1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Türkmen karakoluna saldırı:30 ölü
Türkmen karakoluna saldırı:30 ölü

Türkmen karakoluna saldırı:30 ölü

Kerkük'te bir Türkmen karakoluna bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda, 30'dan fazla kişi öldü. Saldırıda çok sayıda yaralı var.

A+A-

Kerkük'te bir Türkmen karakoluna bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda, 30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Kerkük'te patlayıcı yüklü bir kamyonla Türkmen karakoluna saldırı düzenlendiği bildirildi. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre saat 12.00’de gerçekleşen saldırıda ilk belirlemelere göre 30 kişi öldü, pek çok kişi de yaralandı. Saldırının etkisiyle çevre binalarda geniş çaplı hasar meydana geldiği bildirildi. İtfaiye ekiplerinin, patlamanın ardından karakolda çıkan yangına hızla müdahale edip söndürdüğü sağlık ekiplerinin de cesetleri toplayarak morga götürdüğü kaydedildi.
Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilci Ahmet Muratlı, Kerkük’te Türkmen semtinde meydana gelen patlamanın “Kerkük’ü Kuzey’e bağlama çabasının tatbiki” olarak yorumladı ve hedef alınanların sivil ve silahsız Türkmenler olduğunu söyledi.
KERKÜK'Ü KÜRTLERE BAĞLAMA ÇABASI
Kerkük’te meydana gelen saldırı ile ilgili konuşan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Ahmet Muratlı “Gelen bilgileri değerlendiriyoruz ve durum değerlendirmesi yapıyoruz” dedi.
Yapılması öngörülen referandum nedeniyle Kerkük’ün dünya gündemine taşındığını anlatan Muratlı , saldırının hangi amaçla yapılmış olabileceğine ilişkin şu değerlendirmeyi aktardı: “Saldırı Kerkük’ü ve dolaysıyla petrol kaynağını Kuzey’e bağlama çabasının tatbikidir. Kürtler bir an önce engellere rağmen Kerkük’ü Kuzey Yönetimi’ne bağlamak için baskı kuruyorlar. Son günlerde saldırılar arttı. Saldırı durumu kışkırtan körükleyen taraflarca yapılmış olabilir. Bu saldırı ile Kerkük’ün provokasyona açık bir mesele haline geldiğini müşahede ediyoruz. Üç yıldır Kerkük’ü büyük tehlikelerin beklediğini söyledik. Silahsız ve sivil bir toplum olan Türkmenleri hedef alıyorlar. Ama bunlar bizi yıldırmayacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız