1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Türkiye'nin çay üreten ilk ve tek meslek lisesi Rize’de!
Türkiye'nin çay üreten ilk ve tek meslek lisesi Rize’de!

Türkiye'nin çay üreten ilk ve tek meslek lisesi Rize’de!

Rize’de bu lisede çay fabrikası var! Bu okul öğrencileri, hem çay topluyor hem de okuldaki fabrikaya getirerek kuru çay üretimi yapıyor!

A+A-

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Emen, Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan çay fabrikasını ziyaret ederek çay sezonunun açılmasıyla başlayan üretim faaliyetlerini yerinde inceledi. 

cay13.jpg

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Müdür Emen, çayın fabrikaya gelmesinden bardaktaki yerini almasına kadar geçen hikâyeyi dinledi.

cay14.jpg

Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulan çay fabrikası ile sektöre ara eleman yetiştirdiklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, “Şu an biz okulumuzun bölümünde devletin vermiş olduğu alanlarda, kendi alanlarımızda veya hayırsever vatandaşların vermiş olduğu alanlarda çayı topluyoruz. Bu çayları topladıktan sonra okulumuzdaki fabrikaya getiriyoruz. Aynı zamanda ÇAYKUR’un vermiş olduğu fiyattan çay alıyoruz. Almış olduğumuz çayları buraya getiriyoruz. Burada üretimini yaptıktan sonra paketliyoruz ve satışını yapıyoruz. Bu fabrika günlük 4 ton yaş çay işleme kapasitesine sahip. Yılda da yaklaşık 24 ton çay üretebiliyoruz. Ürettiğimiz çayları şu anlık tek paket üzerinden yaptık. Daha sonra yeni paketlerle yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız etkin olarak işin içerisinde olsunlar kısmındayız. Biz 3 sürgünde de çay alımını ve üretimini okulumuzda yapıyoruz. Gıda teknolojisi alanında faaliyet gösteren öğrencilerimiz okulun fabrikasında çalışıyorlar. Öğrencilerimiz hem çay kesiyorlar, kestikleri çayı okuldaki fabrikaya getiriyorlar ve burada üretime katkı sağlıyorlar. Öğrencilerimiz son derece etkin ve verimli bir şekilde faaliyetlerine devam ediyorlar” ifadelerini kullandı. 

cay12-002.jpg

cay11-003.jpg

cay10-002.jpg

cay9-003.jpg

cay8-005.jpg

cay7-007.jpg

cay6-013.jpg

cay5-015.jpg

cay4-024.jpg

cay3-038.jpg

cayu2.jpg

cay1-064.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız