1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tünel bekleyen Ovit'e yol şoku
Tünel bekleyen Ovit'e yol şoku

Tünel bekleyen Ovit'e yol şoku

Yılın 5 ayı kar nedeniyle ulaşıma kapanan Ovit Geçidi’ne tünel yapılmasını bekleyenler, duble yol yapılması kararı üzerine hayal kırıklığına uğradı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize-Erzurum karayolunun en zor geçitlerinden olan ve yılın 5 ayı kar nedeniyle ulaşıma kapanan Ovit Geçidi’ne tünel yapılmasını bekleyenler, duble yol yapılması kararı üzerine hayal kırıklığına uğradı.
Rize-Erzurum karayolunun İkizdere İlçesi Ovit Dağı mevkii üzerindeki Ovit Geçidi, yoğun kar yağışı ve 5 metreyi bulan kar kalınlığı sebebiyle yılın 5 ayı ulaşıma kapalı bulunuyor. Yolda trafik akışının sürekli sağlanması için Ovit mevkiine tünel yapılması gündeme gelirken, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Rize-Erzurum karayolu, otoyol kapsamına alınarak ihalesi gerçekleştirildi. Kararı büyük bir hayal kırıklığı olarak tanımlayan İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, Rize ile Erzurum arasında coğrafi şartlardan dolayı duble yol yapılmasının mümkün olmayacağını söyledi. Tünel yapılmasını engellemek için duble yol kararı verildiğini iddia eden Köseoğlu, “Rize ile Erzurum arasındaki bu yol, coğrafi şartlardan dolayı 50 yılda güçlükle tamamlandı. Arazi son derece engebeli olduğu için burada duble yol yapılması imkansızdır. Bunun yanında 2 bin 640 rakımlı Ovit Geçidi, yağan kardan dolayı her yıl 5 ay araç ulaşımına kapalı kalmaktadır. Beş ay ulaşıma kapalı kalan bir yol için otoyol ihalesi yapılması bizi şaşkına çevirdi. Biz yolu yılın tüm aylarında açık tutacak bin tünel ihalesi bekliyorduk. Ama bu ihale bizim umduğumuz gibi olmadı. Karayolları, İyidere’den Erzurum’a kadar duble yol projesi yaptı. Duble yol projesi, olmayacak bir duaya amin demektir. Mevcut yol 50 yılda ancak tamamlandı. Yöre şartlarından dolayı buraya duble yol yapmak çok zor ve aynı zamanda da gereksizdir" dedi.
Mevcut projede Ovit Dağı geçidinin, tünel yerine duble yolla geçileceğini belirten Köseoğlu, bu kararın morallerini bozduğunu ve konuyu gerekli yerlere ilettiklerini söyledi. Köseoğlu, İkizdere ilçe merkezinden İspir’e kadar Ovit dağının duble yol yerine tünelle geçilmesini istediklerini ifade etti.
Tünel ihalesinin yapılması halinde İkizdereli iş adamı Talip Kahraman’ın inşaat bedelinin yüzde 51’lik kısmını ödemeye hazır olduğunu da hatırlatan Köseoğlu, “İş adamımız Talip Kahraman çok hevesli ve heyecanlı. Maliyetin yüzde 51’ini karşılıyor. Biz İkizdere-İspir arasında duble yol istemiyoruz. Burası tünelsiz geçilmez. Biz tünel istiyoruz. Yılladır bölgenin beklentisi bu şekildedir. Bölgenin can damarı olan Ovit Dağı geçidinin duble yolla değil, tünelle geçilmesi lazım. Duble yol projesinden bir an önce vazgeçilmelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum