1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Üretici de fiyatı beğenmedi
Üretici de fiyatı beğenmedi

Üretici de fiyatı beğenmedi

Rizeli çay üreticileri, bugün 64 YKr olarak açıklanan yaş çay taban fiyatından memnun olmadı. Üreticiler, fiyatın maliyeti karşılamayacağını söylediler.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize'de Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından bugün açıklanan 64 kuruşluk yaş çay taban fiyatı, üreticileri memnun etmezken, üreticiler bu fiyatın maliyeti dahi karşılamadığını ileri sürdü. Yaş çay taban fiyatının 1 YTL olması gerektiğini savunan üreticiler, Başbakan Erdoğan'ın 2002 yılında Rize'de yaptığı bir konuşmada çaya uygulanan kotanın kaldırılacağını ve fiyatın da asgari 75 YKr olacağı yönündeki sözünü hatırlattı. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen çay fiyatının halen 750 bin lira seviyesine çıkamadığını belirten üreticiler, "Eskiden bir kilogram yaş çay ile 1 kilogram zeytin ve şeker alınabiliyordu. Şimdi 100 gram zor alınıyor. Gübre fiyatlarında ise yüzde yüzü aşan zamlar yapıldı. Hiç değilse bu artışın yarısı çaya verilmeliydi. Çay fiyatı 1 YTL olmalıydı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum