1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Turizm Derneğinin yeni başkanı Dursun Canca oldu
Turizm Derneğinin yeni başkanı Dursun Canca oldu

Turizm Derneğinin yeni başkanı Dursun Canca oldu

RİZE'de, 2013 yılında kurulan Rizem Kültür ve Turizm Derneği’nin yeni başkanı Kaçkar Resort Otel Genel Müdürü Dursun Canca oldu.

A+A-

Rize ve bölge turizminde önemli projeleri hayata geçiren Rizem Kültür ve Turizm Derneği, 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel Kurulda yeni başkan Kaçkar Resort Otel Genel Müdürü Dursun Canca oldu. Canca, görevi eski başkan Ramazan Aydoğan’dan devraldı. Canca’nın başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı;

Yönetim Kurulu Başkanı: Dursun Canca, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Yasemin Suyabatmaz, Hayri Yıldız, Genel Sekreter: Hülya Cerrahoğlu, Muhasip: Leyla Kan, Genel Danışman Faruk Çavuşoğlu, Kurumlar Arası İlişkiler Cem Temizel, Seyahat Acenteleri Temsilcisi: Muhammet Aksu, Halkla İlişkiler Beytullah Şark, Arge Sorumlusu  Şükür Cerrah, Kültür Araştırma Sorumlusu: Mehmet Ali Sarı ve Sağlık Turizmi sorumlusu Özcan Baştopçu oldu.

CANCA: KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMALIYIZ

Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Dursun Canca, görevi devraldığı Ramazan Aydoğan ve ekibine teşekkür etti. Canca, “Bundan sonra da fahri başkan olarak yanımızda olacağından ve deneyimlerinden yararlanacağımızı buradan belirtmek isterim. Şehrimizin kalkınmasında ve gelişmesinde Rize çayının yanında alternatif olarak turizmin, bölge ekonomisine sağlayacağı katkıyı her platformda ifade ediyoruz. Bizler Rize olarak Turizmin neresindeyiz? Turizmi ne kadar biliyoruz? Ve Ne kadar Turizmden faydalanabiliyoruz? Nerelerde eksik kalıyoruz? Neyi tam yapıyoruz? Yeterince turizmde payımıza düşeni alabiliyor muyuz? Gelen misafiri ne kadar memnun edebiliyoruz? Misafir memnuniyetini yüzde 85’lere çıkarabiliyor muyuz.? Rizem Kültür ve Turizm Derneği çalışmalarını bu meselelere odaklanarak hareket etmektedir. Turizmin girdiği her şehir de bugüne kadar olan örneklerinden esinlenerek söyleyebilirim ki örf ve adetlerin değiştiği gözlemlenmiştir. Biz Rizeli Turizmcileri olarak önce atalarımızdan gelen gelenek ve göreneklerimizi, Rizeli olmanın gururunu taşıyarak gelen misafirlerimize yöre kültürümüzü, kısıtlı olsa da kendi mutfağımızı tanıtmalıyız” dedi.

cancaaaa.jpg

‘TURİZM ŞEHRİ OLMA YOLUNDA ÇALIŞACAĞIZ’

Turizmin tek başına otelcilerin yapabileceği bir iş olmadığını söyleyen Canca, “Turizm şehrin STK , Ticaret Odası, İş dünyası, belediye, kaymakamlık, valilik, özel idare ve halk ile el ele vererek yapılmalıdır. Her kurumu, kuruluşu ve halkı bilinçlendirmeyi başarabilirsek bu büyük pastadan bize düşen payı alabiliriz. Profesyonelce fakat amatör ruhu kayıp etmeden turizmin alt yapısını hazırlamalıyız. Bu bölgemizin, Rize’mizin başarısı olacaktır. Tabi turizmde o kadar konuşmamız tartışmamız gereken konular var ki bunları benim burada anlatmam mümkün değil. Şehrimizde henüz turizm yapıyoruz diyebilecek durumda değiliz. Çok eksiklerimiz var. Dernek olarak bu eksiklikler elimizde mevcut. Hızlı bir şekilde eksikleri tamamlamak ve örnek turizm şehri olma yolunda gece gündüz çalışarak ilerlemek bizim asli görevimizdir” diye konuştu.

2013 yılında Rize’ye Kaçkar Resort Hotel’e Genel Müdür olarak geldiğinde Türkiye de turizm 6 ay yapılabilmekteyken Rize’de turizmin 12 ay olabileceğini o yıllarda ön gördüğünü hatırlatan Canca, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bunu da birlik ve beraberliğimi pekiştirerek gerçekleştirebileceğimizi belirttim. Başaracağız İnşallah. Doğamız Allah’ın bizlere sunduğu en büyük nimet. Rize de her köyün her mahallenin kendine özgü bir güzelliği var. Bu anlamda yöre turizmini, doğamızı bozmadan ve çevremizi koruyarak gerçekleştirmeliyiz. Bugüne dek yaptığımız turizmle kaliteyi arttırmamız mümkün değil. Kaliteli hizmet verebilen kaliteli tesisler yapabilmemiz için sezonu ve gelen misafirin konaklama süresini uzatmamız gerekmektedir. Bölgemizde turizmin 2-3 ay yoğun olarak yapılabilecek bir dönem aralığında yapılması, sezonun kısa olması, konaklama sürelerinin ortalama 2 günü geçmemesi, bölgeyi ziyaret eden misafirlerin sayı bazında yetersizliği, alt yapı eksiklikleri, bölge turizmi ile örtüşmeyen devasa tesisler (otel ve yiyecek içecek) sektörün sürdürülebilirliğini mümkün kılmamaktadır. Öncelikle yatırımcıların ve Rize bürokratlarının bunu görmesi gerekmektedir. Turizmde kaliteyi artırabilmek büyük tesisler açmak değildir. Var olan mevcut tesislerimiz bile iyileştirilemezken yeni tesislerin varlığı turizme katkı sağlamayacaktır. Bizlerin yapması gereken sezonu uzatmak, mevcut kaliteyi arttırmak ve misafirin konaklama gün sayısını arttırmak için yeni cazibe alanları oluşturmaktır. Tüm bunlara ilave olarak, kaliteli hizmet sunabilmek ve misafir memnuniyetini sağlayabilmek büyük tesislerin varlığıyla değil, çalışanların mesleki deneyimiyle mümkün olacaktır. Şuan mevcut yaptığımız işletme anlayışı ile bunu söylemek zor. Hizmet kalitesini yükseltmek, kaliteli hizmet vermek süreklilik gerektirir. Süreklilik, sezonu uzatmakla ve daha uzun süreli istihdam ile mümkün olacaktır.     Ben ve ekibim bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konularla ilgili elimizden geleni yapacağız. Amacımız günü kurtarmak değil turizmde devamlılığı sağlamak olacaktır. 2020 sezonunun kazançlı ve başarılı bir sezon olmasını diliyorum”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum