1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Turistlere çay bahçesi gezdirelim!
Turistlere çay bahçesi gezdirelim!

Turistlere çay bahçesi gezdirelim!

Rize’nin geleceğinin çay turizminde olduğunu söyleyen Vali Kasım Esen, çay bahçelerini turistlere gezdirerek ek gelir elde edilebileceğini söyledi!

A+A-

İlyas GÜR - Rize Valisi Kasım Esen Rize’nin geleceğinin çay turizminde olduğunu ifade etti. Vali Esen açıklamasında, “Çay turizmini geliştirmemiz lazım. Japonlar ve Çinliler çaydan daha fazla parayı çay turizminden kazanıyor. Biz de çay turizmini geliştirirsek ilimizi abad etmiş oluruz” dedi.
Eksperler gezdirecek!
Rize Valisi Kasım Esen açıklamasında, “Çaykur ilimizde bir çay müzesi kurma çalışmalarını başlattı. Müze kuruluncaya kadar bazı çay bahçelerimizi turistlere gezdirecek şekilde ayarlamamız lazım. Çaykur ayrıca kendi bünyesinde çalıştırdığı çay eksperlerini turist rehberi olarak eğitecek. Bahçeleri turistlere çay eksperleri gezdirecek. Çay bitkisinin gelişim aşamaları ile çayın üretim safhaları konusunda farklı illerde bilgi verebilecek film ve sunum hazırlayacağız. Yabancı dil bilen rehber yetiştireceğiz” dedi

Yabancılar işi biliyor!
Vali Kasım Esen, “Çinliler ve Japonlar, çay bitkisinden daha çok çay turizminden para kazanıyor. Biz de çay turizmini geliştirdiğimizde oradan gelecek gelirle ilimizi abad edeceğiz. Çay artık bölüne bölüne eskisi gibi geçim kaynağı olmaktan çıktı. Ama çay turizmini geliştirirsek üreticimiz iyi bir gelir elde etmiş olur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum