1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Turisti soydular, dilenci sanıldı!
Turisti soydular, dilenci sanıldı!

Turisti soydular, dilenci sanıldı!

Alman turist İstanbul'da soyuldu. Yalınayak kalan turisti de millet dilenci sandı. Ama o uluslararası işadamıydı...

A+A-

Studgart'tan Bursa'daki arkadaşını ziyarete gelen Alman turist, hırsızlar tarafından soyulunca Ulucami'nin bahçesinde yalın ayak kaldı. Alman misafire sahip çıkan polis ekipleri ve esnaf, turistin lokantada karnını doyurup daha sonra ülkesine yolcu etti.
Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Atatürk Caddesi Ulucami Batı kapısı önünde meydana gelen olayda, Almanya'da bir süre beraber kaldığı daha sonra kendisine Türkiye'den ev alması için yer gösterecek olan Bursa'daki arkadaşını ziyarete gelen Lutz L.F. Rapp arkadaşı ile bir süre görüştükten sonra şehri gezmek için dışarıya çıktı.
Dolaştığı sırada Alman turistin içerisinde pasaportu, kimlik kartları, bir miktar parası bulunan çantası ile eşyaları kayboldu. Yalınayak Ulucami bahçesinde kalan Alman ,turist çarşı esnafından yardım istedi.

Alman turistin dilinden anlamayan esnaf, ilk önce dilenci zannederek şahsa para verdi. Lutz. L.F. Rapp uzun süre kim olduğunu ve başından geçenleri anlatmak için çaba sarfetti. İhbar üzerine olay yerine gelen Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri Alman turistin ifadesini alarak olayla alakalı soruşturma başlattı.

Karnının aç olduğunu ancak parasının bulunmadığını söyleyen Rapp'a lokantada yemek ikram edildi. Daha sonra polis otomobili ile Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Alman turistin Bursa'daki arkadaşına ulaşan ekipler Lutz L.F. Rapp' ı yolcu etti.
Almanya'da ünlü bir iş adamı olduğunu, uluslararası alanda bir çok yerde ticaret yaptığını belirten Alman turist, kendisine yardım eden vatandaşların tek tek isim ve adreslerini isteyerek not etti. Rapp'in İstanbul'daki Alman Konsolosluğu'ndan seyahat belgesi aldıktan sonra Almanya'ya uçakla gönderildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum