1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TÜRKÜLERE BAŞLAYAN PROTESTO BAŞLADIĞI GİBİ BİTMEDİ
TÜRKÜLERE BAŞLAYAN PROTESTO BAŞLADIĞI GİBİ BİTMEDİ

TÜRKÜLERE BAŞLAYAN PROTESTO BAŞLADIĞI GİBİ BİTMEDİ

ARTVİN’İN ARHAVİ İLÇESİ’NDE HES KARŞITI BAYANLAR OLUŞTURDUKLARI ATMACALAR KOROSU İLE HES KARŞITI TÜRKÜLER SÖYLEDİLER

A+A-

Artvin’in Arhavi İlçesi’nde HES karşıtı bayanların oluşturduğu Atmacalar korosu HES karşıtı türküler söyledi. 

Artvin’in Arhavi İlçesi ile Rize’nin Fındıklı İlçesi Derelerinden alınacak sularla yapılması planlanan Kayadibi HES projesi için bugün Arhavi İlçesi’nde Çevre Etkileşim Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı düzenlenmek istendi. Toplantı öncesi HES karşıtları toplantının yapılacağı bina önünde toplandı. Arhavili bayanlar tarafından oluşturulan Atmacalar Korosu bina önünde hep bir ağızdan HES karşıtı türküler söyledi. Bayanların atmaca maskeleri de taktıkları görüldü.

eylem3-008.jpg

Toplantıyı düzenleyecek olan bakanlık ve firma temsilcileri HES karşıtlarının tepkileri altında salona girdiler. Salonda dinleyici bulunmamasına rağmen bakanlık temsilcilerinin toplantıya başlamak istemesi çevrecilerin tepkilerine neden oldu. Küçük tartışmaların yaşandığı toplantı katılım olmadığı gerekçesi ile tutanak düzenlenerek başlamadan sona erdi.

eylem1-008.jpg

Bakanlık temsilcileri ve firma temsilcileri çevreciler tarafından oluşturulan koridorun içerisinden geçerek binadan ayrıldılar. Bu sırada çevreciler tarafından yuhalandılar. Çevreciler bakanlık temsilcileri ve firma temsilcilerini araçlarına kadar takip edip protesto etti. Araçlarına binip ilçeden ayrılacakları sırada ise araçları yumruklandı.

eylem2-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum