1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TUNUSLULAR PAZAR'DA DEVLETİ TANIDI!
TUNUSLULAR PAZAR'DA DEVLETİ TANIDI!

TUNUSLULAR PAZAR'DA DEVLETİ TANIDI!

Tunus'tan idari incelemelerde bulunmak üzere Pazar'a gelen kamu yöneticileri, ilçenin tarihi, turistik yerlerini gezdi, idari yapıyı incelediler.

A+A-

Türkiye ve Tunus Cumhuriyetleri İçişleri Bakanlıkları arasında yapılan işbirliği protokolü gereğince idari uygulamaları yerinde incelemek üzere Rize iline gelen Tunuslu 20 kamu görevlisi kaymakam (Mutemet) il merkezindeki incelemelerinin ardından 4’erli gruplar halinde Pazar, Çayeli, Ardeşen, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerine geçtiler.

tunus3.jpg

Pazar’a gelen Tunuslu Kaymakamlardan Ben Dehmeni Mohamed, Ben Maatoug Ahmed, Elmhamdi Mondher ve Ben Lagha Rachid; Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ve daire amirleri tarafından Pazar Kaymakamlığı önünde karşılandılar.

kolej.jpg

Kaymakamlık makamındaki karşılamanın akabinde toplantı salonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmetleri ve Türkiye’de sosyal yardım programları hakkında bilgilendirme, Hükümet Konağındaki birimleri ziyaret ve faaliyet alanları ve Kaymakam ile bağlantıları konusunda bilgi sunumu, Özel Çözüm Koleji ile Hüseyin Sarıoğlu ilk/orta okullarını ziyaret, Türkiye’de özel ve kamusal eğitim ile Kaymakam’ın eğitim konusunda ki görevleri konusunda fikir teatisinde bulunuldu.

tunus1.20140925225834.jpg

Pazar Suada Otel’deki öğle yemeğinde bölgenin gelişen Turizm potansiyeli ve Kaymakamların görevleri konusunda yemekli bilgi sunumunun ardından, Özel Doğu Karadeniz Rehabilitasyon Merkezi ziyareti ve Türkiye’de özürlü hasta, yaşlı bakımı ile evde bakım hizmetleri gibi sosyal politikalar hakkında bilgi sunumu yapıldı.

belediye.jpg

Daha sonra, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa makamında ziyaret edildi. Ziyarette Türkiye’de belediyecilik, büyükşehirler ve diğer mahalli İdareler ile belediye gelir ve giderleri hakkında bilgi sunumunda bulunulduktan sonra Pazar Toplum Sağlığı ve Aile hekimliği merkezi ziyaret edildi.

belediye2.20140925225911.jpg

Ziyarette Türkiye’de önleyici Sağlık hizmetleri ve aile hekimliği ile genel sağlık politikaları konusunda bilgi sunulduktan sonra Pazar meydanında bulunan çay ocaklarındaki çay sohbetinde bölgenin sosyal yapısı, kamu hizmetlerine vatandaşların bakışı, ilçe genelindeki büyük çaplı kamu projeleriyle ilgili bilgi sunuldu.

kizkule.jpg

Ardından misafirler, Pazar’ın sembolü olan Kız Kulesine götürüldü. Burada kulenin yapımı ve tarihsel fonksiyonu yanında Türkiye’de tarihi yapıların korunması, işletilmesi ve yenileme uygulamaları ile Kaymakamların bu konulardaki rolleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

tunus4.jpg

Günbatımı restoranda Tunuslu misafir kaymakamlar onuruna Nakliyeciler Kooperatifinin ev sahipliğinde verilen akşam yemeğine; Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Ömer Kodaman ile birlikte, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Ali Yener, Tunus İçişleri Bakanlığında Genel Müdür Yardımcısı Kerim Şaban, Sivil toplum kuruluşları başkanları, Siyasi partilerin ilçe başkanları, il genel Meclisi ve bazı belediye meclis üyeleri ile bazı muhtarlar katıldı. Yöre müziğinden örnekler sunulan yemekte misafir Kaymakamlardan Ben Lagha Rachid de kendi ülkelerine ait bir şarkıyı seslendirdi.

kopru.20140925230018.jpg

2. gün ziyaretlerinde Kaymakamlık toplantı salonunda Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Köydes uygulamaları hakkında bilgi sunuldu. Devamında ilçe Emniyet Asayiş toplantısına da iştirak eden Tunuslu Kaymakamlara emniyet ve jandarma birimleriyle Kaymakamların ilişkileri, görev ve sorumlulukları hakkında bilgi sunulduktan sonra Köydes uygulamalarının yerinde incelenmesi için Tütüncüler ve Suçatı köylerine gidildi. Dönüşte ise Kocaköprü köyündeki tarihi dört gözlü kemer köprü ziyaret edildi.

tunuslular.jpg

Balıkçı Sofrasında Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın heyet onuruna verdiği öğle yemeğinin ardından Pazar Belediye binası fuaye alanında Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Pazar Şubesi tarafından düzenlenen resim sergisi misafir Kaymakamların katılımı ile gerçekleştirildi. Tunuslu Kaymakamlar adına söz alan Ben Maatoug Ahmed, dost ve kardeş ülke Türkiye’de, Pazar’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, gösterilen misafirperverlik için heyet adına teşekkür etti. Sergi sonrası Pazar ilçe Emniyet Müdürlüğü Mobese merkezi ziyaret edilerek heyete bilgiler sunuldu.

tunus2.jpg

Devamında Pazar Askeri Gazinosuna geçen heyete ikramlarda bulunulurken, hediyeler verilerek incelemelerin değerlendirmesi yapıldı. Ardından da heyet Rize’ye yolcu edildi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum