1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Türk Gürcü spor kardeşliği
Türk Gürcü spor kardeşliği

Türk Gürcü spor kardeşliği

Türkiye ile Gürcistan arasında dostluk ilişkileri, iki ülkenin ortaklaşa gerçekleştirdiği sınır tatbikatının ardından düzenlenen spor etkinlikleriyle pekiştiriliyor.

A+A-

Türkiye ile Gürcistan arasında sınırı belirleyen Artvin'in Hopa İlçesindeki Sarp Sınır Kapısı'nda görevli 6. Hudut Taburu askerleri ile Gürcistan'ın Sarpi köyündeki sınır karakolunda görev yapan Gürcü güvenlik güçleri arasında futbol ve voleybol müsabakaları yapıldı. Gürcistan'ın Sarpi sınır köyünde gerçekleştirilen futbol müsabakası öncesi her iki ülkenin milli marşları okundu. Takım kaptanlarının birbirlerine karşılıklı çiçek vermesinin ardından başlayan karşılaşmanın galibi Türkiye'yi 6-0 yenen
Gürcistan oldu.
Futbol müsabakasının ardından verilen yemek ve etkinlikler kapsamında hazırlanan silah sergisi davetliler tarafından gezildi. İki ülkenin güvenlik güçleri bu kez voleybol müsabakası için yeniden bir araya geldi. Yapılan seremoninin ardından başlayan voleybol karşılaşmasını ise Türkiye kazandı.
Sarpi Köyü'ndeki iki ülkenin güvenlik güçleri arasında gerçekleştirilen spor karşılaşmalarını, Batum Sınır Birlikleri Komutanı Albay Devi Gogua, Artvin 6. Hudut Taburu Komutanı Yarbay Nihat Kaptan, Yüzbaşı Alper Gürbüz ve Türk ve Gürcü askerleri izledi. İki ülke askerleri birbirlerinden sivil hayatta da dostlukların sürmesi için adres aldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız