1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TÜMSİAD Genel Başkanı Rize'de
TÜMSİAD Genel Başkanı Rize'de

TÜMSİAD Genel Başkanı Rize'de

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, ziyaret ettiği Rize şubesinde ekonomik krizi değerlendirdi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, dünyada etkili olan ekonomik krizin gerçek olmayan rakamların kağıt üzerinde şişirilmesi ile meydana getirildiğini ileri sürdü.

TÜMSİAD Rize Şubesi'ni ziyaret ederek Rizeli iş adamları ile görüşen Yıldırım, 18 ilde şubeleri olduğunu hatırlattı.

Üye sayılarının 5 bin'e ulaştığını ifade eden Mehmet Yıldırım, dünyada yaşanmakta olan ekonomik krizin gerçek olmayan rakamların kağıt üzerinde şişirilmesi ile meydana getirildiğini belirterek “Küresel kriz bildiğimiz gibi tamamen rant ekonomisinin hakim olmasından kaynaklanmıştır. Bu zamana kadar dünyayı 15 seneden beri enerji ve finans sektörü yöneltmekteydi. Bu finans sektöründen dolayı dünyadaki 60 trilyon dolar olan ticaret hacmi karşılığında 250 trilyon dolardan fazla bir para oluşmasından kaynaklanmaktaydı. Üretim ne kadarsa paranın da o kadar olması gerekir. Fakat tam tersiydi. Suni olaraktan kağıt üzerinde paraların şişirilmesiyle şuanda bir ekonomik kriz meydana gelmiştir. Bu balon olarak şişmiş şişmiş patlamıştır” dedi.

Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz ise Rize Şubesi olarak bugüne kadar yaptıkları faaliyetler ve yapacakları faaliyetler hakkında bilgi vererek “Ekibimizle birlikte bize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek ve Rizemize güzel projeler ve yatırımlar kazandırmanın gayretindeyiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız