1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vali Çeber'den Rize yaylalarına davet var
Vali Çeber'den Rize yaylalarına davet var

Vali Çeber'den Rize yaylalarına davet var

Rize Valisi Kemal Çeber herkesi pandemiden uzak Rize’nin doğa harikası yaylalarına davet etti.

A+A-

Rize Valisi Kemal Çeber, ailesi ile birlikte hafta sonu Rize’nin muhteşem doğası içerisinde yer alan; Zilkale, Palovit Şelalesi, Gito Yaylası ve Badara Yaylasını gezerek incelemelerde bulundu.

yayla5-016.jpg

Vali Çeber, ziyaret ve incelemelere ilişkin yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde de kurallara uygun olarak Rize’nin güzelliklerinin gezilebileceğini ifade ederek; “Çamlıhemşin‘den sonra Ayder’e değil Zilkale ya devam ettiğinizde yine birçok güzel yer ve yayla ziyaret etme imkânınız vardır. Bu güzergahı kullanarak aynı gün içerisinde Zilkale, Palovit Şelalesi, Gito yaylası ve Badara yaylasını gezebilirisiniz.  Fotoğraflara da yansıdığı gibi, Türkiye’nin sadece kale olma vasfı ile en çok ziyaret edilen kalesi Zilkale gezilip, tarihin en ihtişamlı kalelerinden birini en muhteşem doğa içerisinde görebilir ve hem tarihin hem doğanın tadını çıkarırsınız. Güzergah boyu devam ettiğinizde Palovit Şelalesi’ne uğrarsınız. Yüzünüze vuran su damlacıkları ile serinler, suyun sesiyle rahatlar, ruhunuzu dinlendirir ve muhteşem doğayı izlersiniz. Ha giderken açsanız Zilkale etrafındaki tesislerde en güzel mıhlamalardan yiyebilirsiniz. Sonra bir çok güzergahtan birisi olan Gito, Badara yaylaları tarafına gider, vücudunuzu, ruhunuzu beyninizi dinlendirir, rahatlatır, günlerin yorgunluğundan arındırır ve muhteşem Rize coğrafyasının bir bölümünü izlersiniz. Gito yaylasında güzel ev pansiyonlarımız da dinlenir, örneğin Ali’nin Gito Konağına uğrar, salıncakta sallanır, tulum dinler, şarkı söyler ve çayınızı muhteşem manzarada yudumlarsınız. Son olarak Gito yaylasında yürüyüş yapar ve Badara yaylasına geçersiniz. Küçük göl kenarında fotoğraf çekilir, Fatma ablada patates, kuru fasulye, laz böreği, karalahana sarması ya da ne istiyorsanız onu yersiniz ve fiyat listesi astığı için teşekkür edersiniz. Kendinizi evinizde gibi hissedersiniz. Bu arada yaylalarda inekler köpekler ördekler gibi hayvan dostlarımızla oyunlar oynarsınız. Bulursanız bizim gibi ellerinizle Böğürtlen, Likapa toplar ve yersiniz. Bu keyfi sürebilmek için Vali olmanıza da gerek yoktur. Tecrübeyle sabittir, çünkü ben de gezerken ailemle sivil olarak maskemle gezdim ancak ayrılırken soran olunca kendimi tanıttım. Karadeniz insanının misafirperverliği gönlünün ve sofrasının genişliği hoş sohbeti güler yüzü herkese açıktır. Ama Pandemi döneminde olduğumuz için insanlarla beraberken maskenizi mutlaka takar, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edersiniz. Özetle her metre karesi birbirinden güzel olan Rize coğrafyasında bir gününüzü de bu güzergahta geçirebilir, hayatınızın en güzel günlerinden birini yaşayabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

yayla4-019.jpg

yayla3-021.jpg

yayla2-027.jpg

yayla1-029.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum