli ismi. Jula da uzun boyu ve atletik yapısıyla dikkat çekiyor.

Trabzonspor, UEFA Intertoto Kupası 3. Turu'nda Romanya'nın FC Otelul Galati takımıyla deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına yoğun yağan yağmur altında bu sabah yaptığı antrenmanla başladı.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Teknik Direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan çalışmaya Vllaznia maçının ilk 11'de forma giyen oyuncuların yanı sıra sakatlıkları bulunan Musa, Risp ve Ergin Keleş katılmadı. Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen antrenmanda bordo-mavili futbolcular, düz koşunun ardından yarı sahada pas çalışması gerçekleştirdi. Trabzonspor, bu akşam saat 18.00'de yapacağı antrenmanla FC Otelul Galati maçının hazırlıklarını sürdürecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız