1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Üzüm pekmezi ile ilgili yeni araştırmalar
Üzüm pekmezi ile ilgili yeni araştırmalar

Üzüm pekmezi ile ilgili yeni araştırmalar

Üzüm pekmezinin çocuklarda ve zaman zaman da yetişkinlerde görülen kansızlığı önlediği belirtildi.

A+A-

Demir ve kalsiyum bakımından zengin olduğu belirtilen ve özellikle süt çocuklarında besin kaynağı olarak kullanılan üzüm pekmezi üzerinde yapılan araştırmalarda, üzüm pekmezinin özellikle kansızlık gelişimini önleyici etkisinin tespit edildiği açıklandı.

Kansızlık gelişimi açısından risk grubu olan 4 ila 36 ay arasındaki çocuklara üzüm pekmezi verilmesinden sonra kandaki demir seviyesinin yükseldiğini ifade eden beslenme uzmanları, "Birçok gelişmiş ülke çocuklarında, özellikle ilk bir yaşta sık görülen bu hastalığı önlemek için çocuklara, çeşitli demir ilaçları, mamalar, özel bisküvi ve çörekler veriliyor. Fakat Türkiye'de halkın büyük bir bölümünün ekonomik gücü bunları almaya yetmiyor. Bunun için 4 aydan itibaren bebeklere, günde 2-3 kez, bebeğin her bir kilosu için 5-10 gram arasında hesaplanarak verilen sulandırılmış veya katı pekmez kansızlığın gelişimini önlüyor" ifadelerini kullanarak, yetişkinlerde de görülen kansızlığın önüne geçmek için üzüm pekmezinin koyu, sulandırılmış veya tahinle birlikte karıştırılarak tüketilmesini tavsiye ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum