1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Uyanık Gürcü, milleti ezanla aldattı
Uyanık Gürcü, milleti ezanla aldattı

Uyanık Gürcü, milleti ezanla aldattı

Gürcistan'da çobanlık yaparken karadeniz yaylalarından duyduğu ezan sesiyle müslüman olduğunu anlatan Zviod'un söyledikleri yalan çıktı!

A+A-

Artvin'in Şavşat ilçesinde okunan ezanlardan etkilenerek Müslüman olduğunu anlatan ve çevresindekilerden duygu sömürüsü yaparak menfaat sağlayan Gürcistan vatandaşı Ahmet Zviod'un doğuştan Müslüman olduğu ortaya çıktı.

Gerçek yüzü ortaya çıkan Ahmet Zviod, soluğu Gürcistan'da aldı. Anlattıklarına inanarak yardımda bulunan vatandaşlar, "Çok etkili konuşuyordu. Anlattıklarını gerçek sanıp kapımızı açtık, yalanı ortaya çıkınca aldatıldığımızı anladık." diyerek tepkilerini dile getirdi.

ezan2.jpg

Artvin, Rize hatta Karadeniz bölgesindeki bazı şehirlerde boy gösteren Ahmet Zviod, her gittiği yerde etkili bir hayat hikâyesi ortaya koyuyor. Yerel ve ulusal haber ajanslarını da ziyaret etmekten kaçınmayan Gürcistanlı Ahmet, hayat hikâyesi ile haber olmayı da başararak duygu sömürüsü için gerekli malzemeyi de sağlamış oldu.

ezan1.jpg

Rize'nin Ardeşen ilçesinde Gürcistan Başpapazı'nın oğlu olurken, Giresun'da ise Tiflisli Temuri Kvisian isimli papazın oğlu oluyor.

Gittiği yerlerde Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Türkiye sınırına yakın noktada 12 yıl önce çobanlık yaparken duyduğu ezan sesinden etkilenerek Müslüman olduğunu anlatan Geogabaidze Zviod, Müslüman olduktan sonra papaz olan babasından büyük baskılar gördüğünü anlatıyor.

30585İslamiyet'i seçtikten sonra Ahmet ismini aldığını anlatan Geogabaidze Zviod, 12 yıldır ülkesinde İslam dinini anlattığını başta annesi olmak üzere birçok kişinin Müslüman olmasına vesile olduğunu dile getiriyor. Sık sık Türkiye'ye gelerek ziyaret eden Zviod, hem ezan sesine olan hasretini giderdiğini hem de camilerde imamlık yaparak hizmet ettiğini aktarıyor.

Gittiği yerlerde anlattığı hayat hikâyesini dinleyenler arasında gözyaşlarını tutamayanların olduğu belirtiliyor.

Hayat hikâyesinin gazetelerde yer alması ve internet sitelerine düşmesi, Ahmet Zviod'un gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Haberlere yorum yazan Metin Tüfekçi, "Bu genci bir zamanlar ben de evinde ağırlamıştım. Bu kişi Batumludur ve doğuştan Müslüman olup muhterem bir anneye sahiptir. Bu yöntemle duygu sömürüsü yaparak kazanç sağlıyor." diyerek Artvinlilerin dikkatli olması uyarısında bulunuyor.

Rize Ardeşen'de de boy gösteren Ahmet Zviod'un anlattıkları bazı vatandaşın kafasında şüpheye yol açar. Muhammed Önder isimli esnaf, "Benim dükkânıma geldi. Hayat hikâyesini anlattı. Bir arkadaşımız akşam evinde misafir etti. Sohbet ortamında bulunan birçok kişi etkilenerek gözyaşı döktü. Birçok arkadaşımız cebine para sokuşturdu. Ancak anlattığı bazı olaylardaki tutarsızlık bende bir şüphe oluşturdu." diyerek Ahmet Zviod'un anlattıkları olayları araştırmaya başladığını söyledi.

Söz konusu vatandaşın birkaç gün sonra ortadan kaybolduğunu anlatan Önder olayı şöyle anlattı: "İnternetteki yorumları görünce şüphelerimin gerçek çıktığını anladım. Bir hafta sonra bu arkadaş tekrar Ardeşen'e geldi. Elinde gazete küpürleri ile dolaşıyordu. Kendisini dükkânıma davet ettim ve ulaştığım bilgileri aktardım. 'Polise teslim edeceğim' tehdidi karşısında papazın oğlu olmadığını ve yalan söylediğini itiraf etti." dedi.

Ardeşenli Turhan Üstoğlu isimli vatandaş ise bu tür kimselerin gerçek yüzünün ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek vatandaşın uyarılmasını istedi.

Gerçek kimliği ortaya çıkınca Gürcistan'a geçiş yapan Ahmet Zviod, kendini tanıyanların verdiği bilgiye göre, Batumlu olup doğuştan Müslüman. Giresun'daki bir kuran kursunda eğitim almış. Ara ara Türkiye'ye geçerek kendisine değişik hayat hikâyeleri uydurarak kendisine Gürcistan müftü yardımcısı olarak görev verildiğini, kurslarda öğrenciler okuttuklarını, maddi sıkıntıları bulunduğunu ima ederek menfaat temininde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum