1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ulaştırma Bakanı Yıldırım Rize'de
Ulaştırma Bakanı Yıldırım Rize'de

Ulaştırma Bakanı Yıldırım Rize'de

Akşam saatlerinde Rize'ye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Rize Valiliği'nde Vali Kasım Esen'den şehrin sorunları ile ilgili brifing aldı.

A+A-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, elektronik ortamda işlenebilecek suçlara karşı hazırlanan kanun tasarısının ilgili komisyondan geçtiğini, yakında Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceğini belirterek, kanunun yasalaşmasının ardından çocuk istismarının da önüne geçileceğini söyledi.
Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere akşam saatlerinde Rize'ye gelen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Rize Valiliği'nde Vali Kasım Esen'den şehrin sorunları ile ilgili brifing aldı. Burada, valilikçe hazırlanan 'Yüzer Otopark Projesi' hakkında bilgi alan Bakan Yıldırım, benzer tesislerin dünyada çeşitli örnekleri bulunduğunu kaydederek, Karadeniz'de de bu tip tesislerin yapılabilmesi için korunaklı alanların oluşturulmasının şart olduğunu dile getirdi.
Daha sonra AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından Rize Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan Bakan Yıldırım, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada iktidarları döneminde birçok alanda başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bilişim teknolojisinde de önemli yenilikler getirdiklerini belirten Bakan Yıldırım, "Bilgi toplumuna dönüşümde hızla yol alıyoruz. Bilişimde oto yollar çağını başlattık. Patika yollardan oto yollara geçtik. İnternet vardı ama internete telefon tuşlarını tuşlayarak girebiliyordunuz. Telefon çevirir gibi giriyordunuz. Şimdi bağlanıyorsunuz, ister sınırlı, ister sınırsız. İstediğiniz hızda" dedi.
Elektronik ortamda işlenen suçlara karşı hazırlanan kanun tasarısının son durumu hakkında bilgi veren Bakan Yıldırım, tasarının ilgili komisyondan geçtiğini ve yakında Genel Kurul'da görüşüleceğini söyledi. Bilişim teknolojilerinin de ilaçlar gibi bir takım yan etkilerinin bulunduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, "Bilişim teknolojilerinin yan etkileri de sanal ortamda işlenen suçların artmasıdır. Toplumumuzu bekleyen önemli tehlikelerden bir tanesi budur. Bunun için de boş durmuyoruz. İnternet ortamında, internet kaferlerde, her türlü elektronik ortamda işlenebilecek suçlara karşı kanun tasarısını meclise gönderdik. Komisyonlardan geçti. Şimdi Genel Kurul'da görüşülecek. Böylece yavrularımızın istismar edilmesinin, toplumumuzun ifşa edilmesinin ve insanlarımızın mağdur olmasının da önüne geçmiş olacağız" ifadelerini kaydetti.
Konuşmasının ardından Bakan Yıldırım'a AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal tarafından Karadeniz yöresine ait bir maket serander hediye edildi. Başkan Karal'ın, hediyesini verirken ince bir mizah yaparak, "Siz bir gemicisiniz. Bugün size bir serander maketi değil gemi maketi hediye etmek isterdik. Ama bizim gemiyi çekecek limanımız da yok, tersanemiz de" diyerek tersane talebini dille getirilmesi üzerine salonda bulunanlar hem güldü hem de Karal'ı alkışladı. Bakan Yıldırım ise bunun üzerine, "Siz var ya adamı yarış atına dönüştürüp, çatlatırsınız. Biri biter öbürünü istersiniz. Öbürü biter, bir başkasını istersiniz ama isteyeceksiniz. Bu ülkeyi yönetenler de istediklerinizin hepsini yapacak" şeklinde cevap verdi.
Karal'ın talebinde ısrarcı olup Bakan Yıldırım'dan söz istemesi üzerine Bakan Yıldırım, "Böyle bizi sıkboğaz etme" diyerek Rize Limanı'nın genişletilmesi ve tersane konusunda söz verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız