1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Üniversite sınavları Pazar'da niçin yapılmıyor?
Üniversite sınavları Pazar'da niçin yapılmıyor?

Üniversite sınavları Pazar'da niçin yapılmıyor?

AK Partili Pazar Belediye Meclis Üyesi Osman Yüksel, üniversite ve ehliyet sınavlarının, ilçelerinde yapılmamasının kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

A+A-

Rize’nin Pazar ilçesinde tüm girişimlere rağmen üniversite sınavlarının yapılmaması tepkilere neden oluyor.

Daha önce konuyu değişik platformlarda gündeme getirmelerine rağmen sorunun çözüme kavuşturulamadığını söyleyen Pazar Belediye Meclis Üyesi Osman Yüksel, komşu ilçe Ardeşen’de yıllardır yapılan üniversite sınavlarının ardından şimdi de ehliyet sınavlarına başlandığını ifade ederek, “Komşumuz bu hakkı, mücadelesini vererek almış. Onları kınamıyor, tebrik ediyorum. Ama biz senelerden beri ne üniversite sınavını ilçemizde yaptırabildik ne de şimdi ehliyet sınavlarının yapılmasını sağlayabiliyoruz. Biz Rizeli değil miyiz? Eğer ilçede bu sınavlar yapılabiliyorsa -ki örneği komşu ilçelerimizdir; neden Pazar halkı, öğrencisi mağdur ediliyor? Benim oğlum üniversite sınavına girecek ama kendi ilçesini tercih edemiyor. Sınava 1-0 mağlup başlıyoruz. Bu da her alanda bizim geri kalmamız anlamına geliyor.” dedi.

Yüksel, bu konuda zamanında ilgili mercilere yapılan girişim ve başvuruları olduğunu da hatırlatarak, “O zaman bize Pazar’da yüksekokul olmadığı için, ilçede üniversite sınavı yapılamadığı söylenmişti. Yüksekokulumuz da var, fakültemiz de kuruldu. Kimse mazeret uydurmasın. Pazar’da lise varken diğer ilçelerde ilkokul yoktu. Bugün ilçemize reva görülenleri hazmedemiyorum. Konuya siyasi olarak da bakmıyorum. Bu benim ilçemin eksikliğidir ve giderilmesi için ne gerekirse el ele verip yapalım” ifadelerini kullandı.

İŞTE, OSMAN YÜKSEL'İN AÇIKLAMALARININ TAMAMI:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
36 Yorum