1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Ünal Karaman yeniden Trabzon'da
Ünal Karaman yeniden Trabzon'da

Ünal Karaman yeniden Trabzon'da

Trabzonspor'da sportif direktörlüğe getirilen Ünal Karaman, 'Trabzonspor bir güç ise bu gücü Rize, Giresun, Ordu ve bölge takımlarıyla olmalıdır' dedi.

A+A-

Trabzonspor'da sportif direktörlüğe getirilen Ünal Karaman, gücünün yettiğince Trabzonspor'a hizmet etmeye ve yardımcı olmaya çalışacağını söyledi.

İzmir'den dün akşam Trabzon'a gelen Ünal Karaman, bugün öğlen saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ile bir araya geldi.

İkili arasında yapılan görüşmeler sonrasında Ünal Karaman, sportif direktörlüğe getirildi. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Ünal Karaman'a Trabzonspor'u anlatacak halleri olmadığını belirterek, "Kendisine gel başla dedik. O da geldi başladı. O'na Trabzonspor'u anlatacak, pazarlık edecek halimizde yok" diye konuştu.
22194
9 yıl futbol oynadığı Trabzonspor'a sportif direktör olarak geri dönen Ünal Karaman, Trabzonspor'un çok değiştiğini belirterek, "Trabzonspor bizim bıraktığımız Trabzonspor değil. Çalışanlarıyla, çehresiyle ve yapısıyla çok değişim yaşamış. Çağa ayak uyduran bir kulüp olmuş. Trabzonspor'a 9 yılımı verdim. Burada oynadığım dönem içinde kendimi asla, tek başına bir futbolcu olarak görmedim. Sokaktaki insanlarla kendimi hiç ayırt etmedim. Düğünü olanla eğlendik, cenazesi olanla ağladık. Trabzon insanıyla bir gönül bağımız söz konusu" diye konuştu.

Gücünün yettiğince Trabzonspor'a yardımcı olmaya çalışacağını belirten Ünal Karaman, "Gücümüz yetmediği noktada sokaktaki ablamızdan, köydeki ağamızdan öğreneceğimiz mutlaka şeylerimiz olacak. Trabzonspor zaten halkın takımıdır. Biz bu manada kendi deneyimlerimizi ve birikimlerimizi yine aynı şekilde kendimizi geliştirerek bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız" dedi.

Öncelikle kendi değerlerine sahip çıkacaklarını belirten Karaman şöyle konuştu: "Ama hiç kimse kendi çıkarlarını kulübün önünde tutmayacak. Trabzonspor tek başına yöresel pozisyonda kalamaz. Türkiye'nin neresinde oyuncu varsa, bizim formamızı giyebilecek yetenekte ve kişilikteyse kapımız her zaman onlara açık olacaktır. Trabzonspor bir güç ise bu gücü Rize, Giresun, Ordu ve bölge takımlarıyla olmalıdır. Trabzonspor güçlü olması demek, Karadeniz Bölgesindeki takımlarında güçlü olması anlamına gelir. Bu birlikteliği ve beraberliği sağlayamadığımız anda başarıya ulaşmamız söz konusu değil"

Trabzonspor'da futbol oynadığı dönemde Karadeniz takımları arasında bir kısır döngünün bulunduğunu belirten Karaman, "Bunun adına çekememezlik demek istemiyorum ama ifade de edemiyorum. Bu manada ortaya atılan dedikodular vardı. Trabzonspor'un güçlü olmasından rahatsızlık duyanlar vardı. Biz kesinlikle böyle bir şeyin içinde olmayacağız. Bizim oyuncularımız gidip bölge takımlarında oynayıp o takımlara güç katacaklar, onların oyuncularının ilk tercihleri inşallah Trabzonspor olacaktır. Bunu mutlaka sağlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum