1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Üreticilere maviyemiş semineri
Üreticilere maviyemiş semineri

Üreticilere maviyemiş semineri

Rize Üniversitesi Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nde maviyemiş (Likapa) Yetiştiriciliği ile ilgili bir seminer verildi.

A+A-

Hasan Hilmi Öksüz Toplantı Salonu’ndaki seminere, merkeze yakın bölgede yer alan Sütlüce, Camidağı ve Dörtyol Köylerinden üreticiler katıldı.

Seminerin ilk bölümünde maviyemiş bitkisinin botanik olarak özellikleri, çiçek, meyve, kök gövde ve yaprak yapısı detaylı olarak Merkez Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hüseyin Baykal tarafından sunulup, bitkiler üzerinde uygulamalı olarak gösterildi.

39651

Seminerin ikinci bölümünde ise Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akbulut tarafından maviyemiş bahçe tesisi, bakım işlemleri ve besin değeri ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

39652

Seminer sonunda üreticilerin soruları cevaplandırılırken, Ahmet Misbah Demircan Fizyoloji Laboratuarı’nda Öğretim Görevlisi Hüseyin Baykal gözetiminde bitki kesitlerinin üreticilere mikroskop altında incelenmesi sağlandı.

39653

Seminer sonunda üreticilere çay ve ikramlarda bulunularak sorunlarla ilgili sohbet programı tamamlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum