1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Üzülmez taraftara seslendi: "Bize sahip çıkın"
Üzülmez taraftara seslendi: "Bize sahip çıkın"

Üzülmez taraftara seslendi: "Bize sahip çıkın"

Rizespor, lige sahasında iyi başlamak istiyor. Teknik direktör İbrahim Üzülmez: "Kasımpaşa maçında taraftarımızın önünde saha avantajımızı da iyi bir şekilde değerlendirip maçtan güzel bir sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum. Taraftarımız bize sahip çıksın

A+A-

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İbrahim Üzülmez, 2018-2019 sezonuna iç sahada oynayacakları maçla iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti.

Üzülmez, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sakatlıksız, güzelliklerin olduğu ve sadece futbolun konuşulduğu bir lig olmasını temenni ettiğini söyledi.

Teknik direktör Üzülmez, her maçın zor olduğunu belirterek, "İlk maçımızı Kasımpaşa ile oynayacağız. İlk beş haftaya baktığımız zaman, çok fazla transfer yapan takımımızın, takım olma yolunda biraz zamana ihtiyacı var. Hem kendi açımızdan hem de rakip takım açısından baktığımız zaman, beraber oynamaya alışık hale gelmiş, yüzde 95'ini korumuş, saha içerisinde birlikte oynamayı iyi bilen bir takıma karşı oynayacağız." diye konuştu. 

Kasımpaşa maçının kolay olmayacağını ifade eden Üzülmez, şöyle devam etti:

"Düşüncemiz ve isteğimiz tamamen Çaykur Rizespor'u iyi yerlere getirmek için var gücümüzle mücadele edip sahadan istediğimiz sonuçla ayrılmak. Puan ve puanların ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz. Kendi taraftarımızın önünde saha avantajımızı da iyi bir şekilde değerlendirip bu maçtan güzel bir sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum. Burada taraftarımıza da çok büyük bir görev düşüyor."

-"Taraftarımız bize sahip çıksın"

Takımın daha fazla sahiplenilmesi gerektiğinin altını çizen Üzülmez, şunları kaydetti:

"Taraftar bizim arkamızda olduktan sonra daha başarılı olacağımıza inananlardanım. Taraftarımız bize sahip çıksın ve destek olsun. Belki beş haftalık süre içerisinde mücadele anlamında sıkıntı olmaz ama oyun anlamında oyuncuların birbirlerini çok fazla tanımamasından kaynaklanan sıkıntılar olabilir. Saha içerisinde Çaykur Rizespor formasını ve armasını en iyi şekilde taşıyan ve gösteren bir oyuncu grubu olacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Zor bir maçtır. Zorluğun üstesinden gelebilecek bir oyuncu grubuna sahibim. İnşallah bizim için iyi geçer. Lige iyi bir başlangıç yaparız."

aminu-umar.jpg

- Futbolcu Umar: "Çok heyecanlıyız"

Yeşil-mavili ekibin yeni transferlerinden Aminu Umar ise yaptığı açıklamada "Hem ben hem de takım arkadaşlarım çok heyecanlıyız. Bir an önce başlaması için sabırsızlanıyoruz." dedi.

Osmanlıspor'da oynadığı dönemde geçen sezonu çok kötü geçirdiğini dile getiren Umar, "Küme düştük. Daha sonra Çaykur Rizespor'dan teklif gelince burayı seçtim. Çaykur Rizespor'da olmaktan çok mutluyum. Burada yeni bir ortam ve oluşum var. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu. 

Umar, taraftarlara, "Hayde uşaklar gelun maça, destek ister bu atmaca." diye seslendi. 

Samudio, Süper Lig'de gol krallığı yarışına hazır

Geride kalan sezon attığı 20 golle Spor Toto 1. Lig'in gol kralı olan ve Çaykur Rizespor'un şampiyonluğuna önemli katkı sağlayan Paraguaylı Braian Samudio, Süper Lig'de de iddialı.

Brezilya'nın Guarini ekibinden geçen sezonun başında satın alma opsiyonuyla yeşil-mavili ekibe katılan 23 yaşındaki forvet oyuncusu, 2017-2018 sezonunda toplam 33, 1. Lig maçına çıkıp, 2 bin 903 dakika görev aldı.

Samudio, bu maçlarda 20 gol atarak 1. Lig'de gol kralı olma başarısı gösterdi.

braian-samudio.jpg

Çaykur Rizespor'un Süper Lig'e yükselmesine önemli kaktı sağlayan golcü futbolcu, sezon başında Karadeniz ekibinin satın alma opsiyonunu kullanması ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

- "Günden güne daha iyi olmak için çalışıyorum"

Samudio, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'nin kendisi için çok farklı bir şehir olduğunu belirterek, yeşil-mavili ekipte kalmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Takım olarak Süper Lig'de mücadele edecek olmanın heyecanını duyduklarını ifade eden Samudio, sezon öncesi çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini aktardı.

Samudio, bu yıl takım, yönetim ve taraftarlar olarak bir araya gelip, Çaykur Rizespor'u hak ettiği yere taşıyacaklarına inandığını dile getirerek, "Ben de takım arkadaşlarımla birlikte çok iyi hazırlandım. Bu yıl farklı hedeflerim var. Performansımı artırarak takıma en iyi şekilde katkı vermeyi düşünüyorum." dedi.

Süper Lig'de kaliteli oyuncular olduğunu aktarıp, bunların başında Bafetimbi Gomis, Andre Ayew ve Burak Yılmaz gibi isimlerin geldiğini anlatan Samudio, "Elbette yarış çok daha zorlaşıyor ama bu oyunculara karşı oynamak beni endişelendirmiyor. Ben kendi işimi yapacağım. Günden güne daha iyi olmak için çalışıyorum. Sadece kendimi geliştirmeyi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "En iyisini yapmak için çalışacağım"

Samudio, Çaykur Rizespor'da çok iyi bir dönem geçirdiğine dikkati çekerek, "Geçen sezon ulaştığım 20 gol, çok iyi bir rakamdı. Bu yıl için de yeni hedeflerim var ama şu anda atacağım gol sayısı için söz vermiyorum. Takım arkadaşlarıma en iyi şekilde yardım etme sözü veriyorum. Teknik ekibimize ve yönetimimize, elimden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağımın sözünü verebilirim." ifadelerini kullandı.

Leonard Kweuke'nin Çaykur Rizespor tarihinde en fazla gol atan yabancı oyuncu olduğunu ve yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından takımdan ayrılmak zorunda kaldığını hatırlatan Samudio, "Kweuke'nin kariyeri ve tecrübesi tartışılmaz. Çaykur Rizespor'da yıllarca oynamış ve taraftarların sevgisini kazanmış bir isim. Şanssız bir sakatlık yaşadı." şeklinde konuştu.

Paraguaylı oyuncu, taraftar ile takımın bütünleşmesi halinde başarının geleceğine işaret ederek, "Biz de onlardan takıma sahip çıkmalarını, daha fazla maça gelmelerini ve takımı desteklemelerini istiyoruz. Birlikte Rize'yi hak ettiği yere taşımayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum