1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ünlü bir Rizeliyseniz acele edin!
Ünlü bir Rizeliyseniz acele edin!

Ünlü bir Rizeliyseniz acele edin!

Rize tarihiyle ilgili yazdığı enteresan kitaplarla tanınan F. Sultan Kar, bu kez 2 bin Rizeli ünlüyü bir kitapta topluyor. 1600 kişi hazır. Son 400 kişi için acele edin!

A+A-

Rize ile ilgili yaptığı çalışmalarla bilinen Fatih Sultan Kar, Mustafa Karali ile birlikte hazırlamakta olduğu ve Rize’nin sosyal hayatında önemli yer tutan toplam 2000 Rizelinin biyografisinin yer aldığı “Rize Vitrin” isimli kitapta son aşamalara gelindiğini söyledi.

Bilgi desteği verin

Spor, siyaset, basın, eğitim, kültür, sanat dünyasında başarılara imza atan, söz sahibi olan Rizelilerin yer alacağı kitap için titizlikle çalıştıklarını belirten Kar; bu çalışma ile her alanda başarıya ulaşmış Rizelilerin yaşam hikâyelerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek; “Rize tarihi ile ilgili araştırmalar yaparken çok farklı ve renkli isimlerle karşılaştım. Bunlardan şu ana değin yaklaşık 1600 ismi çalışmamıza kattık. ‘Rize Vitrini’ 2000 Rizeli biyografisini içerecek. İlimiz ve ülkemizde söz sahibi olan bu isimleri yarınlara taşımak, gelecek kuşaklara aktarmak birinci hedefimiz. Bu çalışmada mutlaka yer alması gerekir dediğiniz bir isim varsa, fatihsultan.kar@gmail.com mail, Fatih Sultan KAR İETT Genel Müdürlüğü Tünel Beyoğlu İstanbul posta adresi ile bize ulaşın ve bu çalışmaya bilgi desteğinde bulununuz. Bu çalışma, prestij kitap özelliğinde ve kaliteli bir baskı, grafik tasarım ile gerçekleşecek ve arşivlerin vazgeçilmez bir parçası olacak” dedi.

Araştırmacı Yazar Fatih Sultan Kar ile Mustafa Karali tarafından hazırlanmakta olan ‘Rize Vitrin’ isimli çalışma yaklaşık 750 sayfadan oluşacak. “Rize Vitrin” isimli kitabın, özel arşiv fotoğraflarıyla da zenginleştirileceği ve bir arşiv niteliği taşıyacağı kaydediliyor. 

Kitapta yer alan bazı isimler

Hemşinli Sadrazam Damat Mehmet Ali Paşa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eski Başbakan Ahmet Mesut Yılmaz, Armatör Ziya Kalkavan, Veysel Çolak, Şenol Birol, Cihan Alptekin, Aka Gündüz, Rizeli Sadık, Muhtar Çilli, Aytekin Kotil, Bahattin Coşkun, Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, Besim Tibuk, Billur Kalkavan, Birol Topaloğlu, Burhan Külünk, Bülent Koç, Bülent Uygun, Caffer Tayyar Tuzcu, Cemal A. Kalyoncu, Cengiz Kaptanoğlu, Cevat Dereli, Cihan Yamakoğlu, Davut Dişli, Davut Güloğlu, Dursun Ali Erbaş, Dursun Ali Sarıoğlu, Dursun Karaca, Elif Ece Uzun, Ekrem Orhon, Ekrem Rize, Ekrem Yüce, Emin Gürses, Emin Kul, Emin Yağcı, Erdil Yaşaroğlu, Erdal Bayrakoğlu, Erol Yılmaz Akçal, Fahri Kasırga, Fatih Güner, Fehmi Ekşi, Fethi Tevetoğlu, Fuat Sirmen, Galip Erdem, Gamsız Hasan, Gökhan Birben, Hakan Tecimer, Halim Mete, Hamdi Ömeroğlu, Hasan Fehmi Güneş, Hasan Kemal Yardımcı, Hasan Sözeri, Hüsnü Kürkçü, İbrahim Karaca, İbrahim Tez, İhsan Kalkavan, İpsiz Recep, İsmail Avcı Bucaklışı, İsmail Hakkı Demircioğlu, İsmail Türüt, Kazım Ayvaz, Kemal Nebioğlu, Köksal Toptan, Lütfi Hulusi Karadeniz, Av. Mehmedali Barış Beşli, Mehmet Akif Pirim, Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Mehmet Cengiz, Mehmet Mataracı, Mehmet Necati Memişoğlu, Mustafa Yıldız(Zavendikli), Memiş Ali Usta, Metin Külünk, Metozade Hüseyin, Mevlüt Kinez, Prof. Dr. Muhammed Şahin, Mustafa Mazhar Basa, Nihat Mete, Oktay Arayıcı, Orhan Keçeli, Osman Aydın Tolan, Osman Kavrakoğlu, Osman Tatoğlu, Pınar Türenç, Prof.Dr Recai Bilgin, Recep Ali Aksoylu, Saadettin Kaynak, Sadettin Türüt, Sedat Ziya Kantoğlu, Selaattin Kara, Selim Bölükbaşı, Servet Çomoğlu, Sinem Kobal, Sudi Reşat Saruhan, Şadan Kalkavan, Şeref Tüfenk, Şevket Yılmaz, Şevki Yılmaz, Tahir Kıran, Tarkan Tevetoğlu, Temel Kotil, Turgut Karafazlı, Ufuk Karali, Vural Arıkan, Vural Kazmaz, Yaşar Okuyan, Prof. Dr. Yakup Kepenek, Yavuz Bahadıroğlu, Yılmaz Hüsrev ve Ziya Hurşit…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
49 Yorum